علائم خرابی جلوبندی به همراه نشانه های خراب شدن آن

علائم خرابی جلوبندی به همراه نشانه های خراب شدن آن

جلوبندی یکی از مهمترین بخش های خودرو محسوب می شود که تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت سواری ماشین دارد. این بخش شامل سیستم ها و قطعات گوناگونی است که ضربات، ارتعاشات و فشارهای ناشی از ناهمواری مسیرها و جاده ها را کاهش می دهد و مانع از انتقال آن ها به اتاق خودرو می شود. همچنین وظیفه تعلیق خودرو بر عهده جلوبندی است که در قسمت جلویی و زیرین ماشین قرار دارد.

آشنایی با دلایل خرابی جلوبندی و اطلاع داشتن از نشانه ها و علائم خرابی این قسمت از خودرو هم برای رانندگان و هم برای افرادی که می خواهند در زمینه تعمیرات خودرو فعالیت داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است. آگاهی داشتن نسبت به این موارد می تواند به پیشگیری از بروز مشکلات مختلف و همچنین عیب یابی و به کار گرفتن راهکار مناسب در زمان خرابی جلوبندی کمک کننده باشد. از این رو قصد داریم در این مقاله به بررسی جامع و کامل علت های خراب شدن جلوبندی و علائم بروز عیب و ایراد در آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

مهمترین دلایل خرابی جلوبندی چیست؟

دلایل متعددی می توانند باعث خرابی جلوبندی و پایین آمدن کیفیت رانندگی و سواری وسیله نقلیه شما شوند. از مهمترین و اصلی ترین این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1- رانندگی نادرست

به جرات می توان گفت رانندگی نادرست و عادت های اشتباه بدترین ضربه را به جلوبندی ماشین می زنند. اگر می خواهید سیستم جلوبندی شما دیرتر خراب شود باید هنگام رانندگی نکات مختلفی را رعایت کنید. رانندگی با سرعت بالا باعث می شود احتمال وارد آمدن ضربات سنگین در اثر برخورد با چاله های کوچک و بزرگ به جلوبندی افزایش یابد.

رانندگی نادرست

بی توجهی نسبت به ناهمواری های مسیر مانند چاله های جاده های خاکی یا سرعت گیرها به قطعات و اجزای جلوبندی آسیب وارد می کند. هر کدام از اجزای جلوبندی مانند سیبک، طبق، بوش، فنر و کمک فنر، سینی، گردگیرها و … دچار عیب و ایرادی شوند، سیستم جلوبندی با اختلال مواجه شده و رانندگی سخت خواهد شد.

2- سنگین بودن خودرو

بی توجهی به میزان بار مجاز خودرو از دیگر دلایل خرابی جلوبندی محسوب می شود. هر خودرو مقدار خاصی از وزن را می تواند تحمل کند. اگر تعداد سرنشینان بیشتر از حد تعیین شده باشد یا وسایل و بار قرار داده شده در ماشین بسیار سنگین باشند، فشار زیادی به جلوبندی وارد می شود. در نتیجه قطعات زودتر خراب می شوند و نیاز به تعمیر جلوبندی احساس می شود. این موضوع در همه انواع خودروها مانند سواری، باری، مسافربری و … وجود دارد.

3- تنظیم نبودن چرخ ها و لاستیک ها

تنظیم نبودن یا عدم بالانس بودن چرخ ها و لاستیک ها دیگر عامل خرابی جلوبندی ماشین است. زمانی که چرخ ها و لاستیک ها از تنظیمات درست خود خارج شوند، در هنگام حرکت لرزش های فرمان بیشتر می شود. این لرزش به قطعات و اجزای جلوبندی فشار زیادی وارد می کند تا بتوانند تعلیق خودرو را حفظ کنند. در نتیجه خرابی های مختلف به وجود می آید.

تنظیم نبودن چرخ ها و لاستیک ها

4- رینگ و لاستیک نامناسب

هر خودرو باید رینگ و لاستیک مخصوص خود را داشته باشد تا بتواند براساس استانداردهای تعیین شده، سواری خوبی را فراهم کند. کیفیت پایین لاستیک ها یا اندازه نامناسب آن ها نسبت به ابعاد و وزن خودرو، می تواند تاثیرات مخربی داشته باشد.

 رینگ و لاستیک نامناسب خودرو

در این صورت ارتعاشات ناشی از ناهمواری های مسیر بیشتر احساس می شود و علاوه بر سخت شدن رانندگی و لرزش اتاق ماشین، اجزای جلوبندی نیز تحت فشار کار می کنند و آسیب می بینند. توصیه می شود همیشه از لاستیک های معتبر و با کیفیت و با مقدار آج مناسب استفاده کنید.

5- آسیب دیدگی شاسی

آسیب دیدن شاسی در اثر تصادف از دیگر دلایل خرابی جلوبندی به شمار می رود. زمانی که شاسی از حالت اصلی خود خارج شده و ساختار آن به اصطلاح کج باشد، کشیده شدن فرمان به یک سمت رخ می دهد. در نتیجه این اتفاق فشار زیادی به جلوبندی جهت تعلیق درست و کاهش ضربات و حرکت ماشین در مسیر مستقیم وارد می شود.

آسیب دیدگی شاسی

6- ایراد در سیستم ترمز

اگر دیسک ها یا لنت های ترمز دچار مشکلی شوند، توقف خودرو به درستی انجام نمی شود. در این صورت در زمان ترمز گیری لرزش های شدید ایجاد می گردد که این لرزش ها بر روی قطعات و اجزای جلوبندی تاثیر منفی می گذارند. در نتیجه خرابی جلوبندی رخ می دهد.

7- تردد در مسیرهای ناهموار

همانطور که می دانید وظیفه اصلی جلوبندی کاهش ضربات ناشی از حرکت در مسیرهای مختلف است. حال اگر خودرو در جاده های ناهموار و پر از چاله تردد کند، این ضربات و ارتعاشات بیشتر از حد می شوند. در نتیجه به مرور زمان اجزا و قطعات جلوبندی کارایی اولیه خود را در اثر فشار وارد آمده از دست می دهند و خرابی جلوبندی اتفاق می افتد.

تردد در مسیرهای ناهموار

علائم خرابی جلوبندی

  • اختلالات فرمان خودرو
  • روغنی بودن قطعات جلوبندی
  • سواری خشک
  • صدای غیرعادی
  • عدم ترمزگیری درست و به موقع
  • فرسوده شدن سریع لاستیک ها

خرابی جلوبندی با ظهور علائم و نشانه هایی همراه می شود که دانستن آن ها می تواند به جلوگیری از پیشروی مشکلات مختلف و عیب یابی و برطرف کردن ایرادات کمک شایانی کند. اگر برای تان این سوال پیش آمده که از کجا بفهمیم جلوبندی ماشین سالم یا خراب است؟ به موارد زیر توجه و دقت فراوانی داشته باشید.

علائم خرابی جلوبندی خودرو

1- اختلالات فرمان خودرو

فرمان به طور مستقیم با اجزا و قطعات جلوبندی جهت هدایت چرخ ها در ارتباط است. از این رو بروز هر گونه مشکل در جلوبندی موجب اختلال در عملکرد فرمان می شود. کشیده شدن فرمان به یک سمت، سفت شدن فرمان هنگام دور زدن سر پیچ ها، لرزش غیر عادی فرمان، چرخش ناگهانی و خود به خود فرمان و … از مهمترین علائم خراب شدن جلوبندی هستند.

اختلالات فرمان خودرو

2- روغنی بودن قطعات جلوبندی

اگر هنگام بازدید از قسمت زیرین ماشین متوجه روغنی شدن اجزا و قطعات جلوبندی شدید، باید سریعا نسبت به عیب یابی و تعمیر به تعمیرگاه مجاز و معتبر مراجعه کنید. برخی از قطعات سیستم جلوبندی برای روان کار کردن از روغن بهره می برند. اگر عملکرد این اجزا با مشکل مواجه شود، نشت روغن اتفاق می افتد و به اصطلاح روغن ریزی رخ می دهد.

3- سواری خشک

اگر در طول رانندگی متوجه لرزش و تکان های غیر عادی شدید و مانند قبل احساس راحتی در حین حرکت ماشین نداشتید، باید بدانید که جلوبندی وسیله نقلیه شما دچار مشکل شده است. سواری خشک و سفت یکی دیگر از نشانه های مهم خرابی جلوبندی است که افراد زیادی با آن مواجه می شوند.

زمانی که قطعات جلوبندی خراب می شوند، نمی توانند به درستی به وظیفه خود که کاهش ضربات ناشی از ناهمواری های مسیر است، عمل کنند. در نتیجه ارتعاشات به بدنه و اتاق خودرو منتقل شده و شما هنگام حرکت ماشین احساس راحتی نخواهید داشت.

4- صدای غیرعادی

شنیدن صدای غیر عادی در زمان حرکت خودرو به ویژه در مسیرهای ناهموار دیگر علامت خرابی جلوبندی است. این صدا ممکن است در اثر ساییدگی قطعات بر روی یکدیگر یا وارد آمدن ضربات به آن ها ایجاد شود. برای مثال در سر پیچ ها یا هنگام دور زدن با چرخش فرمان به صورت همزمان صدایی مانند کشیده شدن دو جسم سخت بر روی یکدیگر (قیژ قیژ کردن) شنیده شود.

صدای غیرعادی خودرو

گاهی اوقات برخی از اتصالات جلوبندی شل شده و قطعات از جای خود در آمده و با ضربات و ارتعاشات حرکت می کنند. برخورد قطعات به یکدیگر صدایی شبیه تق تق ایجاد می کند که نشان دهنده خرابی جلوبندی است.

5- عدم ترمزگیری درست و به موقع

با اینکه ترمز نگرفتن درست خودرو ممکن است به خاطر بروز مشکل در سیستم ترمز مانند تمام شدن لنت ها، کیفیت پایین روغن ترمز و … باشد؛ اما این امکان نیز وجود دارد که خرابی جلوبندی باعث بروز این مشکل شده باشد. اگر در حین ترمز گرفتن متوجه عملکرد ضعیف سیستم ترمز شدید، حتما وضعیت جلوبندی را بررسی کنید.

6- فرسوده شدن سریع لاستیک ها

از دیگر علائم خرابی جلوبندی می توان فرسوده شدن سریع لاستیک ها را نام برد. اگر خودرو سالم باشد، لاستیک ها تا زمان انقضا و اتمام طول عمر خود به درستی کار می کنند. اما اگر جلوبندی خراب باشد عمر لاستیک ها زودتر تمام می شود. همچنین، ممکن است به خاطر مشکلات جلوبندی وضعیت آج های لاستیک ها ناهمگون و غیر عادی شود. برای مثال ممکن است به خاطر مشکل در سمت راست جلوبندی  لاستیک چرخ سمت راست زودتر آج های خود را از دست بدهد و در مقایسه با لاستیک دیگر وضعیت بدتری داشته باشد.

فرسوده شدن سریع لاستیک ها

صدای قیژ قیژ جلوبندی

  • فرسودگی قطعات
  • آلودگی و گرد و غبار
  • نصب نادرست
  • نیاز به روغن‌کاری

فرسودگی قطعات:

استفاده طولانی مدت از جلوبندی ممکن است باعث فرسودگی قطعات آن شود و باعث صدای قیژ قیژ شود.

آلودگی و گرد و غبار:

وجود گرد و غبار و ذرات دیگر درون جلوبندی می‌تواند باعث ایجاد صداهای ناخوشایند شود.

نصب نادرست:

نصب نادرست جلوبندی یا عدم تعمیر صحیح پس از خرابی ممکن است باعث ایجاد صداهای نامطلوب شود.

 نیاز به روغن‌کاری:

در برخی موارد، جلوبندی نیاز به روغن‌کاری دارد تا از ایجاد صداهای ناخوشایند جلوگیری شود. برای رفع این مشکل، می‌توانید ابتدا جلوبندی را با دقت بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ قطعه‌ای فرسوده یا خراب نشده است. سپس می‌توانید جلوبندی را تمیز کرده و در صورت لزوم روغن‌کاری کنید. اگر صدای قیژ قیژ همچنان ادامه دارد، بهتر است به یک تعمیرکار متخصص یا خدمات پشتیبانی خودرو مراجعه کنید تا مشکل را تشخیص داده و رفع کنند.

سوالات متداول

1- اصلی ترین علت های خرابی جلوبندی کدامند؟

رانندگی نادرست، تردد در مسیرهای ناهموار، عدم سرویس به موقع، نگهداری ضعیف از خودرو، ایراد در سیستم ترمز، سنگین بودن خودرو بیشتر از حد مجاز، استفاده از لاستیک های بی کیفیت، بالانس نبودن چرخ ها و ضربه خوردن شاسی از مهمترین دلایل خرابی جلوبندی محسوب می شوند.

2- نشانه خرابی جلوبندی ماشین چیست؟

اگر متوجه مواردی مانند عدم ترمز گیری مناسب، کشیده شدن فرمان به یک سمت، سواری سفت و خشک، احساس کردن تمام چاله ها و ناهمواری های مسیر، شنیدن صدای غیر عادی از بخش زیرین و جلویی خودرو، فرسوده شدن سریع لاستیک ها، اختلالات فرمان و روغنی شدن قطعات شدید، باید نسبت به برطرف کردن خرابی جلوبندی اقدام کنید.

توجه: مجتمع آموزشی پایتخت فناوری یک مجتمع فنی حرفه ای است که دوره های آموزش تعمیرات لوازم خانگی، آموزش تعمیرات ساعت، آموزش کابینت سازی و… را ویژه بازار کار با اساتید با تجربه برگزار می کند.

3/5 - (4 امتیاز)


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166577378
02166577378