آموزش قالی بافی
قالی بافی یکی از هنر های دستی اصیل ایرانی است که نسل به نسل منتقل شده و هویت ملی ما را به نمایش می گذارد. قالی ایرانی با طرح ها و نقش های زیبا و رنگ بندی های منحصر به فرد، اثری هنری به شمار می رود. با توجه به افزایش محبوبیت قالی بافی بین رشته های صنایع دستی، آموزشگاه پایتخت فناوری دوره آموزش قالی بافی از مبتدی تا پیشرفته برگزار می کند.
- در ترم اول، مهارت های قالی بافی درجه 2 به شما آموزش داده شده و با شناخت تاریخچه و مواد اولیه مورد نیاز متناسب با منطقه، با انواع دار آشنا می شوید. سپس، با شناسایی انواع طرح فرش، نحوه چله کشی و چله دوانی را یاد گرفته و می توانید کوجی را ببندید. در ادامه، اصول مهم در بافت گلیم در ابتدا و انتهای فرش به شما آموزش داده می شود تا بافت فرش را انجام داده و شیرازه را اتصال کنید. پس از آن به سراغ نقشه خوانی می رویم تا پس از جداسازی فرش از دار، معایب را برطرف کرده و کیفیت فرش را بالا ببرید.
- ترم دوم این دوره به یادگیری قالی بافی درجه 1 اختصاص دارد و افراد با انواع فرش از نظر جنس و ابعاد آشنا شده و ضخامت مواد اولیه را با رج شمار تعیین می کنند. سپس، روش پود گذاری برای مکانیزم های مختلف بافت فرش را یاد گرفته و می توانند گره زنی را انجام دهند. در ادامه، با اصول پرداخت و تکمیل بافته آشنا شده و مهارت بافت فرش به صورت گرد، بیضی یا چند ضلعی را یاد می گیرند. پس از یادگیری بافت فرش سوف، برجسته و دو رو، می توانید کارگاه تولیدی فرش را راه اندازی کنید.
- در ترم سوم، مهارت بافت تابلو فرش و فرش ابریشم را کسب کرده و می توانید محل مناسب برای زدن انواع گره های تکنیکی را تعیین کرده و با شناخت اصول آن، فرش های تکنیکی و تابلویی مانند منظره، چهره و شعر را ببافید.
- دوره قالی بافی فنی حرفه ای حدودا 60 ساعت می باشد که 80 درصد آن در کارگاه های مجهز و به صورت کاملا عملی سپری می شود.
- تمامی سرفصل های آموزش قالی بافی از صفر تا صد ویژه ورود به بازار کار و اشتغال تدوین شده است و افراد در پایان دوره با دریافت مدرک فنی حرفه ای قالی بافی به راحتی می توانند وارد بازار کار شوند.
- اگر به دنبال آموزش قالی بافی در تهران هستید، آموزشگاه پایتخت فناوری بهترین گزینه است چرا که جامع ترین دوره آموزشی را برگزار می کند و به صورت حرفه ای بافت انواع قالی را به دانشجویان یاد می دهد.
سرفصل های دوره قالی بافی از مبتدی تا پیشرفته
رزرو کلاس / مشاوره
"*" indicates required fields
مهارت های به دست آمده در کلاس قالی بافی:
- شناخت انواع فرش از نظر جنس و ابعاد
- شناخت و تعيين ضخامت مواد اوليه متناسب با رج شمار
- شناخت مكانيزم هاي بافت فرش و نوع پود گذاري
- کار با انواع گره متداول در مناطق
- بررسی مراحل تكميلي بعد از بافت
- انجام بافت فرش به صورت گرد، بيضي يا چند ضلعي
- انجام بافت فرش سوف
- شناخت مراحل بافت فرش برجسته
- بررسی اصول مراحل بافت فرش دو رو
- یادگیری مراحل راه اندازي و مديريت كارگاه توليدي فرش
- بررسی تاريخچه فرش
- کار با مواد اوليه ( متناسب با توليدات منطقه)
- آشنایی با دار و ابزار
- مهارت شناسایی انواع طرح فرش
- شناسایی روش چله كشي و چله دواني
- انجام مراحل بستن كوجي
- شناخت اصول بافت گليم در ابتدا و يا انتهاي فرش
- مهارت انجام بافت فرش
- یادگیری انجام مراحل شيرازه زدن
- شناخت اصول نقشه خواني و اصلاح نواقص
- توانايي پايين كشي و جدا سازي فرش از دار
- معرفی اصول شناخت و رفع معايب فرش در حين بافت
- شناخت اصول افزايش بهره وري ( به بافي) و سلامت رواني و اجتماعي
- توانایی زدن گره های تکنیکی
- توانایی تعیین محل انواع گره تکنیکی
- توانایی بافت فرش های تکنیکی و تابلویی
مزیتهای آموزشگاه پایتخت فناوری برای شما
مجوز فعالیت دارای مجوز معتبر از سازمان فنی و حرفه ای کشور
مدرک فنی و حرفه ای اعطا مدرک معتبر بین المللی
دوره های عملی برگزاری دوره ها در کارگاه مجهز بصورت عملی
پشتیبانی پشتیبانی کار آموزان پس از اتمام دوره ی آموزشی
اساتید با تجربه اساتید با تجربه در صنعت
دسترسی آسان نزدیک بودن آموزشگاه به وسایل حمل و نقل عمومی و خوابگاه
هزینه دوره آموزش قالی بافی فنی حرفه ای
شهریه دوره قالی بافی درجه 2 | هزینه دوره: 6/500/000 | هزینه با تخفیف: 4/500/000 | دوره خصوصی: 7/700/000 |
شهریه دوره قالی بافی درجه 1 | هزینه دوره: 10/000/000 | هزینه با تخفیف: 7/000/000 | دوره خصوصی: 12/000/000 |
شهریه دوره بافت تابلو فرش | هزینه دوره: 7/200/000 | هزینه با تخفیف: 5/000/000 | دوره خصوصی: 8/500/000 |
معرفی جامع دوره آموزش فرش بافی و قالی بافی
قالی بافی و فرش بافی از قرن ها قبل، در دوره های تاریخی مختلف از هخامنشیان گرفته تا تیموریان و صفویه و سایر اعصار، مورد توجه و استقبال پادشاهان و سران کشورمان بوده است و به همین دلیل، صنعت بافت فرش در ایران بسیار رشد کرده و در طول زمان به شکوفایی و اوج خود رسیده است. امروزه کمتر کسی در ایران و حتی جهان پیدا می شود که فرش و قالی های ایرانی را نشناسد و برای چیدمان و دکوراسیون منزل خود (به شیوه ای لوکس و شیک) از آن ها استفاده نکند.
فرش ها و قالی های ایرانی در استان ها و مناطق مختلف کشور به سبک ها و طرح های مختلفی بافته می شوند (برای مثال شاه عباسی، بخارا، بته جقه، اسلیمی و دیگر طرح ها) و به همین سبب، افراد مختلف با سلایق متفاوت همگی می توانند با شرکت در دوره های تخصصی این رشته؛ سبکِ فرش و قالی بافیِ مورد علاقه خود را یافته و به طور تخصصی به یادگیری (و بعدها تولید محصولات همان سبک) بپردازند.
تابلو فرش های اصیل و گرانبهای ایرانی هم از صنایع دستی مهم و پرطرفدار کشورمان و به نوعی، سمبل فرهنگ و تاریخ و هنر ما هستند. بدون شک، مُزین کردن منزل به تابلو فرش های رنگارنگ با طرح های هنرمندانه و چشم نواز؛ می تواند زیبایی و جلوه بصری خانه را چند برابر کرده و به آن حسِ غنی بودن و اصالتی بی نظیر هدیه بدهد.
امروزه هنرمندان این حوزه، انواع تابلو فرش ها را در طرح ها و سبک های مختلف (از جمله طرح هایی مانند طبیعت و منظره، خوراکی و میوه، گل و گلدان، چهره و پرتره، مجلس و مهمانی (به ویژه به سبک فرانسوی) ، حیات وحش، حکایت و داستان، رویدادهای مذهبی و آیات قرآنی، مینیاتور و …) بافته و آن ها را با قیمت مناسب و درخورِ کیفیت و نوآوری و دقتِ اثر هنری خود، به بازار عرضه کرده و از این طریق به درآمدهای بسیار خوبی دست می یابند.
وسایل و تجهیزات لازم برای قالی بافی و فرش بافی
باید در ابتدا توضیح دهیم که آموزشگاه پایتخت فناوری تجهیزات و وسایل لازم برای یادگیری صفر تا صد این رشته را در حین دوره به طور کامل در اختیار شما هنرجويان گرامی قرار می دهد اما برای تمرین در منزل و آغاز فعالیت به صورت حرفه ای، شما باید در مرحله اول به خوبی وسایل و تجهیزات قالی و فرش بافی را شناخته و روش کار با آن ها را یاد بگیرید و در مرحله دوم، با صرف هزینه ای مقرون به صرفه از پس انداز شخصی خود و یا اقدام به دریافت وام خود اشتغالی به واسطه مدرک فنی و حرفه ای؛ تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز بافتن قالی و فرش و تابلو فرش را تهیه نمایید.
برخی از مهم ترین وسایل و مواد اولیه ضروری برای بافت محصولات متنوع عبارت اند از:
- دار قالی در انواع چوبی، فلزی، فندک دار، بدون فندک، پایه ثابت و یا پایه متحرک و …
- قلاب قالی بافی برای بریدن و گره زدن نخ ها در فرآیند بافت فرش و قالی
- نخ چله که پایه و اساس بافت فرش و قالی و تابلو فرش بوده و معمولا جنس آن از پنبه است و باید به شکل دقیق و استاندارد نصب شود تا عملیات چله کشی و بافندگی در نهایتِ ظرافت و کیفیت انجام شود.
- سیخ پودکشی منعطف و نرم و دارای نوک نازک و ظریف به جهت انجامِ فرآیندِ پودکشی بدون آسیب زدن به چله ها
- دفه که به آن شانه فرش نیز گفته می شود و با داشتن تیغه های فلزیِ صیقلی و صاف؛ قابلیت کوبیدن انواع پودهای نازک تا ضخیم را دارد.
- سایر ابزارها مانند هاف، تسمه، قیچی، پود نازک و ضخیم، نخ های مختلف، نقشه های دستی و یا کامپیوتری، کاردک، کوجی، برپاکی و …
در پایان، ذکر این نکته ضروری است که برخی از فروشگاه های حضوری و یا آنلاین فعال در زمینهِ عرضه و فروش وسایل و مواد اولیه مورد نیاز بافت قالی و فرش؛ محصولات خود را به صورت یکجا و پکیج نیز عرضه می کنند. یعنی شما می توانید تمام تجهیزات و مواد لازم برای بافت یک قالی یا تابلو فرش (از نقشه و طرح محصول گرفته تا دار قالی و نخ های مناسب و هاف و سیخ پودکشی و …) را به صورت یک پکیج خریداری نمایید که این کار باعث صرفه جویی در زمان و انرژی و هزینه های شما خواهد شد.
دیدگاه ها