دلایل استارت نخوردن ماشین و ترفندهای برطرف کردن آن

دلایل استارت نخوردن ماشین و ترفندهای برطرف کردن آن

شما به عنوان یک راننده می دانید هر ماشینی، ضمن کارایی هایی آن، مخارجی هم دارد. یعنی ماشین ها در طول زمان، به دلیل استهلاک خودرو خراب می شوند. مثلا استارت نخوردن ماشین! هر راننده ای حداقل یک بار، این مشکل را تجربه کرده است. اما دلایل استارت نخوردن ماشین چیست؟ شما در اینگونه مواقع چه کار می کنید؟ در این مقاله می خواهیم شما را با مشکلات رایجی که باعث استارت نخوردن ماشین و روشن نشدن خودرو می شوند آشنا کنیم؛ ما را تا انتهای محتوا همراهی کنید.

آموزش برق خودرو

ماشین استارت نمی خورد یا روشن نمی شود؟

پیش از هر چیزی باید بدانید که استارت نخوردن ماشین با استارت خوردن ولی روشن نشدن آن، دو موضوع متفاوت هستند. پس به هیج وجه این دو را با هم اشتباه نگیرید چون دلایل هر یک از این موراد با هم فرق می کند. در این مقاله از پایتخت فناوری با عواملی آشنا خواهید شد که ماشین به هیچ وجه استارت نمی خورد. با ما همراه باشید.

چرا ماشین ضعیف استارت می خورد؟

گاهی اوقات باتری تا حدی ضعیف است که با چرخاندن سوئیچ، صدایی آرام به گوش می رسد. این صدا یعنی باتری ضعیف بوده اما کاملا خراب نشده است. هر چقدر میزان افت ولتاژ بیشتر باشد، صدا هم بیشتر خواهد بود و هر چقدر ولتاژ باتری کاهش پیدا کند، صداها کم شده تا جایی که دیگر با روشن کردن کلید صدایی نمی شنوید. علت اغلب این اتفاق ها، دینام است.

دینام خودرو، قطعه ای است که وظیفه تولید برق را بر عهده داشته و انرژی الکتریکی اضافی را در باتری ماشین ذخیره می کند. این کار باعث می شود تا ماشین در دفعات بعدی نیز استارت خورده و روشن شود. با خراب شدن دینام، خرابی باتری هم به ماشین صدمه می زند که نتیجه آن استارت نخوردن ماشین است.

باتری؛ ساده ترین دلیل استارت نخوردن ماشین

گاهی ممکن است با چرخاندن سوئیچ در خودرو ماشین استارت نخورد و روشن نشود. استارت نخوردن اغلب در فصول سرد سال اتفاق می افتد اما برخی اوقات در گرمای تابستان نیز با این مشکل رو به رو می شوید. اولین چیزی هم که 90 درصد مواقع ذهن شما را درگیر می کند، باتری ماشین است. تمام شدن باتری یا خراب شدن آن، یکی از مشکلات رایجی هستند که باعث بروز این مشکل می شود.

باتری؛ ساده ترین دلیل استارت نخوردن ماشین

در اینگونه مواقع به موارد زیر توجه کنید:

  1. معیوب شدن و خرابی باتری: از آن جایی که باتری یکی از قطعات مهم و مصرفی هر ماشینی است، لذا باید مراقب فرسوده شدن آن در طول زمان باشید. هر باتری، به اصطلاح تاریخ انقضا و مصرفی دارد که پس از به پایان رسیدن آن و عدم توجه رانندگان، مشکلاتی برای وسیله نقلیه به وجود می آورد. یکی از این مشکلات، استارت نخوردن ماشین است. طول عمر باتری را می توانید از طریق «آمپر استارت»، بررسی نموده و در صورت نیاز باید فورا نسبت به تعویض آن اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دلایل خراب شدن باتری خودرو کلیک کنید.
  2. پوسیدگی یا خوردگی اتصالات باتری: ممکن است با گذشت زمان، اتصالات باتری ماشین شما دچار خوردگی، پوسیدگی یا پارگی شده یا جرم گرفته باشند. طبیعتا چنین چیزی باعث قطع ارتباط باتری با سایر قطعات خودرو و در نهایت استارت نخوردن آن می شود. در چنین مواقعی باید فورا نسبت به بر طرف کردن این مشکل اقدام کنید.
  3. یاتاقان های میل لنگ یا شاتون ها: به چنین چیزی در اصطلاح «قفل شدن موتور» می گویند. برای اطمینان از قفل نشدن موتور، ماشین را روی دنده 5 بگذارید و هل بدهید. اگر خودرو حرکت کرد، موتور قفل نکرده است.

از دیگر علل استارت نخوردن ماشین که مربوط به باتری می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خرابی استارت
  • باتری تمام شده
  • باتری خالی شده
  • باتری خراب شده
  • باتری شارژ شده
  • سوئیچ خراب شده
  • سیم کشی استارت
  • خرابی سیم کشی و اتصالات

موتور ماشین و استارت نخوردن آن

در بخش قبل اشاره ریزی به قفل کردن موتور ماشین کردیم. در صورتی که حدس می زنید موتور ماشین قفل کرده، همین می تواند یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین باشد. این علت ها شامل موارد زیر هستند:

  1. سوختن واشر سر سیلندر و تجمع آب زیاد، سر پیستون ها و محفظه احتراقی.
  2. شکستن استارت و افتادن قطعه های شکسته شده در لا به لای دنده فلایویل.
  3. شکستگی و در عین حال چسبیدگی یاتاقان های شاطون ها و خود یاتاقان ها.

موتور ماشین و استارت نخوردن آن

اما برای بر طرف کردن هر یک از موارد بالا، راه حلی وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:

  1. باز کردن شمع ها و استارت زدن آن، باعث خروج آب از سر پیستون و آزاد شدن موتور می شود.
  2. با باز کردن استارتر از روی موتور و گذاشتن ماشین روی دنده 5 و هل دادن آن، می تونید حرکت کنید.
  3. برای تعمیر یاتاقان ها، باید به فرد خبره ای که در این زمینه فعالیت می کند مراجعه کنید.

مشکلات الکتریکی و روشن نشدن ماشین

یکی دیگر از ساده ترین دلایلی که می تواند مانع استارت خوردن ماشین شود، مشکلات الکتریکی هستند. برای حصول اطمینان بهتر است، فیوز ماشین را بررسی و امتحان کنید. اگر دیدید که مشکل از فیوز نیست، سریعا با یک تعمیرکار تماس بگیرید تا کل سیم کشی و برق ماشین تان را چک کند.

مشکلات الکتریکی و روشن نشدن ماشین

تست کردن سوئیچ و استارت ماشین

سوئیچ خراب نیز از دیگر دلایلی است که باعث استارت نخوردن خودرو می شود. برای تشخیص معیوب بودن سوئیچ:

  1. سوئیچ را در حالت باز قرار دهید.
  2. اگر چراغ های هشدار دهنده روشن نشدند،
  3. سوئیچ ماشین شما خراب شده و فورا برای تعویض یا تعمیر آن اقدام کنید.

تست کردن سوئیچ و استارت ماشین

در صورتی که می خواهید این مشکل را بررسی کنید و ببینید آیا سوئیچ مشین تان خراب شده یا نه و باید برای برطرف کردنش چه کارهایی انجام دهید، مقاله “دلایل و علائم خرابی سوئیچ خودرو” را بخوانید.

راهکارهای ساده ای که می توانند علت استارت نخوردن ماشین باشند!

با شناخت موارد زیر می توانید به صورت یک فنی کار، مشکل استارت نخوردن ماشینتان را شناسایی کنید:

  1. تمام شدن سوخت اتومبیل: یک دلیل خیلی ساده ای که می تواند در روشن نشدن و استارت نخوردن ماشین دخیل باشد، تمام شدن سوخت خودرو است. بنابراین باک خود را از بنزین پر کرده تا دچار چنین مشکلی نشوید.
  2. کثیفی فیلتر هوا: در صورت جرم گرفتگی یا کثیف بودن فیلتر هوا، امکان استارت زدن ماشین وجود ندارد. برای بر طرف کردن این مشکل باید فورا برای تعویض آن اقدام نمایید.
  3. خرابی شمع ها: شمع های خودرو ممکن است هر چند وقت یک بار آسیب ببینند. در این صورت می توانید با عوض کردن آن ها مشکل استارت نخوردن ماشین را بر طرف کنید. در صورت علاقه من بودن مقاله “علائم خرابی شمع خودرو ” را بخوانید.
  4. گیر کردن یا بسته شدن فرمان ماشین: قفل شدن فرمان خودرو باعث استارت نخوردن ماشین می شود. در این حالت سوئیچ ماشین را باز گذاشته و فرمان را پهلو به پهلو حرکت دهید تا قفل آن باز شود.
  5. خرابی رله یا پمپ سوخت: با خرابی رله پمپ، امکان استارت خودرو و روشن شدن آن وجود ندارد. برای بررسی سالم بودن این قطعه ابتدا سوئیچ را روشن و پمپ بنزین را بررسی کنید. اگر مشکلی وجود نداشت، فیوز پمپ را تست نمایید. در صورت سالم بودن پمپ سوخت، دقت کنید که رله آن مشکلی نداشته باشد.
  6. خرابی تسمه تایم: سعی کنید تسمه تایم را بعد از 4 تا 5 سال عوض کنید. در غیر این صورت با تمام شدن طول عمر آن، از حرکت خودرو و استارت خوردنش خودداری می کند. البته فراموش نکنید که اگر با ماشین خود مسیرهای طولانی با مسافت بالا را طی می کنید، حتما تسمه تایم آن را بررسی و زودتر از بازه زمانی گفته شده عوض کنید. در صورت علاقه مند بودن مقاله “بهترین زمان تعویض تسمه تایم خودروهای مختلف” را بخوانید.

سوالات متداول

آیا باتری به باتری کردن خودرو، مشکل اصلی (استارت نخوردن) ما را حل می کند؟

خیر. این کار به صورت موقت مشکل را بر طرف می کند.

آیا استارت نخوردن ماشین تنها در فصول سرد اتفاق می افتد؟

خیر. این موضوع به فصل یا ماهی از سال مربوط نمی شود و دلایل خاص خود را دارد.

شایع ترین دلایل استارت نخوردن ماشین کدامند؟

خرابی یا تمام شدن باتری خودرو، خرابی تسمه تایم، تمام شدن سوخت اتومبیل، کثیفی فیلتر هوا، خرابی شمع ها، قطع شدن فیوزها، قفل شدن فرمان خودرو و … از عواملی است که موجب استارت نخوردن ماشین می شود. در این مقاله تمامی این دلایل با جزئیات کامل توضیح داده شده است.

نتیجه گیری

در این محتوا شما را با علت های استارت نخوردن ماشین و کارهایی که باید به محض رخ دادن آن ها انجام دهید آشنا شدید. در صورتی که موارد بالا را چک کردید و باز هم خودروی شما استارت نمی خورد بهتر است که با یک تعمیرکار حرفه ای صحبت کنید تا بتواند مشکل را به صورت تخصصی حل کند.

2/5 - (1 امتیاز)


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166477628
02166477628