آموزش گلیم بافی

گلیم بافی به عنوان یکی از هنر های زیبا و منحصر به فرد ایرانی محسوب می شود که در بسیاری از مناطق روستایی و عشایری کشور ما به طور گسترده انجام می شود. هر منطقه با توجه به فرهنگ و گذشته آن از روش های مخصوص به خود برای طراحی و بافت گلیم استفاده می کند. به علت افزایش طرفدارن این رشته هنری، آموزش گلیم بافی را به طور جامع در آموزشگاه پایتخت فناوری آماده کرده ایم.

  • در آموزش بافت گلیم از صفر تا صد، با مهارت های کاربردی مخصوص بازار کار گلیم بافی آشنا خواهید شد. در ابتدا نکات مهم برای رعایت بهداشت و ایمنی کارگاه گلیم بافی به شما آموزش داده می شود و در مورد مواد اولیه، ابزار و تجهیزات مورد نیاز گلیم بافی اطلاعاتی کسب خواهید کرد تا بتوانید با آماده سازی آن ها، دار گلیم بافی را طبق منطقه مورد نظر انتخاب کنید.
  • سپس، با رنگ بندی گلیم ها و نحوه طراحی آن ها آشنا خواهید شد تا بتوانید بافت گلیم را با روش های مدرن شامل پود گذاری و پود پیچی انجام دهید.
  • در نهایت ضمن بررسی و توضیح کامل مشکلات رایج در بافت گلیم، نحوه برطرف کردن آن ها به شما آموزش داده می شود.
  • هم چنین، نکات مهمی در مورد بسته بندی، بازار یابی و فروش محصولات گلیمی در اختیار شما قرار گرفته خواهد شد.
  • سرفصل های آموزش گلیم بافی از پایه تا پیشرفته به شرکت کنندگان دوره آموزش داده می شوند تا بتوانند به صورت حرفه ای با روش های بافت گلیم و طراحی آن ها آشنا شوند.
  • کارآموزان این دوره در کارگاه ها به صورت کاملا عملی به بافت گلیم مشغول خواهند بوده و می توانند با اخذ مدرک فنی و حرفه ای معتبر، کسب و کار خود را راه اندازی کنند. برای کمک به اشتغال افراد، یک دوره آموزشی مشاوره کسب و کار نیز به طور رایگان در نظر گرفته شده است.
آموزش گلیم بافی
آموزش نقشه گلیم بافی
آموزش کار با تمامی ابزار های گلیم بافی
آموزش نقشه گلیم بافی
آموزش مشکلات رایج در بافت گلیم و نحوه رفع آن ها
آموزش انتخاب دار گلیم بافی
آموزش رنگ بندی گلیم ها و نحوه طراحی آن ها
آموزش بافت گلیم از صفر تا صد

سرفصل های آموزش گلیم بافی از پایه تا پیشرفته

لیست مطالب آموزشی
نمایش بیشتر
لیست مطالب آموزشی
نمایش بیشتر

رزرو کلاس / مشاوره

فرم مشاوره رایگان

"*" indicates required fields

نمایش بیشتر

آنچه که در کلاس گلیم بافی می آموزید :

  • آشنایی با موارد خطرناک محیطی و روش های حفاظت فردی در کارگاه های گلیم بافی
  • مهارت استفاده و کار با تمامی ابزار های گلیم بافی
  • آماده سازی مواد مورد نیاز برای طراحی و بافت گلیم بر اساس منطقه
  • معرفی انواع دار گلیم بافی و ویژگی های آن ها
  • روش های رنگرزی الیاف گلیم و شستشوی آن ها
  • مهارت تنظیم دار بر اساس نوع گلیم و طرح آن
  • آشنایی با روش سیه بندی و انواع چله کشی
  • مهارت استفاده از مدل های مختلف تزئینات گلیم بافی
  • مهارت شناخت انواع طرح و نقشه گلیم بافی
  • یادگیری محاسبه ابعاد نقشه گلیم بافی با توجه به طرح آن
  • مهارت جلوگیری از رخ دادن عیب های متداول در گلیم بافی و برطرف کردن آن ها
  • مهارت شستشو و حفاظت از گلیم بافته شده
  • مهارت فروش، تبلیغات و جذب مشتری

مزیت‌های آموزشگاه پایتخت فناوری برای شما

مجوز فعالیت

مجوز فعالیت دارای مجوز معتبر از سازمان فنی و حرفه ای کشور

مدرک فنی و حرفه ای

مدرک فنی و حرفه ای اعطا مدرک معتبر بین المللی

دوره های عملی

دوره های عملی برگزاری دوره ها در کارگاه مجهز بصورت عملی

پشتیبانی

پشتیبانی پشتیبانی کار آموزان پس از اتمام دوره ی آموزشی

سرفصل های استاندارد

اساتید با تجربه اساتید با تجربه در صنعت

دسترسی سریع

دسترسی آسان نزدیک بودن آموزشگاه به وسایل حمل و نقل عمومی و خوابگاه

هزینه آموزش صفر تا صد گلیم بافی

شهریه آموزش گلیم بافی هزینه دوره: 5/000/000 هزینه با تخفیف: 3/500/000 دوره خصوصی: 6/000/000

معرفی جامع دوره گلیم بافی فنی حرفه ای

گلیم بافی از هنرهای ارزنده ایرانی می باشد که دارای پیشینه ای قدیمی تر از قالی بافی و فرش بافی است و به گونه ای، مقدمه و آغازگر صنعتِ بافندگی و نساجی به شکل نوینِ امروزی به شمار می آید. بنا بر شواهد تاریخی، قدمتِ بافت گلیم در جهان به حدود 5000 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد و امروزه نیز این هنر فاخر جزو صنایع دستی مهم ایران محسوب می شود و در کشورهای دیگر (مانند چین، افغانستان، پاکستان، اوکراین، سوریه، لبنان، عربستان، ترکیه، رومانی، لهستان و …) هم بافت و استفاده از گلیم هنوز رواج دارد.

جالب است بدانید با این که فرش و گلیم هر دو عمدتا به عنوان زیرانداز و وسیله ای تزئینی برای پوشش کف منزل به کار می روند؛ نحوه بافت و ساختار آن ها کاملا با یکدیگر متفاوت است. از مهم ترین تفاوت های بین گلیم و قالی می توان این موارد را بر شمرد:

گلیم ها صاف و بدون پرز (نخ خاب) هستند و به صورت تخت و بدون برجستگی بافته می شوند. به علاوه؛ در تهیه گلیم معمولا از نقشه و طرح استفاده نمی گردد؛ بلکه بافنده به شکل انتزاعی و ذهنی، تصویری که در فکر خود دارد را روی گلیم پیاده سازی می کند. از طرف دیگر، محتویات و طرح هایی که عمدتا روی گلیم ها بافته می شوند در قالب شکل های هندسی (مانند دایره، مربع، لوزی، شش گوش و …) هستند در حالی که نقوش به کار رفته در بافت فرش و قالی بسیار متنوع بوده و شامل مواردی مانند گل و بوته، آثار باستانی و ابنیه تاریخی، اسلیمی، افشان، شاه عباسی و … می شود.

انواع گلیم و کاربرد آن ها

بنا به نظر کارشناسان و صاحب نظران، گلیم ها را می توان با توجه به فاکتورهای مختلفی دسته بندی کرد. برای مثال، با توجه به فرآیندِ بافت و ساختار؛ گلیم ها دارای انواع متعادل (بافت به شکل ساده و معمولا تک رنگ) ، یک رو (ایجاد نقش روی گلیم با استفاده از پود گذاری) ، دو رو (بهره گیری از روش پود نمای چاکدار و متصل) و برجسته (بافت به کمک روش پیچکی و دارای طرح و نقوش زیاد و شبیه به فرش) هستند.

به علاوه؛ با توجه به جغرافیا یا مکان بافت نیز می توانیم گلیم ها را دسته بندی کنیم که شناخته شده ترین انواع آن ها عبارت اند از: گلیم ایل شاهسون (آذربایجان)، لری، هرسین (کرمانشاه)، بلوچ، خمسه (شیراز)، سنه (سنندج)، ایل قشقایی، زرند (کرمان)، ترکمن (گلستان و خراسان)، عنبران (اردبیل) و سایر موارد. لازم به ذکر است، تفاوت بین گلیم های بافته شده در مناطق مختلف کشور در نقش و طرح و رنگ بندی و همچنین روش بافت و نوع کاربرد آن هاست.

این روزها گلیم ها در زندگی سبک شهری، روستایی و عشایری کاربردهای فراوانی دارند و برای اهداف گوناگونی به کار گرفته می شوند که برخی از رایج ترینِ آن ها عبارت اند از: کف پوش، زیر انداز، خورجین، جل اسب (رو اسبی)، لباس و کیف، دیوار پوش، چادر عشایر، کوسن و بالشتک مبل، پرده، رو مبلی و رو تختی، سبد، کیسه حمل مواد غذایی (نمکدان عشایر) و …

تجهیزات و وسایل مورد نیاز بافت گلیم

شما هنرجويان گرامی برای شرکت در این کلاس لازم نیست وسایل و تجهیزات مورد نیاز گلیم بافی را با خودتان حمل کرده و به سر کلاس بیاورید چرا که آموزشگاه به طور کامل همه ابزارها و لوازم را در اختیارتان قرار می دهد. اما برای شروع به کار و فعالیت حرفه ای و تمرین کردن در منزل در حین و پس از دوره، باید یک سری وسایل و تجهیزات خاص تهیه کنید که در ادامه لیست کاملی از آن ها را برای شما آورده ایم:

  • نخ چله: برای بافت گلیم از نخ های مختلفی از جنس پشم، پنبه و ابریشم استفاده می شود که دارای قیمت ها و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی متفاوتی هستند.
  • خامه: پشم به طور مستقیم در بافت گلیم قابل استفاده نیست و باید مراحل مختلف (مانند شستشو، ریسیده شدن و رنگرزی) را پشت سر بگذارد تا به خامه تبدیل گشته و بتوان آن را در گلیم بافی به کار گرفت.
  • دار: چارچوبی است که گلیم بر روی آن بافته می شود و دارای دو نوع عمودی (ایستاده) و افقی (خوابیده) می باشد که عشایر معمولا از نوع افقی (قابل حمل) آن و روستانشینان و شهرنشینان از نوع عمودی (ثابت و غیر قابل حمل) آن بهره می گیرند.
  • دفتین: کاربرد اصلی آن در محکم کردن اتصال بین تار و پود گلیم است و شخص بافنده از دفتین استفاده می کند تا با وارد آوردن ضربه به گلیم، تار و پود را با هم درگیر کرده و به یکدیگر وصل نماید.
  • سایر وسایل و ابزارها: برخی دیگر از مهم ترین لوازم و تجهیزات گلیم بافی شامل قیچی، چاقو، شانه، نقشه، کجوف، سیخ پودکشی، دستگاه بافت، تسمه، هاف و … هستند.

در پایان لازم است توضیح دهیم برخی از فروشگاه ها، وسایل بافت گلیم را به صورت پکیج نیز به فروش می رسانند و در صورت خرید از این مراکز، لازم نیست به صورت جداگانه و تک تک این ابزارها را تهیه نمایید. شما هنرجويان گرامی می توانید با شرکت در این دوره ضمن آشنایی با طرز کار وسایل نام برده شده، انواع سبک ها و مدل های گلیم بافی را یاد گرفته و بعد از اتمام دوره با توجه به علایق و توانمندی های خود؛ محصولات متنوعی را تولید کرده و از آن ها برای دکوراسیون سنتی و کلاسیک منزل خود بهره بگیرید و یا با فروش گلیم به دوستداران صنایع دستی ایرانی، به درآمدهای خوبی دست یابید.

نمایش بیشتر

محبوب ترین دوره های دپارتمان صنایع دستی پایتخت فناوری

دیدگاه ها

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02191009543
02191009543
سوالی ندارید؟