آموزش کارشناسی خودرو

آموزش کارشناسی خودرو یکی از دوره های پرطرفدار در میان دوره های مکانیکی آموزشگاه پایتخت فناوری است که در دو ترم کارشناسی رنگ خودرو و کارشناسی فنی خودرو برگزار می شود.

  • در آموزش تشخیص رنگ خودرو شما ابتدا با تمامی رنگ های خودرو آشنا می شوید و سپس یاد می گیرید به کمک ابزار و بدون ابزار خودرو رنگ شده و صافکاری شده را به درستی تشخیص دهید. علاوه بر این، نحوه کار با دستگاه های تشخیص رنگ خودرو مانند ضخامت سنج، الکومتر، تست رنگ دیجیتال و آنالوگ را آموزش می دهیم.
  • در آموزش کارشناسی فنی خودرو، ابتدا به شما نحوه تشخیص اصالت بدنه و موتور خودرو را براساس شماره شاسی و شماره موتور یاد می دهیم. سپس، روش های تشخیص تعویضی بودن شاسی و اتاق ماشین را یاد می گیرید. در ادامه، به طور عملی یاد می گیرید که چگونه وضعیت سلامت موتور، سیستم فرمان، سیستم تعلیق و ترمز، چرخ ها و قطعات برقی خودرو های مختلف را بررسی کنید و تعویضی بودن یا فابریک بودن قطعات خودرو را تشخیص دهید. در نهایت، طرز کار دستگاه دیاگ و نحوه عیب یابی خودرو به کمک این دستگاه را آموزش می دهیم.
  • مطالب آموزشی دوره کارشناسی خودرو ویژه بازار کار بوده و به صورت کاملا عملی بر روی ماشین های واقعی توسط بهترین کارشناسان خودرو تدریس می شود و شما می توانید صفر تا صد این حرفه را یاد بگیرید. علاوه بر این، در پایان به شما مدرک بین المللی تعلق می گیرد که تضمین ورود شما به بازار کار می باشد.
  • اگر می خواهید صفر تا صد کارشناسی رنگ و بدنه خودرو را به صورت تخصصی و کاملا پیشرفته یاد بگیرید، این دوره را از دست ندهید و همین حالا ثبت نام کنید. شایان ذکر است که در حال حاضر فقط ترم یک به مدت 15 ساعت در پایتخت فناوری برگزار می شود.
آموزش کارشناسی خودرو
آموزش کارشناسی خودرو از صفر تا صد
آموزش تشخیص رنگ خودرو
آموزش کارشناسی فنی خودرو
دوره تخصصی کارشناسی خودرو

سرفصل های دوره آموزش کارشناسی خودرو

آموزش تشخیص رنگ خودرو

  • آشنایی با انواع رنگ خودرو شامل رنگ های پایه، متالیک، معمولی، مات و سفارشی
  • آموزش روش های تشخیص رنگ شدگی خودرو بدون ابزار
  • آموزش روش های کارشناسی رنگ خودرو با ابزار قلم آهنربایی، تینر، آهنربا، چراغ قوه و …
  • آموزش نحوه کار با دستگاه های تشخیص رنگ شدگی خودرو مانند ضخامت سنج، تست رنگ دیجیتال و آنالوگ و الکومتر
  • آموزش تشخیص آثار پاشیدگی رنگ، موم کشی، پاشیدگی کیلر، سنباده زنی، فرورفتگی و برآمدگی روی بدنه
  • آموزش روش تشخیص رنگ شدگی کارخانه ای و آبرنگ
  • آموزش روش های تشخیص صافکاری با رنگ و بدون رنگ (pdr)
  • آموزش تشخیص بتونه کاری، آستر کاری، پولیش کاری، لیسه گیری و پرداخت روی بدنه خودرو

آموزش کارشناسی فنی خودرو

  • آموزش بررسی اصلالت بدنه و موتور خودرو طبق شماره شاسی و شماره موتور
  • آموزش تشخیص رنگ شدگی و تعویضی بودن شاسی ماشین
  • آموزش تشخیص تعویضی بودن کابین (اتاق) خودرو
  • آموزش تشخیص وارد شدن آسیب و ضربه به سقف، ستون و شاسی خودرو
  • آموزش تشخیص تعویض شدگی اجزای خودرو به صورت فابریک یا استوک
  • آموزش تشخیص خرابی ها و مشکلات قطعات خودرو شامل موتور، گیربکس، سیستم ترمز و تعلیق و …
  • آموزش تشخیص ایرادات و مشکلات موجود در جلوبندی خودرو
  • آموزش بررسی وضعیت سلامت موتور خودرو و تشخیص ایرادات و خرابی های آن
  • بررسی سالم بودن سیستم تعلیق و ترمز خودرو شامل فنرها، بوش ها، سیبک ها، کمک فنرها، لاستیک ها و …
  • بررسی وضعیت سلامت سیستم برقی خودرو شامل باتری، دینام، استارت، چراغ ها، سیتم صوتی و …
  • آموزش شناسایی و بررسی آسیب های وارد شده به بدنه ماشین
  • آموزش نحوه کار با دستگاه دیاگ و خواندن کد های خطا برای عیب یابی خودرو
  • آموزش نحوه انجام تست رانندگی خودرو
  • آموزش نحوه تعیین کارکرد واقعی خودرو و روش های دستکاری کیلومتر شمار
  • آموزش تشخیص آپشن های واقعی خودرو به ویژه در خودرو های وارداتی
  • آموزش قیمت گذاری خودرو
  • شناخت انواع چک لیست کارشناسی خودرو و نحوه تنظیم آن ها
  • آشنایی با انواع کارتکس مرتبط با کارشناسی خودرو و نحوه درج اطلاعات در آن
نمایش بیشتر

رزرو کلاس / مشاوره

فرم مشاوره رایگان

"*" indicates required fields

نمایش بیشتر

مهارت های به دست آمده در کلاس کارشناسی ماشین:

  • مهارت تشخیص انواع رنگ و لايه های میانی و نهايی بدنه خودرو
  • مهارت کار با ابزار های تشخیص نقاشی خودرو
  • مهارت شناخت انواع بتونه و عايق کاری و درز گیری بدنه خودرو
  • مهارت تشخیص خطای پاشش رنگ
  • مهارت بررسی سالم بودن و میزان خرابی اجزای مختلف خودرو
  • مهارت کار با دستگاه های بازرسی عیوب رنگ و کنترل کیفی و کمی رنگ خودرو
  • مهارت کار با دستگاه عیب یاب و تجهیزات مورد نیاز در کارشناسی فنی خودرو
  • مهارت تهیه و آماده سازی گزارش در کارتکس

مزیت‌های آموزشگاه پایتخت فناوری برای شما

مجوز فعالیت

مجوز فعالیت دارای مجوز معتبر از سازمان فنی و حرفه ای کشور

مدرک فنی و حرفه ای

مدرک فنی و حرفه ای اعطا مدرک معتبر بین المللی

دوره های عملی

دوره های عملی برگزاری دوره ها در کارگاه مجهز بصورت عملی

پشتیبانی

پشتیبانی پشتیبانی کار آموزان پس از اتمام دوره ی آموزشی

سرفصل های استاندارد

اساتید با تجربه اساتید با تجربه در صنعت

دسترسی سریع

دسترسی آسان نزدیک بودن آموزشگاه به وسایل حمل و نقل عمومی و خوابگاه

هزینه دوره کارشناسی خودرو

شهریه آموزش تشخیص رنگ خودرو هزینه دوره: 4/000/000 هزینه با تخفیف: 2/800/000 دوره خصوصی: 5/000/000
شهریه آموزش کارشناسی فنی خودرو هزینه دوره: 4/000/000 هزینه با تخفیف: 5/000/000 دوره خصوصی: 2/500/000

معرفی دوره جامع کارشناسی رنگ و بدنه خودرو

کارشناسی خودرو، تکنیکی هوشمندانه و مطمئن است که جامعهِ متخصص و ماهرِ فعال در صنعت اتومبیل، به منظور تایید و تضمین کیفیت و سلامت ماشین ها (برای کسانی که قصد خرید و یا فروش این وسایل نقلیه را دارند) ابداع کرده اند و سابقه پیدایشِ آن به حدود 10 الی 12 سال پیش باز می گردد. جالب است بدانید که طی همین مدت کوتاه، این حرفه دچار تغییر و تحولات عظیمی شده و امروزه جزو یکی از مشاغل ارزشمند و مهمِ فنی در جامعه به شمار می رود.

بنا بر شواهد و آمارها؛ حرفه کارشناسی خودرو بعد از پشت سر گذاشتنِ تغییرات بسیار، به شکل کنونی آن درآمده و به طور عمده شامل دو بخش می شود: بخش اول، بررسی رنگ و وضعیت بدنه اتومبیل و بخش دوم، معاینه و چکاپ ماشین از دیدگاه فنی و مهندسی. برای شفاف سازی بیشتر این موضوع، در ادامه توضیح می دهیم هر کدام از بخش هایی که به آن ها اشاره کردیم؛ دقیقا چه کاربرد و اهمیتی دارند:

  • کارشناسی رنگ: به فرآیندی گفته می شود که طی آن، یک فرد متخصص با بررسی کامل بدنه خودرو و بخش های مختلف آن (مانند درب ها، کاپوت، صندوق عقب، سقف، گلگیر و …) می تواند به طور قطعی اعلام دارد که یک ماشین دارای رنگ فابریک (یعنی رنگ اورجینال و کارخانه ای یا به عبارت تخصصی تر، بدون رنگ شدگی) می باشد و یا در گذشته، فعالیت های ترمیم و احیای رنگِ مختلف اعم از رنگ کامل یا جزئی، لیسه گیری، دیتیلینگ، قلم گیری، بتونه کاری، صافکاری و … روی آن انجام شده است. در مواردی که رنگ شده و یا تصادفی بودن یک بخش یا کل اتومبیل توسط کارشناس رنگ خودرو تشخیص داده و علنی شود، از ارزش مادی و قیمت آن کاسته شده و فروشنده موظف است مبلغی را از قیمت ابتدایی که برای فروش ماشین خود در نظر گرفته بود، کم کند.
  • کارشناسی فنی: در طی این پروسه و عملیات، فرد متخصص موظف است به طور کامل سلامت بدنه، موتور، شاسی ها، کیسه هوا، ترمز، سیستم سوخت رسانی، آپشن ها و امکانات و به طور کلی؛ امنیت و کیفیت رانندگی در خودرو را بررسی کرده و نتیجه نهایی معاینه فنی خود را با اطمینان کامل در اختیار مشتریان قرار دهد. بدیهی است که دو مرحله کارشناسی رنگ و کارشناسی فنی خودرو مکمل و لازم و ملزوم یکدیگر هستند و تنها زمانی که هر دوی این فرآیندها به درستی انجام شوند؛ می توان ارزش و قیمت واقعی ماشین را تخمین زده و همچنین سلامت و امنیت آن را تایید یا رد نمود.

بازار کار و درآمد شغل کارشناسی خودرو

با این که مدت زمان کمی از ابداع و متولد شدن این حرفه می گذرد (فعالیت در این رشته به طور رسمی از اوایل دهه 90 هجری شمسی آغاز شد) اما این روزها کارشناسی خودرو توانسته است به عنوان یکی از مشاغل پردرآمد، محبوب و پر تقاضا در حوزه خدمات اتومبیل مطرح گردد و به همین دلیل؛ روز به روز بر تعداد کسانی که به دنبال یادگیری و شروع فعالیت در این زمینه هستند، افزوده می شود.

علت اصلی رونق و سودآوری این حرفه را می توان به افزایش مداوم و تصاعدیِ قیمتِ خودروهای داخلی و خارجی و بالا رفتن ارزش مادی این وسایل نقلیه نسبت داد. به عبارت دیگر، تمام کسانی که به دنبال خریداری ماشین (چه کار کرده و چه نو) هستند؛ بدون شک ترجیح می دهند وسیله ای که تهیه می کنند، کاملا از جنبه های مختلف (رنگ بدنه، موتور، شاسی، سیستم های مکانیکی و الکتریکی و سایر فاکتورهای مهم) در وضعیت مطلوب و قابل قبولی قرار داشته باشد و به عبارت دیگر، هزینه ای که بابت خرید ماشین پرداخت می کنند؛ به طور کامل با سلامت و کیفیت تولید و نگه داری آن مطابقت و هماهنگی داشته باشد.

علی رغم رونق بالا و رو به رشد بودن این حوزه کاری، مبلغ ثابت و مشخصی را نمی توان برای میزان سودآوری و درآمد شغل کارشناسی خودرو در نظر گرفت، چرا که این موضوع به عواملی متعددی وابسته است که برخی از مهم ترینِ آن ها عبارت اند از: تعداد ماشین هایی که در طول روز بررسی و معاینه فنی می شوند، مدل و قیمت و سال تولید اتومبیل ها، وضعیت فنی و رنگ بدنه و میزان کارکرد خودرو ها، تعداد و نوع امکانات و قابلیت ها و آپشن های موجود در ماشین ها، مکان جغرافیایی و محل مرکز بررسی فنی و رنگ خودرو، مهارت ها و تجارب فرد کارشناس، شرایط اقتصادی کشور و میزان عرضه و تقاضا برای خودرو در بازار و …

برای این که بهتر بتوانید این موضوع را درک کنید؛ برای شما یک مثال عددی می زنیم: در حال حاضر (سال 1402) تعرفه کارشناسی خودرو در شهر تهران، به طور میانگین برای خودروهای داخلی بین 300 تا 600 هزار تومان و برای خودروهای خارجی بین 800 تا یک میلیون و پانصد هزار تومان است. یک مرکز ارائه دهنده خدمات بررسی خودرو با درآمد متوسط در تهران، ماهانه تقریبا 60 خودرو را کارشناسی نموده و به ازای هر کارشناسی، مبلغی در حدود 850 هزار تومان درآمد کسب می کند؛ بنابراین درآمد ماهانه این مرکز حدود 50 میلیون تومان است.

مهم ترین مسئله ای که لازم است قبل از شروع یادگیری و شرکت در دوره های آموزشی مرتبط با شغل کارشناسی خودرو بدانید، به طور خلاصه بدین شرح است: متخصصان این حوزه باید حتما تسلط کافی به کار خود داشته باشند و بررسی های فنی خود را بدون هیچ ایراد و نقصی انجام دهند. این بدین معنا است که هر گونه خطا و تشخیص اشتباه و نابجا از سوی فرد متخصص منجر به وارد شدن خسارت های مادی و معنوی بسیار (از جمله اتلاف هزینه و زمان و انرژی) به هر دو طرفِ فروشنده و خریدار در یک معامله می شود و حتی ممکن است عواقبی مانند نارضایتی و شکایت قانونی از کارشناس (و ملزم شدنِ او به پرداخت خسارت) را به دنبال داشته باشد.

توصیه ما به تمام کسانی که به یادگیری و فعالیت در عرصه این رشته علاقه مند هستند این است که تا حد ممکن، حضور فعال و موثری در کلاس های آموزش کارشناسی خودرو داشته باشند و تمام تلاش خود را به کار بگیرند تا مباحث تدریس شده در دوره را به طور تمام و کمال یاد بگیرند و بدین ترتیب، بعدها در بازار کار قادر باشند مسئولیت ها و وظایف خود را در نهایتِ دقت و کیفیت و بدون خطا و سهل انگاری به انجام برسانند.

تجهیزات و وسایل مورد نیاز کارشناسی خودرو

آموزشگاه پایتخت فناوری این دوره را در کارگاه های کاملا مدرن و مجهز برگزار می کند و به تک تک کارآموزان فرصت کار با تجهیزات و وسایل کارشناسی خودرو داده می شود؛ به همین دلیل، شما شرکت کنندگان محترم با کسب آگاهی کافی از تجهیزات و لوازم تخصصی این رشته می توانید بعد از پایان یافتن دوره؛ در صورت ورود به بازار کار و آغاز فعالیت به صورت استخدامی، این ابزارها را به نحو احسن استفاده کنید و یا در صورت تمایل به راه اندازی مرکز ارائه دهنده خدمات بررسی و کارشناسی اتومبیل، با راهنمایی و مشاوره اساتید و کادر آموزشی موسسه، نسبت به تهیه بهترین و مناسب ترین وسایل و یراق آلات اقدام نمایید. برخی از مهم ترین ابزارهای مورد نیاز این حرفه عبارت اند از:

  • دستگاه تشخیص رنگ
  • دستگاه ضخامت سنج دیجیتال
  • قلم آهنربایی یا مگنت تستر رنگ بدنه
  • دستگاه های دیاگ ساده تا پیشرفته
  • چراغ قوه و مهتابی دستی و دیواری
  • دستگاه تست کننده دینام و باطری
  • تستر روغن ترمز و سایر روغن ها
  • ذره بین چراغ دار
  • آج سنج لاستیک
  • دوربین آندوسکوپی مکانیکی (بروسکوپ)
  • آینه مکانیکی
  • گوشی عیب یاب
  • برس و آب پاش
  • پیچ گوشتی و خار کش

از دیگر تجهیزات و وسایل لازم برای کارشناسی خودرو می توان به دستگاه های تخصصی تست کننده موتور، گیربکس، سیستم تعلیق، شاسی و سایر بخش های مکانیکی و برقی و الکتریکی ماشین اشاره کرد که هر کدام کارکردها و ویژگی های خاص خودشان را دارند و به کارگیری تمامی این ابزارها در کنار هم و همچنین اتکا به دانش و مهارت و تجربه؛ موجب می شود یک فرد متخصص بتواند به بهترین شکل ممکن، سلامت و وضعیت فنی خودرو و کیفیت رنگ بدنه آن را بررسی نماید.

نمایش بیشتر

محبوب ترین دوره های دپارتمان مکانیک و بدنه پایتخت فناوری

دیدگاه ها

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02191009543
02191009543