کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود؟

کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین میشود؟

فیوز از مهمترین قطعات خودرو است که وظیفه تنظیم و کنترل برق ورودی به بخش های مختلف را بر عهده دارد. بروز هر گونه عیب و ایراد در فیوزها باعث اختلال در عملکرد کلی وسیله نقلیه می شود. در میان فیوزها که از ویژگی ها و کاربردهای مختلفی برخوردارند، یک فیوز به نام فیوز استارت وجود دارد که خرابی آن منجر به روشن نشدن ماشین می شود؛ زیرا برق لازم برای استارت ماشین فراهم نمی شود. از آنجایی که این فیوز اهمیت بسیار زیادی دارد و هر راننده ای باید با نحوه عملکرد، دلایل خرابی و نشانه های معیوب شدن آن آشنا باشد، در این مقاله قصد بررسی جامع و کامل آن را داریم. اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، پیشنهاد می کنیم تا انتها همراه ما باشید.

فیوز استارت و نحوه عملکرد آن

فیوز استارت فیوزی است که عملا بدون وجود آن نمی توان از ماشین استفاده کرد. این فیوز وظیفه تامین انرژی لازم برای استارت زدن موتور را فراهم می کند؛ بنابراین اگر خراب شود، دیگر ماشین شما روشن نمی شود. همانطور که می دانید برای روشن شدن ماشین باید نیروی برق لازم جهت جرقه زدن و احتراق به موتور انتقال پیدا کند.

فیوز استارت و نحوه عملکرد آن

فیوز استارت موجب می شود برق از باتری به شیر برقی استارت منتقل شده و در نتیجه جریان های الکتریکی جهت انجام عمل احتراق به محفظه موتور وارد شوند. زمانی که شما سوئیچ را در قسمت مخصوص خود می چرخانید، برق از باتری به سمت فیوز هدایت می شود و با اجازه این قطعه در ادامه مسیر خود به شمع ها جهت جرقه زنی هدایت می گردد.

در واقع فعال شدن موتور استارت که موجب روشن شدن ماشین می شود، توسط این فیوز صورت می گیرد. فیوز استارت با توجه به نوع خودرو می تواند در قسمت های مختلفی از خودرو مانند جعبه فیوز زیر کاپوت یا در جعبه فیوز زیر فرمان در قسمت داخلی داشبورد باشد.

دلایل خرابی فیوز استارت ماشین

مانند دیگر قطعات خودرو، فیوز استارت نیز ممکن است بر اثر عواملی دچار عیب و ایراد شود. آگاهی داشتن درباره علت های خرابی آن می تواند به شما کمک کند تا در صورت بروز مشکل روشن نشدن، با عیب یابی دقیق و سریع و انتخاب راهکار مناسب، این مشکل را برطرف کنید. از مهمترین دلایلی که باعث خرابی این فیوز می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- فرسودگی و اتمام طول عمر

یکی از مهمترین علت های خرابی فیوز استارت، فرسودگی آن به مرور زمان است. این قطعه دارای طول عمر مشخصی است و بعد از استفاده طولانی مدت دیگر کارایی اولیه خود را نخواهد داشت. در این مواقع به اصطلاح فیوز می سوزد و دیگر به درستی کار نمی کند و درنتیجه ماشین روشن نمی شود.

2- ایراد در سیم کشی

اگر سیم کشی خودرو به درستی صورت نگیرد یا اتصالات شل شده باشند، عملکرد فیوز استارت نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. آسیب دیدن سیم کشی و درست کار نکردن آن موجب کمبود جریان می شود. یعنی برق به اندازه کافی از باتری به سوی استارت و فیوز هدایت نمی شود. در نتیجه، هرچقدر هم استارت بزنید قدرت کافی برای روشن شدن موتور فراهم نمی گردد.

3- گرمای زیاد

همانطور که گفته شد فیوز استارت وظیفه انتقال برق را برعهده دارد. از آنجایی که ولتاژ بالا و پیوسته ای از این قطعه عبور می کند، ممکن است گرمای بیش از حدی ایجاد شود. این گرما باعث خرابی یا همان ذوب شدن این فیوز می شود. فیوز قطعه ای ظریف و حساس محسوب می شود که تحمل دمایی زیادی ندارد و در صورت حرارت و داغی بیش از حد به سرعت معیوب می گردد.

4- آلوده شدن

از آنجایی که اکثر فیوزها در قسمت زیر کاپوت قرار دارند، همیشه در معرض آلودگی های مختلفی هستند. وجود کثیفی مانند گرد و غبار و زباله در اطراف فیوز استارت موجب می شود این قطعه نتواند به درستی به وظیفه خود عمل کند. جمع شدن این آلودگی ها به مرور زمان باعث کاهش جریان می شوند و در نتیجه به مرور زمان ماشین روشن نمی گردد.

کدام فیوز باعث روشن نشدن ماشین ۲۰۶ میشود؟

اگر فیوز استارت در ماشین 206 بسوزد بدلیل اینکه برق کافی به ماشین نمی رسد باعث روشن نشدن ماشین 206 می شود.

فیوز استارت پراید کدام است؟

فیوز استارت پراید با حرف G و رنگ قرمز مشخص میشود. این فیوز در جعبه فیوز زیر فرمان پراید قرار دارد.

نشانه های خرابی فیوز استارت خودرو

همانند دیگر مشکلات خودروها، سوختن و خرابی فیوز استارت نیز با نشانه هایی همراه است. اگر به خوبی از این علائم باخبر باشید، می توانید به درستی عیب یابی را انجام داده و با انتخاب راهکار مناسب (تعویض فیوز) مشکل را برطرف کنید. زمانی که فیوز استارت خراب می شود، کاهش هدایت الکتریکی رخ می دهد و در نتیجه موارد زیر بروز می کنند.

نشانه های خرابی فیوز استارت خودرو

1- خالی شدن باتری

فیوز استارت وظیفه تامین برق از باتری و هدایت آن به استارت را برعهده دارد. اگر این فیوز دچار ایراد شود، نمی تواند ارتباط درستی با باتری برقرار کند. در نتیجه، باتری در زمان خاموش بودن ماشین و عدم نیاز به برق همچنان روشن مانده و به تامین انرژی موتور می پردازد.

همانطور که می دانید اگر ماشین خاموش باشد دینام که وظیفه تامین برق باتری را برعهده دارد نیز از کار می افتد. بنابراین، باتری ماشین پس از مدتی روشن ماندن انرژی خود را از دست می دهد و به اصطلاح خالی شدن باتری رخ می دهد.

2- بوی پلاستیک سوخته

از دیگر نشانه های خرابی فیوز استارت که باعث روشن نشدن ماشین می شود، استشمام بوی پلاستیک سوخته را می توان نام برد. همانطور که گفته شد گرمای زیادی یکی از دلایل معیوب شدن این فیوز است. از آنجایی که ولتاژ بالایی از این قطعه می گذرد، در نتیجه گرمای ایجاد شده، فیوز و اجزای پلاستیکی آن ذوب می شوند. در نتیجه، بوی نامطبوعی منتشر می شود که نشان دهنده سوختن فیوز است.

3- اختلال در احتراق

گاهی اوقات شدت آسیب دیدگی فیوز استارت زیاد نیست و کاملا خراب نشده است. در این مواقع هنگام چرخاندن سوئیچ، صدایی کلیک مانند از احتراق خودرو شنیده می شود. اما اگر فیوز به طور کامل سوخته و خراب شده باشد، دیگر در زمان انتقال برق به شیر برقی استارت و چرخاندن سوئیچ صدای کلیک شنیده نمی شود.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166577378
02166577378