راهنمای جامع شغل صافکاری خودرو
صافکاری یکی از بهترین مشاغل مرتبط با خودرو است که درآمد بسیار خوبی دارد. یک صافکار خودرو تمام آسیب های بدنی مربوط به ماشین را تعمیر می کند. اگر علاقه مند به کارهای فنی و مرتبط با خودرو هستید، این شغل یکی از بهترین گزینه ها است. برای آشنایی با درآمد و بازار کار شغل صافکاری اتومبیل می توانید مطالب پیش رو را دنبال کنید تا با مزایا و معایب این حرفه و چگونگی ورود به بازار کار آن آشنا شوید.
عناوین این نوشته:
- معرفی شغل صافکاری خودرو
- وظایف متخصص صافکاری
- مهارت ها و توانایی های مورد نیاز صافکاری ماشین
- آیا شغل صافکاری برای من مناسب است؟
- درآمد و دستمزد یک صافکار خودرو
- آینده شغلی صافکاری چگونه است؟
- بازار کار و وضعیت استخدام صافکاری
- چگونگی ورود به بازار کار صافکاری ماشین
- ابزار و تجهیزات مورد نیاز صافکاری
- مدارک و مجوزهای مورد نیاز برای شروع شغل صافکاری
- سرمایه لازم برای شروع کار صافکاری
- 1- هزینه یادگیری
- 2- هزینه لوازم و تجهیزات
- 3- هزینه اجاره محل
- مزایا و معایب شغل صافکاری
- چگونه می توان یک صافکار حرفهای شد؟
- پایتخت فناوری بهترین آموزشگاه صافکاری خودرو در تهران
معرفی شغل صافکاری خودرو
به طور کلی، این حرفه به دو بخش صافکاری با رنگ یا همان سنتی و صافکاری بدون رنگ یا pdr تقسیم می شود. یک متخصص صافکاری با استفاده از ابزارهای مختلف می تواند انواع آسیب های بدنی اتومبیل را تعمیر کند. این کار بسته به شدت آسیب دیدگی و تورفتگی بدنه ماشین می تواند به صورت دستی یا با استفاده از تجهیزات مخصوص انجام شود.
این شغل در واقع یک هنر است زیرا انجام آن به دقت و ظرافت بالایی نیاز دارد. صافکارهای حرفهای و با تجربه معمولا تا جایی که امکان دارد صافکاری را به گونهای انجام می دهند که نیاز به رنگ نداشته باشد. این افراد مسلما مشتریان بیشتر و درآمد بالاتری دارند.
وظایف متخصص صافکاری
یک صافکار ماهر باید بتواند بیشتر فرورفتگی های بدنه ماشین را بدون نیاز به نقاشی، ترمیم کند. از مهترین وظایف یک صافکار خوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برطرف کردن سوختگی های شدید رنگ
- ترمیم آسیب های وارد شده به بدنه ماشین
- از بین بردن رنگ قسمت های آسیب دیده
- سوزاندن رنگ بدنه
- رگلاژ درب ماشین
- بادگیری درب باک بنزین
- باز و بسته کردن چرخ ها
مهارت ها و توانایی های مورد نیاز صافکاری ماشین
یک متخصص صافکاری برای موفق شدن در حرفه خود باید مهارت های زیر را داشته باشد:
- آشنایی مقدماتی با قطعات داخلی محفظه خودرو
- مهارت جوشکاری فولاد نرم با جوش گاز
- توانایی لحیم کاری سخت با شعله گاز استیلن
- مهارت از بین بردن رنگ قسمت های آسیب دیده ماشین
- آشنایی به نکات ایمنی و حفاظتی در کارگاه
- آشنایی با باز و بسته کردن چرخ های خودرو
آیا شغل صافکاری برای من مناسب است؟
تست های شخصیتی انجام شده بر روی متخصصین صافکار نشان می دهد افراد عملگرا در این حرفه موفق تر هستند. این افراد کار کردن با ماشین آلات و ابزار مختلف را دوست دارند و ترجیح می دهند همکاران زیادی نداشته باشند. توانایی حل مسئله، داشتن دقت و حوصله فراوان و نیز برخورداری از آمادگی جسمانی مناسب از دیگر ویژگی های شخصیتی یک کارشناس صافکاری اتومبیل است.
درآمد و دستمزد یک صافکار خودرو
صافکاری جزء مشاغل فنی درآمد بالا است. میزان درآمد آن بسته به سطح تخصص فرد متفاوت است. در ایران، یک صافکار حرفهای باید حدودا بین 15 تا 20 میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشد که می تواند با رفتاری خوش و رعایت انصاف سریع تر از رقبای خود به درآمد بالاتر برسد.
آینده شغلی صافکاری چگونه است؟
شغل صافکاری خودرو بازار کار خوبی دارد. بنابراین، اگر می خواهید وارد این حرفه شوید، نگران آینده شغلی خود نباشید. این حرفه یکی از پردرآمدترین شغل ها در ایران و کشورهای خارجی است چرا که شاهد تولید زیاد خودروها در سراسر دنیا هستیم و همین باعث شده تا مشاغل مرتبط با اتومبیل پیشرفت زیادی کنند.
بازار کار و وضعیت استخدام صافکاری
این شغل بازار کار وسیعی دارد چرا که روز به روز بر تعداد خودروهای کشور افزوده می شود. امروزه کمتر خانواده ای یافت می شود که اتومبیل نداشته باشد. با این حجم از اتومبیل هایی که در سطح شهر و جاده ها تردد دارند، احتمال تصادف کردن بسیار زیاد است. بنابراین، صافکاران خودرو همیشه کار برای انجام دادن دارند و نباید از بیکاری نگرانی داشته باشند.
چگونگی ورود به بازار کار صافکاری ماشین
افرادی که به تازگی این مهارت را فرا گرفته اند، می توانند به عنوان همکار در یکی از مغازه های صافکاری مشغول به کار شوند و در کنار استاد کاران این حوزه تجربه کافی کسب کنند و توانایی های خود را افزایش دهند. چنانچه سرمایه مورد نیاز را دارید، می توانید به صورت مستقل به عنوان یک آزاد کار با اجاره یا رهن یک مغازه کسب و کار خود را آغاز کنید.
ابزار و تجهیزات مورد نیاز صافکاری
وسایل و ابزاری مورد نیاز صافکاری به دو دسته ابزار با رنگ و بدون رنگ (pdr) دسته بندی می شوند. مهم ترین ابزاری که برای صافکاری با رنگ مورد استفاده قرار می گیرند شامل شاسی کشی، سمباده، پمپ رنگ و خشک کن رنگ و دستگاه جوش است. همچنین، کش چسبی و میله های صافکاری جزء ابزارهایی هستند که در صافکاری پی در آر کاربرد دارند. در صورتی که می خواهید با لیست این ابزارها و لوازم آشنا شوید مقاله های ابزار صافکاری سنتی و ابزار صافکاری PDR را مطالعه کنید.
مدارک و مجوزهای مورد نیاز برای شروع شغل صافکاری
مدرک فنی حرفه ای صافکاری خودرو یکی از مدارک لازم برای ورود به این حرفه است. البته صافکاری اتومبیل جزء آن دسته از مشاغلی است که می توان به صورت تجربی نیز فرا گرفت. اما به دلیل طولانی بودن پروسه، بیشتر افراد ترجیح می دهند در دوره های فنی مرتبط که در آموزشگاه های فنی حرفه ای برگزار می شود، شرکت و مدرک فنی را دریافت کنند.
جواز کسب نیز یکی دیگر از مدارک مورد نیاز برای راه اندازی یک مغازه صافکاری است. دقت داشته باشید که بدون مدرک فنی حرفه ای به هیچ عنوان جواز کسب صادر نمی شود.
سرمایه لازم برای شروع کار صافکاری
اگر بخواهید در یکی از مغازه های صافکاری خودرو مشغول به کار شوید، نیاز به سرمایه زیادی ندارید و تنها باید برای یادگیری و خرید برخی لوازم و تجهیزات مخصوص هزینه کنید. اما چنانچه قصد دارید به صورت مستقل کار کنید، سرمایه برای رهن و اجاره یک مغازه نیز به لیست هزینه ها اضافه می شود.
1- هزینه یادگیری
برای یادگیری مهارت صافکاری باید در دوره های جامع صافکاری خودرو شرکت کنید. هزینه شرکت در این دوره ها با توجه به بازار کار خوب و آینده شغلی درخشان این حرفه بسیار مناسب است. شما می توانید با پرداخت مبلغ بسیار مناسبی در این دوره ها شرکت کنید و مدرک بین المللی را دریافت نمایید.
2- هزینه لوازم و تجهیزات
هزینه وسایل، ابزار و تجهیزات این حرفه با توجه به نوع ابزار، برند و کیفیت آن متغیر است. برای خرید ابزارهای جدید مانند میله های pdr یا دستگاه بادگیر، قالب تنه، تیفور یا زنجیر شاسی کش باید مبلغی بین 150 تا 200 میلیون هزینه کنید.
3- هزینه اجاره محل
هزینه اجاره مغازه با توجه به موقعیت جغرافیایی منطقه و متراژ مغازه متغیر است. متراژ مغازه باید به اندازه ای باشد که حداقل یک اتومبیل در آن جا شود.
مزایا و معایب شغل صافکاری
به دلیل افزایش تقاضا در سراسر کشور، این حرفه رشد شغلی سریعی دارد و پیدا کردن کار در آن بسیار آسان است. آینده شغلی درخشان و درآمد بالا از دیگر مزیت های این حرفه است. از طرفی دیگر، این حرفه با ابزارهای تیز و برنده سر و کار دارد و تقریبا شغل پر خطری محسوب می شود. بنابراین، یک صافکار باید اصول ایمنی را به دقت رعایت کند. علاوه بر این، این شغل آلودگی صوتی زیادی تولید می کند که برای گوش و اعصاب فرد مضر است. البته فرد می تواند از گوشی های محافظ استفاده کند.
اکثر مغازه ها از دمای مناسبی برخوردار نیستند و اگر مغازه سر پوشیده نباشد، صافکار در گرما و سرما اذیت می شود. وجود آلاینده های مختلف مانند روغن و رنگ و … از دیگر شرایط نامطلوبی است که در محیط کار وجود دارد.
چگونه می توان یک صافکار حرفهای شد؟
برای موفق شدن در این شغل باید دانش و مهارت کافی در این زمینه را کسب کنید. شرکت در دوره های فنی صافکاری خودرو یک راه سریع و موثر برای ورود به بازار کار این حرفه و موفق شدن در آن است. انتخاب آموزشگاه خوب برای یادگیری یکی دیگر از فاکتورهای مهم جهت تبدیل شدن به یک متخصص ماهر است.
پایتخت فناوری بهترین آموزشگاه صافکاری خودرو در تهران
پایتخت فناوری به عنوان بهترین آموزشگاه صافکاری خودرو در تهران، دوره صافکاری را زیر نظر سازمان فنی حرفه ای برگزار می کند. این آموزشگاه کلیه مباحث تئوری و مهارت های مورد نیاز این حرفه را بر اساس روش های نوین آموزشی و با هدف ورود به بازار کار و کسب درآمد آموزش می دهد.
دوره صافکاری خودرو زیر مجموعه رشته اتومکانیک است و در دو بخش صافکاری با رنگ و صافکاری pdr برگزار می شود. کلیه آموزش های عملی در کارگاه مجهز به تجهیزات تخصصی صافکاری و بر روی خودروهای واقعی و زیر نظر استادکاران با تجربه تدریس می شود. طول مدت این دوره 40 ساعت آموزش تئوری و عملی است که بیش از 80% آن کاملا عملی خواهد بود. چنانچه بعد از اتمام دوره نیاز به رفع اشکال و یادگیری بیشتر داشته باشید، امکان تجدید دوره به صورت رایگان برای شما فراهم است.