معرفی و نحوه عملکرد 14 قطعه اصلی ماشین لباس  شویی

معرفی و نحوه عملکرد 14 قطعه اصلی ماشین لباس شویی

آیا می خواهید همه چیز را در مورد لباس شویی خود بدانید؟ به شما پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. لباس شویی شما یک دستگاه پیچیده است و شاید آموزش تعمیرات لباسشویی برای شما یک نیاز باشد، گاهی اوقات ممکن است در هنگام نصب لباس شویی یا حتی در مواجهه با مشکلات لباس شویی کمی سردرگم شوید. اجزا و قطعات مختلف ماشین لباس شویی برای تمیز کردن لباس ها در طی یک فرایند بسیار پیچیده با یکدیگر همکاری می کنند. برای کمک به درک بهتر آن، در اینجا مقدمه ای بر قطعات ماشین لباس شویی و همچنین برخی از اطلاعات اولیه در مورد نحوه عملکرد ماشین شما آورده شده است.

آموزش تعمیرات لوازم خانگی

اجزای ماشین لباس شویی ( عکس قطعات ماشین لباس شویی )

از آنجایی که هر لباس شویی طراحی و ویژگی های خاص خود را دارد، به معرفی قطعات و اجزایی می پردازیم که در بین همه آن ها مشترک است.

درام یا دیگ

درام یا دیگ بزرگترین قطعه لباس شویی است. آیا می دانید لباس شویی شما دو دیگ دارد؟ آن چیزی که می بینید و لباس هایتان را داخل آن میاندازید، دیگ داخلی است که می چرخد و سوراخ هایی برای ورودی و خروجی آب دارد و آن چیزی که نمی بینید دیگ ثابتی است که به بدنه ای لباس شویی وصل شده، دیگ بیرونی حاوی دیگ داخلی است که از آن محافظت می کند و از نشت آب به سایر قطعات لباس شویی جلوگیری می نماید.

درام یا دیگ ماشین لباس شویی

شیر ورودی آب

پس از روشن شدن لباس شویی و تنظیم برنامه شستشو، دریچه ورودی آب به طور خودکار باز می شود تا آب وارد دیگ داخلی شود. سطح آب در دیگ با توجه به مدل لباس شویی و برنامه انتخاب شده تعیین می شود. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، شیر ورودی آب لباس شویی از دو عدد لوله تغذیه می شود که یکی از آنها آب گرم و یکی دیگر آب سرد می باشد که با این دو مجرا می توان دمای آب ورودی رو تنظیم کرد.

شیر ورودی آب ماشین لباس شویی

پمپ تخلیه آب

همانطور که از نام آن مشخص است وظیفه این قطعه لباس شویی در طول سیکل های شستشو و چرخش تخلیه آب می باشد. پمپ تخلیه آب در قسمت پایین واشر قرار دارد، معمولاً در مدل های با بار بالا به سمت عقب و در مدل های بار جلو به سمت جلو قرار دارد. پمپ تخلیه خروج آب از دیگ را در طول چرخه کنترل می کند، دیگ را پس از شستشوی اصلی، بعد از اولین شستشو و در طول چرخش نهایی تخلیه می کند.

پمپ تخلیه آب ماشین لباس شویی

شیلنگ تخلیه آب

پس از اتمام چرخه شستشو با کمک پمپ تخلیه، آب وارد شلنگ تخلیه می شود و آب از لباس شویی خارج می شود. این یک قطعه لباس شویی بسیار ساده است اما بسیار کاربردی است. این شیلنگ ها معمولاً از پلاستیک موجدار ساخته می شوند که تا حد زیادی جهانی هستند و دارای عرض ۱ تا ۱. ۲۵ اینچ هستند.

شیلنگ تخلیه آب ماشین لباس شویی

المنت گرمکن یا هیتر

این قطعه لباس شویی آب داخل دیگ را طبق برنامه شستشو تا دمای دلخواه گرم می کند. هیتر لباس شویی زیر دیگ اصلی قرار دارد و کاملاً آب بندی شده است.

المنت گرمکن یا هیتر لباس شویی

ترموستات

این قطعه لباسشویی دمای آب ورودی را اندازه گیری می کند و به المنتها دستور می دهد در صورت لزوم، آب را گرم کنند. در واقع ترموستات وظیفه کنترل دما را بر عهده دارد. هنگامی که دما به سطح مورد نظر می رسد، جریان الکتریکی به المنت را قطع می کند.

برد الکترونیکی

اطلاعات موجود در این قسمت لباس شویی به گونه ای برنامه ریزی شده است که به لباس شویی در عملکرد خود با توجه به نوع لباس کمک کند. این قطعه در واقع مغز لباس شویی است. تمام اجزای الکتریکی و مدار های لباس شویی در این قطعه گنجانده شده. ذکر این نکته که می توانید بسته به لباس هایی که تمایل به شستشوی آن ها دارید، نوع شستشویی را که می خواهید انتخاب کنید. در واقع، PCB یا برد الکترونیکی اطلاعات را دریافت می کند و پیام را به مسیر های مختلف برای انجام عملکرد بهتر ارسال می کند.

برد الکترونیکی ماشین لباس شویی

هیدرواستات

هیدرواستات قطعه ای است که وظیفه تنظیم سطح آب ورودی به دستگاه را بر عهده دارد. هنگامی که سطح آب در دیگ به سطح مناسب برسد، ورودی آب را متوقف می کند.

هیدرواستات ماشین لباس شویی

میکرو سوئیچ

وظیفه اصلی میکرو سوئیچ اطمینان از بسته بودن درب لباس شویی برای شروع عملیات شستشو می باشد. اگر در بسته نباشد از رسیدن برق به شیر ورودی آب جلوگیری می کند. بنابراین، آب وارد دیگ نمی شود. میکرو سوئیچ های داخل لباس شویی، سطح آب داخل دیگ، زاویه دیگ و فیلتر ها را نیز کنترل می کنند.

میکرو سوئیچ

معرفی انواع میکروسوئیچ لباسشویی
ادامه مطلب

پولی

پولی شبیه یک چرخ بزرگ است که در پشت دیگ قرار دارد. با تسمه دور آن به موتور متصل می شود. هنگامی که پولی شروع به چرخش می کند، دیگ داخلی نیز می چرخد. به عبارت دیگر پولی های کوچک و بزرگ لباس شویی قدرت را بین موتور و دیگ انتقال می دهند.

پولی ماشین لباس شویی

تسمه یا کمربند

این قطعه موتور را به پولی پشت دیگ متصل می کند و باعث چرخش آن در طول چرخه شستشو می شود.

موتور

موتور با همزن کار می کند تا حرکت چرخشی مورد نیاز برای شستشو و آبکشی لباس ها را ایجاد کند. سرعت های مختلفی وجود دارد که با تنظیمی که هنگام شروع بارگیری لباس ها انتخاب می کنید تعیین می شود. موتور معمولاً در مدل های با بار بالا در پایین لباس شویی و در مدل های بار جلویی، در قسمت عقب قرار می گیرد. متداول ترین نوع موتور های مورد استفاده در لباس شویی ها، درایو مستقیم یا تسمه درایو هستند. موتور درایو مستقیم، به طور مستقیم به سبد شستشو متصل می شود، در حالی که موتور محرک تسمه به طور مستقل قرار می گیرد و از یک تسمه برای چرخاندن سبد شستشو استفاده می کند.

موتور ماشین لباس شویی

همزن

برای اینکه خاک و کثیفی لباس هایتان از بین برود، باید آن ها را در آب صابون جا به جا کنید یا آن ها را هم بزنید. لباس شویی دارای یک همزن در داخل دیگ است که این کار را انجام می دهد. در طول چرخه شستشو به طور مداوم می چرخد و به پاک شدن کثیفی از لباس شما کمک می کند. زمانی که لباس هایتان به هم می خورد، به هم ساییده می شوند که به تمیز شدن آن ها نیز کمک می کند.

همزن ماشین لباس شویی

تایمر

این قطعه به تنظیم زمان شستشو برای لباس های شما کمک می کند که می تواند به صورت دستی یا خودکار تنظیم شود.

نحوه عملکرد

اکنون که تقریباً با قطعات اصلی لباس شویی آشنا شدید، توضیح مختصری در مورد عملکرد آن ها در شستشوی لباس هایتان می دهیم.

  1. لباس ها را داخل دیگ قرار دهید و برنامه شستشوی مورد نظر را انتخاب کنید.
  2. برد الکترونیکی  لباس شویی به شیر ها دستور می دهد که باز شوند و دیگ را با آب گرم یا سرد پر کنند. مقداری آب وارد کشوی مواد شوینده می شود تا پودر لباس شویی را بشوید و به داخل دیگ ببرد.
  3. دریچه آب ورودی با رسیدن سطح آب به حد مطلوب بر اساس برنامه شستشو بسته می شود.
  4. ترموستات دمای آب را اندازه گیری می کند و در صورت لزوم اجازه می دهد المنت گرمکن آن را گرم کند.
  5. دیگ داخلی شروع به چرخش می کند. بنابراین، لباس ها با آب گرم و پودر لباس شویی یا مواد شوینده مخلوط می شوند. چرخاندن دیگ در ۲ جهت مجزا، تمام کثیفی ها را از پارچه ها خارج می کند و مواد شوینده به این عمل کمک می کند.
  6. دریچه های آب دوباره باز می شوند. حالا آب کثیف باید از دیگ خارج شود. پمپ تخلیه آب را از طریق شیلنگ تخلیه به بیرون هدایت می کند.
  7. آب تمیز دوباره وارد دیگ می شود و شروع به چرخش می نماید.
  8. هنگامی که چرخه شستشو به پایان می رسد، دیگ با سرعت بالایی شروع به چرخیدن می کند تا آب اضافی خارج شود. این آب از طریق سوراخ های کوچک دیگ داخلی وارد دیگ بیرونی شده و از لباس شویی خارج می گردد.
مشکلات رایج لباسشویی: نحوه عیب یابی و حل آن
ادامه مطلب

سیکل های مختلف لباس شویی

ماشین های لباس شویی در سبک های مختلف تولید می شوند که توسط سازندگان لوازم منزل متعددی ارائه می شوند. برخی از برند ها مدل های مجهز به ویژگی های سفارشی از جمله چرخش طولانی مدت یا دستگاه های پاک کننده خودکار و نرم کننده پارچه را ارائه می دهند. در حالی که فناوری ویژگی های اضافی و تغییرات چرخه را امکان پذیر می کند، مراحل اساسی چرخه شستشو ثابت می ماند. این مراحل عبارتند از:

سیکل پیش از شستشو

مرحله پیش از شستشو، شامل پر کردن دیگ لباس شویی با آب و مخلوط کردن مواد شوینده است. اغلب اوقات، پیش شستشو مستلزم این است که بار برای مدتی خیس بخورد تا کثیفی از بین برود و لکه هایی که در غیر این صورت ممکن است در طول یک چرخه شستشوی معمولی تمیز نشوند، پاک شوند. لباس شویی درب از جلو و بار بالا از روش های مختلفی برای تعیین سطح آب برای یک بار استفاده می کنند. لباس شویی های بارگیری از جلو به تنظیمات تعیین شده توسط کاربر متکی هستند. لباس شویی های دارای درب بالای فعلی، مجهز به سنسور های سطح آب هستند تا دیگ را با مقدار آب لازم برای تمیز کردن بار پر کند و نه بیشتر.

سیکل شستشو

سیکل شستشو

در طول چرخه شستشو، دستگاه از همزن برای مخلوط کردن آب و مواد شوینده، و همچنین برای حرکت دادن لباس در اطراف دیگ و روی لباس های دیگر، به منظور تمیز کردن لباس ها استفاده می کند. لباس شویی با درب بالا اغلب حاوی یک همزن در وسط دیگ هستند تا بار را در جهت های متناوب حرکت دهند، در حالی که ماشین های دارای درب جلو، بر چرخش کل دیگ تکیه دارند تا همزن لازم برای تمیز کردن را فراهم کنند. مدت زمان چرخه شستشو بین انواع لباس شویی و تنظیمات انتخاب شده توسط کاربر متفاوت است. چرخه شستشو برای تمیز کردن سنگین (برای کار های سخت تر) طولانی تر خواهد بود. چرخه های تمیز کردن سبک از نظر مدت زمان، کوتاه تر هستند.

سیکل آبکشی

شستشوی بار معمولاً یک روش چند مرحله ای است. ابتدا باید آب صابون از داخل لباس و وان شستشو چرخانده شود. در دقایق آخر پاکسازی، آب تازه به داخل دیگ اسپری می شود تا لباس شسته شود. چرخه شستشو از فواصل پاشش و چرخش استفاده می کند تا آب صابون و مواد شوینده را از لباس شویی خارج کند.

سیکل چرخش

چرخش برای تاب دادن لباس و خشک شدن آن تا حد امکان قبل از پایان شستشو ضروری است. اغلب اوقات، آب به داخل دیگ شستشو می پاشند تا قبل از اینکه لباس در نهایت به خشک ترین نقطه خود برسد، کاملاً آبکشی شود. لباس شویی با سرعت های مختلف می چرخند. سرعت چرخه چرخش لباس شویی شما در دفترچه راهنمای با \”RPM\” نشان داده می شود. دور در دقیقه یا RPM، نشان دهنده سرعت چرخش دیگ برای استخراج آب از لباس ها است. معمولاً هرچه سرعت چرخش خشک کن لباس بیشتر باشد، کمترین تلاش برای خشک کردن لباس در خشک کن شما مورد نیاز است.

3/5 - (1 امتیاز)


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • محمد گفت :

    عالی

    • پشتیبان گفت :

      سلام دوست عزیز. وقتتون بخیر. خواهش می کنم. ممنون از نظر مثبتتون

02166577378
02166577378