علت تخلیه نشدن آب ماشین ظرفشویی و نحوه رفع آن
شاید برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که پس از اتمام شستشوی ظروف در کف دستگاه ظرف شویی مقداری آب باقی می ماند. دلایل مختلفی برای تخلیه نشدن آب دستگاه ظرف شویی وجود دارند که با اطلاع از آن ها می توان بهتر این مشکل را برطرف کرد. برخی از این علت ها به سادگی و توسط خودتان قابل رفع شدن هستند و برای برطرف کردن برخی دیگر نیاز به کمک تعمیرکاران و متخصصان این حوزه است. با پایتخت فناوری همراه باشید تا بیشتر با علت تخلیه نشدن آب دستگاه ظرف شویی و راه های رفع آن آشنا شوید.
عناوین این نوشته:
علت تخلیه نشدن آب ماشین ظرفشویی
- مسدود شدن فیلتر تخلیه
- پیچ خوردن شلنگ تخلیه
- خرابی پمپ تخلیه
- مسدود شدن شلنگ تخلیه
- گرفتگی مسیر فاضلاب
- خرابی شیر تخلیه
- خرابی شکاف هوا
یکی از رایج ترین مشکلات ماشین ظرفشویی، عدم تخلیه آب ماشین ظرفشویی پس از تمام شدن فرآیند شستشو است. عدم تخلیه آب خود باعث بروز مشکلات دیگری مانند انتشار بوی بد، از کار افتادن دستگاه ظرف شویی، نشت آب، آسیب رسیدن به قطعات مختلف و … می شود. دلایل مختلفی باعث ماندن آب در دستگاه ظرف شویی می شوند که از مهمترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
همچنین بخوانید: علت روشن نشدن یخچال
1- مسدود شدن فیلتر تخلیه
در کف دستگاه ظرف شویی فیلتری وجود دارد که در ابتدای مسیر خروجی آب قرار گرفته است. این فیلتر وظیفه دارد تا از ورود آشغال های ریز و درشت به لوله تخلیه جلوگیری کند. گاهی اوقات این فیلتر بیش از حد کثیف می شود و خروج آب را با مشکل مواجه می کند. در این صورت آب پس از شستشو در کف ظرفشویی باقی می ماند. بنابراین، باید فیلتر را به صورت مرتب تمیز کنید و در صورت نیاز آن را تعویض نمایید تا خروج آب به درستی صورت بگیرد.
2- پیچ خوردن شلنگ تخلیه
شلنگ تخلیه دستگاه ظرفشویی یک شلنگ پلاستیکی و سبک است که نباید تحت فشار زیادی قرار بگیرد. اگر این شلنگ در قسمتی دچار پیچ خوردگی شده و به اصطلاح تا بخورد، خروج آب از ظرفشویی با مشکل مواجه می شود. گاهی اوقات ممکن است شلنگ تخلیه پیچ خورده، بعد از صاف شدن دوباره به همان شکل اول برگردد؛ اگر این اتفاق بیفتد، باید شیلنگ تخلیه را تعویض کنید. حتما هنگام نصب دستگاه ظرف شویی دقت داشته باشید تا شلنگ به درستی و در محل مناسبی به دور از فشار و ضربه قرار بگیرد.
همچنین بخوانید: انواع میکروسوئیچ لباسشویی
3- خرابی پمپ تخلیه
یکی از قطعات ماشین ظرفشویی پمپ تخلیه است. این پمپ با فعالیت خود آب داخل دستگاه را به بیرون پمپاژ می کند. اگر پمپ دچار عیب و ایرادی شود یا تکه های مواد غذایی در آن گیر کند، نمی تواند به درستی وظیفه خود را انجام دهد. در نتیجه، آب دستگاه ظرف شویی به صورت کامل و درست تخلیه نمی گردد. تمیز کردن پمپ از آشغال ها کار بسیار راحتی است اما اگر این قطعه مهم خراب شود، باید برای رفع مشکل آن به تعمیرکاران مجاز و باتجربه مراجعه کنید.
5- گرفتگی مسیر فاضلاب
گاهی اوقات تمامی بخش های دستگاه ظرف شویی به درستی کار می کنند اما بازهم آب در آن باقی می ماند. در این صورت باید به سراغ بررسی فاضلاب بروید. لوله تخلیه دستگاه ظرف شویی باید به صورت مستقیم به فاضلاب متصل شود تا آب خروجی از دستگاه به مجرای فاضلاب منتقل گردد. در صورتی که مجرای فاضلاب دچار گرفتگی شود، آب نمی تواند خارج شود و به دستگاه بر می گردد. در نتیجه آب در کف ظرف شویی باقی می ماند.
6- مسدود شدن شلنگ تخلیه
گرفتگی شلنگ تخلیه از اصلی ترین دلایل تخلیه نشدن آب ظرف شویی محسوب می شود. هنگام تخلیه آب پس از اتمام فرآیند شستشو ممکن است برخی از آشغال ها مانند مواد غذایی ریز و چربی ها از فیلتر عبور کنند. به مرور زمان این مواد درون شلنگ چسبیده و رسوب می کنند. در نتیجه باعث گرفتگی لوله تخلیه و عدم خروج درست آب می شوند. برای برطرف کردن این مشکل می توانید مقداری آب داغ در شلنگ تخلیه بریزید تا تمیز شود. در غیر این صورت باید آن را با شلنگ جدید تعویض کنید.
6- خرابی شیر تخلیه
اکثر مدل های دستگاه ظرف شویی دارای یک شیر تخلیه مخصوص هستند. این شیر یا دریچه از برگشت آب هنگام خروج به داخل ظرفشویی جلوگیری می کند. در صورتی که شیر تخلیه یا همان دریچه خروج آب دچار مشکل و عیب شود، نمی تواند وظیفه خود را انجام دهد. در نهایت آب دوباره باز می گردد و در کف دستگاه باقی می ماند.
همچنین بخوانید: علت بسته نشدن درب ماشین ظرفشویی
7- خرابی شکاف هوا
برخی از مدل های دستگاه ظرف شویی دارای شکاف هوا می باشند که به صورت یک استوانه کوچک پلاستیکی با پوشش فلزی بوده و در نزدیکی سینک قرار می گیرد. اگر این شکاف توسط مواد، اشیا و آشغال های ریز و درشت مسدود شود، باعث برگشت آب و تخلیه نشدن آن می گردد.
همچنین بخوانید: ارور لباسشویی سامسونگ
برای پیشگیری از تخلیه نشدن آب دستگاه ظرف شویی چه باید کرد؟
اگر می خواهید با مشکل تخلیه نشدن آب دستگاه ظرف شویی روبرو نشوید، باید نکاتی را رعایت کنید. از مهمترین این نکات می توان به تمیز کردن به موقع و مرتب شلنگ و فیلتر تخلیه، انجام سرویس دوره ای منظم، استفاده درست از دستگاه ظرف شویی، عدم استفاده از مواد شوینده نامناسب، نصب ظرفشویی به صورت اصولی و در مکان مناسب، خالی کردن ظروف از مواد غذایی پیش از قرار دادن در ظرفشویی و … اشاره کرد.
روش تخلیه آب دستگاه ظرف شویی در صورت خالی نشدن
ابتدا ظرف شویی را از برق بکشید و شیر آب ورودی به ماشین را ببندید. اگر ماشین پر از ظرف است، قبل از تخلیه دستی آن ها را بیرون بیاورید. برای تخلیه آب ماشین روش های متعددی وجود دارد که در ادامه توضیح می دهیم:
- تخلیه دستی آب: به کمک یک فنجان یا کاسه آب داخل دستگاه را به آرامی خارج کنید. سپس، با استفاده از یک دستمال جذب کننده، باقی مانده آب را جمع و داخل ظرفشویی را کاملا خشک کنید.
- تخلیه آب با تمیز کردن فیلتر: در قسمت پایین بیشتر دستگاه های ظرف شویی یک فیلتر تخلیه وجود دارد. فیلتر را بچرخانید تا باز شود. سپس آن را با آب داغ و شوینده و به کمک یک مسواک تمیز کنید.
- تخلیه آب با تمیز کردن شکاف هوا: اگر دستگاه ظرف شویی شما شکاف هوا دارد، قسمت بالای شکاف هوا را در جهت خلاف عقربه های ساعت بچرخانید و آن را تمیز کنید.
- تخلیه آب با تمیز کردن شلنگ تخلیه: چنانچه شلنگ تخلیه به دلیل کثیفی یا پیچ خوردگی مسدود شده باشد، با رفع این مشکل می توانید آب درون دستگاه ظرف شویی را خالی کنید.
- تخلیه آب با رفع گیر لوله فاضلاب آشپزخانه: اگر لوله فاضلاب آشپزخانه شما بوی بدی یا صدای گیر بودن می دهد، با تمیز کردن آن به راحتی آب دستگاه ظرف شویی تخلیه می شود.
همچنین بخوانید: علت خاموش شدن یخچال هیمالیا