دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی بعد از آبگیری و نحوه رفع آن

دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی بعد از آبگیری و نحوه رفع آن

شاید برای شما هم این مشکل پیش آمده که لباسشویی آب گیری می کند اما ناگهان متوقف شده و فرآیند شستشو را آغاز نمی کند. این موضوع یکی از مشکلات رایج ماشین های لباسشویی محسوب می شود که می تواند بر اثر دلایل مختلفی رخ دهد. از این رو در این مقاله قصد داریم به طور جامع و کامل به بررسی علت های کار نکردن لباسشویی جهت شستشوی لباس ها بعد از آب گیری کردن بپردازیم. با ما همراه باشید.

1- ایراد در تسمه

اگر لباس ها را درون محفظه دستگاه قرار داده و آبگیری انجام می شود اما فرآیند شستشو آغاز نمی گردد، باید وضعیت تسمه را بررسی کنید. اگر تسمه از حالت خود خارج شده باشد باید دوباره آن را جا بیندازید. اما اگر تسمه پاره شده باشد باید آن را با تسمه جدید و باکیفیت تعویض کنید.

ایراد در تسمه لباسشویی

2- خرابی برد الکترونیکی

در مدل های جدید لباسشویی ها یک برد الکترونیکی تعبیه شده است که وظیفه دریافت و ارسال پیام های مختلف برای فرآیند شستشو را بر عهده دارد. این برد به یک صفحه نمایش یا دکمه های مخصوصی متصل است و زمانی که شما یکی از حالت های شستشو را انتخاب کنید، فرمان از طریق برد به موتور لباسشویی یا دیگر بخش ها صادر می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره برد لباسشویی، مقاله “تشریح مدار و قطعات برد لباسشویی” را بخوانید. فراموش نکنید که عیب یابی و تعمیر برد نیاز به دانش، مهارت و تجربه دارد؛ از این رو باید این کار را به دست افراد متخصص و حرفه ای در زمینه تعمیر لوازم خانگی بسپارید.

3- گرفتگی فیلترها

اگر فیلترهای ورودی آب توسط آشغال و رسوبات اضافی مسدود شوند، لباسشویی پس از آبگیری کردن شروع به کار نمی کند. این فیلترها به مرور زمان دچار گرفتگی می شوند، از این رو برای جلوگیری از مشکلات مختلف باید وضعیت آن ها را به طور مرتب بررسی کرد و در صورت نیاز آن ها را پاکسازی نمود.

4- خرابی موتور

خرابی موتور یکی دیگر از دلایلی است که می تواند باعث بروز مشکلات مختلف از جمله کار نکردن لباسشویی بعد از آبگیری شود. موتور دارای قطعات و اجزای مختلفی است که اگر هرکدام از آن ها دچار عیب و ایرادی شوند، عملکرد کلی موتور با اختلال مواجه می شود.

خرابی موتور لباسشویی

اگر می خواهید ماشین لباسشویی شما به خوبی کار کند، باید با استفاده و نگهداری درست، از خرابی موتور جلوگیری کنید. در صورت عدم شروع به کار پس از آبگیری، جهت عیب یابی موتور و برطرف کردن مشکلات آن باید به تعمیرکاران حرفه ای مراجعه کنید.

5- نقص فنی شیر الکتریکی

یکی از مهمترین قطعات لباسشویی شیر الکتریکی یا همان شیر برقی است. این قطعه وظیفه وارد کردن آب به داخل دستگاه را بر عهده دارد. خراب شدن شیر الکتریکی از دیگر دلایل کار نکردن لباسشویی بعد از آبگیری کردن است. در واقع ایراد شیر الکتریکی می تواند منجر به عدم آبگیری شود. یا اگر آبگیری هم انجام شود به درستی و به مقدار کافی صورت نمی گیرد. در نتیجه فرآیند شستشو آغاز نخواهد شد.

نقص فنی شیر الکتریکی

6- خرابی شیر ورودی آب

گاهی اوقات مشکل از قطعات و اجزای ماشین لباسشویی نیست. اگر شیر ورودی آب دچار مشکلی شده باشد، آب به درستی یا به اندازه کافی وارد محفظه لباسشویی نمی شود. در نتیجه، شرایط برای شروع به کار دستگاه فراهم نشده و لباسشویی کار نمی کند.

7- گرفتگی جاپودری

برخی از افراد تصور می کنند هرچقدر جاپودری را با مواد شوینده پرتر کنند، شستشو بهتر انجام خواهد شد. بد نیست بدانید که ممکن است در این شرایط سوراخ های جاپودری گرفته شوند. در نتیجه، آب به راحتی از آن ها عبور نمی کند و شستشو انجام نمی گیرد.

همچنین، تمیز نکردن جاپودری نیز می تواند دلیل کار نکردن لباسشویی پس از آبگیری کردن باشد. به مرور زمان رسوب مواد شوینده در جاپودری باعث گرفتگی آن می شوند. بنابراین، توصیه می شود پس از انجام هربار شست و شو با لباسشویی، وضعیت جاپودری آن را بررسی کنید و در صورت نیاز آن را پاکسازی نمایید.

8- خرابی شلنگ ها

برای ورود آب به لباسشویی شلنگ های مخصوصی شیر ورودی آب را به شیر الکتریکی متصل می کنند. اگر این شلنگ ها دچار عیب و ایرادی شوند ممکن است آب کافی وارد دستگاه نشود. در نتیجه، آبگیری به درستی انجام نشده و فرایند شستشو شروع نمی شود. برای جلوگیری از این مشکل باید به طور منظم طی سرویس های دوره ای وضعیت سلامت شلنگ ها و اتصلات آن ها را بررسی کنید و در صورت نیاز آن ها را تعمیر یا تعویض نمایید.

خرابی شلنگ های لباسشویی

9- مشکل در فشار آب

گاهی مشکل از پایین بودن فشار آب یا نوسان می باشد که بیش تر در مجموعه های بزرگ چند واحدی مانند ساختمان های مسکونی چند طبقه بیشتر به چشم می خورد. ماشین لباسشویی برای شروع فرآیند شستشو نیاز به مقدار آب مشخصی دارد. اگر فشار آب کم باشد این مقدار تامین نمی شود و در نتیجه مشکلات مختلفی به وجود می آید.

10- خرابی المنت

در برخی از مدل های لباسشویی المنت هایی جهت گرم کردن آب تعبیه شده است. اگر این المنت ها دچار مشکل شوند، دمای آب برای شستشو به مقدار لازم نخواهد رسید. در نتیجه، ماشین لباسشویی پس از آبگیری کردن شروع به کار نمی کند. عیب یابی المنت ها و تعمیر یا تعویض آن ها امری تخصصی محسوب می شود و باید توسط تعمیرکاران آموزش دیده و مجرب انجام گیرد.

خرابی المنت لباسشویی

11- خرابی هیدرواستات

هیدرواستات یکی از مهمترین قطعات ماشین لباسشویی محسوب می شود که وظیفه اندازه گیری میزان آب داخل دیگ دستگاه را برعهده دارد. این قطعه با اندازه گیری سطح آب تعیین می کند که دستگاه نیاز به آب بیشتری دارد یا خیر. اگر هیدرواستات خراب شود مقدار آب مورد نیاز برای شروع فرایند شستشو مشخص نمی شود. در نتیجه، لباسشویی پس از آبگیری کار نمی کند.

12- قطع شدن سیم رابط هیدرواستات و موتور تایمر

از دیگر علت های عدم شروع به کار لباسشویی پس از آبگیری می توان به قطع شدن سیم رابط بین هیدرواستات و موتور تایمر اشاره کرد. یک سیم مخصوص بین این دو قطعه وجود دارد که در زمان رسیدن آب به سطح و اندازه مناسب، پیام هیدرواستات را به موتور تایمر جهت شروع فرآیند شستشو ارسال می کند. اگر این سیم قطع شود ارسال پیام با مشکل مواجه شده و در نتیجه دستگاه کار نمی کند.

نتیجه گیری

امیدواریم با استفاده از مطالب ارائه شده بتوانید در زمان بروز مشکل عدم شروع به کار لباسشویی پس از آبگیری به خوبی عیب یابی را انجام دهید. موارد مختلفی می توانند علت کار نکردن لباسشویی بعد از آبگیری باشند که باید پس از مشخص شدن منشا مشکل، از راهکار های مناسب جهت برطرف کردن آن استفاده کرد. بهتر است برای رفع مشکلات مختلف لباسشویی به تعمیرکاران مجاز و با تجربه مراجعه کنید.

امتیاز دهید


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166477628
02166477628