علت آب دادن پنل بیرونی کولر گازی در زمستان و نحوه رفع آن

علت آب دادن پنل بیرونی کولر گازی در زمستان و نحوه رفع آن

یکی از مشکلات شایع کولر های گازی آبریزی آن می باشد. آب دادن اسپلیت که معمولا به شکل چکه کردن آب از جلوی پنل اتفاق می افتد، مشکل جدی است و باید برای رفع آن اقدام نمایید؛ زیرا ممکن است به گچ یا کاغذ دیواری آسیب بزند و دردسر های بیشتری را برای شما بوجود آورد. به همین دلیل، در این محتوا دلایل ریختن آب از اسپلیت و روش های برطرف کردن آن را به صورت کامل برای شما توضیح می دهیم. با خواندن این مطلب می توانید تا حد زیادی و بدون کمک گرفتن از تکنسین مشکل ریزش آب از کولر را حل کنید.

علت آب دادن پنل بیرونی کولر گازی در زمستان چیست؟

  • گاز کولر کم شده است
  • ناودانی اسپلیت بسته شده است
  • پمپ تخلیه اسپلیت خراب شده است
  • جاگذاری نامناسب لوله درین
  • لوله های اسپلیت عایق نیستند
  • دمای هوای محیط بسیار پایین است
  • فیلتر هوای اسپلیت کثیف شده است
  • قاب ناودانی آب اسپلیت شکسته شده است
  • کندانسور کثیف شده است
  • اسپلیت به صورت منظم سرویس نمی شود

قبل از هر چیزی، بهتر است به طور خلاصه با عملکرد کلی دستگاه آشنا شوید. کولرهای گازی رطوبت موجود در هوای محیط را جذب و آن را به مایع تبدیل می کنند. مایع تولید شده از طریق لوله در این از دستگاه خارج می شود. با این حال، گاهی اوقات به دلایل مختلفی ممکن است اسپلیت آبریزی داشته باشد که در این بخش اصلی ترین دلایل این مشکل را توضیح داده و به شما یاد می دهیم چگونه آن را برطرف کنید.

گاز کولر کم شده است

چنانچه گاز دستگاه کاهش پیدا کند، فین های اپراتور یخ می زند و هنگامی که کولر خاموش است، یخ ها آب شده و از ناودانی سرازیر می شود. بنابراین، توصیه می کنیم شارژ گاز کولر را به صورت منظم چک کنید تا شاهد مشکلاتی مانند چکه کردن آب از کولر و کاهش کارایی دستگاه نباشید.

 ناودانی اسپلیت بسته شده است

همانطور که در بالا گفته شد، مایع حاصل از میعان رطوبت هوای محیط در ناودانی جمع و از طریق لوله درین به خارج دستگاه منتقل می شود. ناودانی کولر بعد از مدتی ممکن است به علت جمع شدن گرد و خاک، پرزهای فرش و جرم گرفتگی مسدود شود. در این شرایط، آب اسپلیت به خوبی تخلیه نمی شود.

برای رفع این مشکل ابتدا قاب دستگاه را با دقت باز کنید. سپس، ناودانی کولر و لوله درین را با وایتکس بشورید و تمیز کنید. به هنگام باز کردن قاب توجه داشته باشید که قاب حداکثر تا 70 درجه باز شود. بیشتر از آن ممکن است خرابی زبانه کولر را به دنبال داشته باشد. سرویس منظم و دوره ای اسپلیت بهترین راه برای جلوگیری از مسدود شدن ناودانی و آبریزی کولر است.

پمپ تخلیه اسپلیت خراب شده است

یکی دیگر از دلایل چکه کردن آب از اسپلیت، معیوب شدن پمپ تخلیه و اختلال در عملکرد کویل ها می باشد. پمپ تخلیه آب درون کولر را جمع آوری می کند. اگر پمپ تخلیه خراب شود، نمی تواند آب داخل دستگاه را به طور کامل به سمت مجرای خروجی هدایت کند و بنابراین، شاهد آبریزی کولر خواهیم بود. جمع شدن تدریجی گرد و غبار و آلودگی محیط بر روی عملکرد پمپ تاثیر می گذارد و ممکن است باعث خراب شدن آن شود. در صورت خراب شدن پمپ باید نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام نمایید.

علت اب ریختن اسپیلت از جلو پنل دو تکه

جاگذاری نامناسب لوله درین

لوله درین، لوله تخلیه آب اسپلیت است. بنابراین، هر مشکلی که برای لوله درین اتفاق بیفتد منجر به آب دادن اسپلیت می شود. یکی از این مشکلات عدم قرار گرفتن لوله در جای مناسب خود است. مهم ترین مواردی که باعث جاگذاری نامناسب لوله درین می شوند عبارتند از:

  • تاخوردگی لوله: تاخوردگی و خم شدن لوله مانع تخلیه کامل آب می شود. در نتیجه آب به جای خروج از لوله به سمت دستگاه بر می گردد و وارد پنل داخلی کولر می شود.
  • گرفتگی لوله تخلیه: یکی دیگر از علت های جاگذاری نامناسب لوله درین، گرفتگی آن است. لوله های درین سطح صاف و صیقلی دارند اما گاهی اوقات بنا به دلایلی مانند سختی آب، وجود گرد و غبار، جرم گرفتن و … مسدود می شوند و عمل تخلیه آب را به خوبی انجام نمی دهند.
  • نبود شیب مناسب: عدم شیب بندی مناسب لوله درین یکی از دلایل آب دادن اسپلیت است. لوله درین باید یک شیب ملایم داشته باشد تا آب را به خوبی به سمت خارج هدایت کند. اگر میزان شیب به طور صحیح تنظیم نشود یا به دلیل تکان و ضربه جابجا شود، عملکرد لوله دچار مشکل می شود.
  • قرار دادن لوله درین در سطل: اگر لوله خروجی تخلیه را در یک سطل قرار دهید، بعد از مدتی سطل پرآب می شود و مانع خروج آب از لوله درین می گردد. این کار باعث می شود آب به جای تخلیه، از لوله بالا آمده و مجدد به درون کولر برگردد و در نهایت باعث آبریزی و خرابی اسپلیت شود.

لوله های اسپلیت عایق نیستند

لوله های اسپلیت مخصوصا لوله گاز که دمای پایینی دارد باید عایق بندی شوند. در غیر این صورت، رطوبت محیط را به خود جذب می کنند و آب حاصل از آن از کولر چکه می کند. توصیه می کنیم از عایق بودن لوله های اسپلیت خود مطمئن شوید. در صورتی که لوله ها عایق نیستند، از یک نصاب کولر بخواهید آنها را برای شما عایق بندی کند.

دمای هوای محیط بسیار پایین است

برخی از افراد در فصل زمستان از دستگاه اسپلیت به عنوان وسیله گرمایشی استفاده می کنند. چنانچه هوای محیط بسیار سرد باشد، سیم پیچ دستگاه یخ می زند و به هنگام روشن شدن، یخ به صورت آب از کولر چکه می کند.

فیلتر هوای اسپلیت کثیف شده است

اگر فیلتر هوای اسپلیت کثیف شود، جریان هوای سرد محدود می شود و باعث می شود دمای داخل پنل کاهش پیدا کند. افت دما در اسپلیت تاثیر نامطلوبی بر روی هواسازی صحیح دستگاه دارد و باعث آبریزی اسپلیت می شود.

قاب ناودانی آب اسپلیت شکسته شده است

ناودانی کولر محل جمع شدن آب حاصل از رطوبت اسپلیت است. شکستگی قاب ناودانی به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. نصب نادرست پنل، بالانس نبودن فن بلود داخلی و خروج قطره ای آب از جلوی کولر می توانند باعث شکستن قاب ناودانی و در نهایت خارج شدن آب از اسپلیت شود.

خوشبختانه تشخیص شکستگی قاب ناودانی بسیار راحت است. برای انجام آن قاب فن بلور را به دقت بررسی کنید. در صورت مشاهده ترک بسیار ریز یا خروج آب کثیف از آن که معمولا به شکل یک خط سیاه روی قاب نمایان است، می توانید بفهمید که قاب شکسته است و باید آن را تعویض کنید.

کندانسور کثیف شده است

کندانسور در بیرون ساختمان نصب می شود. از این رو، در مجاورت گرد و خاک و آلودگی قرار دارد. کثیف شدن سیم پیچ کندانسور یکی از علت های آب دادن اسپلیت می باشد. برای جلوگیری از بروز این مشکل توصیه می کنیم هر چند وقت یکبار کندانسور اسپلیت را تمیز کنید یا از یک تکنسین بخواهید اسپلیت را سرویس کند.

اسپلیت به صورت منظم سرویس نمی شود

سرویس منظم و دوره ای اسپلیت نقش مهمی در عملکرد صحیح دستگاه و بالا رفتن عمر مفید آن دارد. سرویس اسپلیت بخش داخلی و کندانسور دستگاه را شامل می شود. در سرویس، ابتدا این دو تکه به خوبی شستشو داده می شوند و اگر خرابی و ایرادی داشته باشند تعمیر یا تعویض می گردند.

آموزش رفع آبریزی اسپلیت

ابتدا پیچ های پنل اسپلیت را باز کنید تا بتوانید به درون سیستم دسترسی داشته باشید. سپس، پیچ های دو طرف اسپلیت را باز کنید تا به لوله های داخلی نیز دسترسی داشته باشید. ابتدا لوله را بررسی کنید. چسب دور لوله ها را باز کنید، آنها را از جایگاهشان جدا کرده و آب جمع شده درون لوله ها را خالی کنید. سپس، با دقت لوله ها را در سر جای خود بگذاید و با چسب محکم کنید. بهتر است از یک تکنسین بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد.

علت آب دادن پنل بیرونی کولر گازی در تابستان

علت آب دادن پنل بیرونی کولر گازی در تابستان چیست؟

علت آب دادن پنل بیرونی کولر گازی در تابستان ممکن است بدلیل این باشد که کولر گازی در حین عملکرد، هوا را خنک کرده و رطوبت موجود در هوا را (که به صورت تعریق به عنوان آب به بیرون پنل می آید ) به بیرون بیاورد. مقدار آب ترشحی که از پنل خارج می‌شود، بیشتر در روزهای گرم و مرطوب افزایش می‌یابد.

سوالات متداول

1- علت آب ریختن اسپلیت از جلو پنل دو تکه چیست؟

کثیف شدن فیلتر، عایق نبودن لوله ها، مسدود شدن لوله درین، قرار گرفتن نادرست لوله درین، هوای بسیار سرد، کثیف شدن کندانسور، شکستگی قاب ناودان، عدم سرویس منظم و دوره ای از اصلی ترین دلایل به وجود آمدن این مشکل هستند.

2- علت آب دادن پنل بیرونی اسپلیت در تابستان چیست؟

عایق نبودن لوله های دستگاه مهم ترین علت آب دادن پنل بیرونی اسپلیت در تابستان است که باید به آن توجه کنید.

3- علت آب دادن پنل بیرونی اسپلیت در زمستان چیست؟

زمانی که هوا سرد است و از اسپلیت به عنوان وسیله سرمایشی استفاده می شود، سیم پیچ دستگاه ممکن است یخ بزند و در زمان خاموش بودن دستگاه این یخ به شکل آب قطره قطره از داخل پنل داخلی به بیرون بریزد.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166577378
02166577378