شغل پی ال سی در ایران (بازار کار و درآمد plc)

شغل پی ال سی در ایران (بازار کار و درآمد plc)

3 کلمه پی ال سی مخفف عبارت Programmable logic controller است که به معنای کنترل کننده منطقی برنامه پذیر است. می توان گفت که کنترل کننده ی منطقی برنامه پذیر، یک کامپیوتر است که دارای یک میکرو پردازشگر می باشد اما صفحه کلید، ماوس و مانیتور ندارد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با ساختار پی ال سی، روش های کسب درآمد از شغل پی ال سی در ایران آشنا کنیم. آموزش plc به صورت تخصصی در آموزشگاه پایتخت فناوری توسط اساتید با تجربه و مجرب تعلیم داده می شود. اگر علاقه مند به یادگیری پی ال سی هستید، شرایط ثبت نام را از طریق تماس با شماره 02166477628 جویا شوید.

آموزش plc

پی ال سی یک کنترل کننده کامپیوتری است که بر سیگنال های ورودی دستگاه های مورد استفاده در صنایع مختلف نظارت دارد و بر اساس برنامه ریزی که روی آن انجام شده است خروجی دستگاه ها را نیز کنترل می کند.

تقریباً تمامی خطوط تولید، سیستم های ماشینی و فرآیندهای تولید می توانند زیر نظر این سیستم کنترل کننده عملکرد بهتری داشته باشند. از آن جا که پی ال سی بیشتر در صنعت کاربرد دارد به گونه ای مقاوم طراحی شده است به این ترتیب دلیل می تواند شرایط محیط های صنعتی سخت و خشن مانند دماهای بسیار بالا و بسیار پایین، لرزش های شدید، رطوبت و نویز های الکتریکی را تحمل کند. یکی دیگر از دلایلی که باعث محبوبیت استفاده از پی ال سی در صنایع مختلف شده است این است که این کنترل کننده فرآیند تولید را تسهیل می کند.

سهولت در برنامه نویسی، سهولت در سیم کسی و سهولت در نصب و ایجاد تغییر همگی از مواردی هستند که باعث محبوبیت پی ال سی شده اند. امروزه برخی از افرادی که خواهان شروع یک کار فنی هستند تصمیم می گیرند که در زمینه پی ال سی آموزش ببینند و مشغول به کار شوند. شاید بسیاری از افراد اطلاعاتی درباره مهارت های مورد نیاز یک پی ال سی کار و درآمدی که می تواند در آینده کسب کند نداشته باشند.

PLC چیست و چه کاربردی دارد؟
ادامه مطلب

PLC از چه اجزایی تشکیل شده است؟

همان طور که گفته شد پی ال سی نوعی کامپیوتر کوچک است. این کامپیوتر از اجزای مختلفی ساخته شده است که همگی در کنار یکدیگر کار می کنند تا پی ال سی بتواند کار خود را به خوبی انجام دهد. هر پی ال سی دارای شش قسمت اصلی است : پردازشگر یا CPU، شاسی یا بدنه، واحد ورودی، واحد خروجی، منبع تغذیه یا پاور و ابزار یا واحد برنامه نویسی.

PLC از چه اجزایی تشکیل شده است؟

همه ی اجزای پی ال سی در داخل یک شاسی یا بدنه نگهداری می شوند. منبع تغذیه وظیفه دارد که انرژی مورد نیاز پی ال سی را تأمین کند، پردازشگر به عنوان مغز پی ال سی شناخته می شود، واحدهای ورودی و خروجی سیگنال ها وظیفه دریافت و ارسال سیگنال ها را از محیط پیرامون برعهده دارند و ابزار برنامه نویسی پی ال سی هم نرم افزاری مخصوص است که می توان پی ال سی را به کمک آن برنامه ریزی کرد.

معرفی اجزای سخت افزاری PLC
ادامه مطلب

موارد استفاده از PLC

از PLC و سیستم های نظارت و جمع آوری داده ها اغلب در بخش اتوماسیون صنعتی و سیستم های صنایع برقی مانند سیستم های انتقال و توزیع برق استفاده می شود. عملیات تبدیل متوالی قابل برنامه ریزی نیز یکی دیگر از حوزه های استفاده ی گسترده از PLC است. اتوماسیون صنعتی به معنای استفاده از سیستم ها، ابزارهای خودکار و نرم افزارهای رباتیک و کامپیوتری است تا انجام کارها و فرآیندهای صنعتی و تولیدی به جای انسان ها به ماشین آلات سپرده شود. در این صورت دیگر خطاهای انسانی در صنعت جایی نخواهند داشت.

موارد استفاده از PLC

پی ال سی در اتوماسیون صنعتی نقش بسیار مهمی دارد زیرا یکی از بهترین نظارت کننده ها و کنترل کننده هایی است که در صنایع مختلف به کار برده می شود. در ایران و سایر کشورهای دنیا برای صنایع مختلفی نظیر صنایع غذایی، صنایع خودرو سازی، صنایع پلاستیک سازی و صنایع ساختمان سازی از پی ال سی استفاده می شود. معمولاً برای کاربرد های شهری نیز از انواع پی ال سی استفاده می شود؛ برای مثال در کارواش ها، چراغ های راهنمای کنترل ترافیک و آسانسورها نیز از آن ها استفاده می شود. فردی که به عنوان پی ال سی کار فعالیت می کند باید متخصص باشد و از تجربه بالایی برخوردار باشد.

بازار کار شغل پی ال سی در ایران

با توجه به این که کشورهای پیشرفته فرآیندهای صنعتی گسترده تری دارند، وارد شدن به شغل پی ال سی هم بیشتر جای ترقی دارد و هم رونق و درآمد بیشتری دارد. اما این به این معنا نیست که پی ال سی در ایران بازار کار خوبی ندارد. همانطور که گفته شد پی ال سی ها انواع فرآیندهای صنعتی و تولیدی را کنترل می کنند و برنامه ریزی و نصب آن ها هم آسان تر است. امروزه در بسیاری از صنایع و کارخانجات ایرانی از برندهای مختلف پی ال سی نظیر دلتا و زیمنس استفاده می کنند که اگر در آن ها تخصص و مهارت داشته باشید به راحتی می توانید پروژه های مربوط به آن ها را بپذیرید.

کار در حوزه پی ال سی هم مانند هر شغل فنی دیگری به تخصص و مهارت بالا احتیاج دارد. برای این که بازار کار پر رونقی داشته باشید باید کار خود را از برندهای ساده تر شروع کنید و کم کم بر همه انواع پی ال سی و انواع برندهای آن مسلط شوید. با افزایش میزان مهارت و به روز نگه داشتن اطلاعات خود همواره می توانید جایگاه خود را در بازار پی ال سی حفظ کنید. برای این منظور باید دوره های مربوطه را از مبتدی تا پیشرفته در آموزشگاه های فنی بگذرانید و مدرک معتبری از جانب فنی و حرفه ای دریافت کنید.

معرفی نرم افزارهای PLC
ادامه مطلب

درآمد پی ال سی کار در ایران

درآمد پی ال سی کاران ایران نسبت به افرادی که در کشورهای توسعه یافته مشغول به کار هستند حدود 80 درصد کمتر است اما بازهم می تواند جزو مشاغل پر درآمد در ایران محسوب شود. بستگی دارد که به چه روشی از پی ال سی درآمد کسب کنید.

درآمد پی ال سی کار در ایران

اگر بخواهید به صورت مستقل پروژه های پی ال سی را بر عهده بگیرید درآمد بیشتری خواهید داشت اما اگر به صورت استخدامی برای یک شرکت کار کنید به صورت ماهانه و ثابت حقوق دریافت خواهید کرد. به طور کلی از روش های مختلف می توانید ماهانه بین 20 الی 50 میلیون تومان از طریق پی ال سی درآمد داشته باشید.

شغل پی ال سی را از کجا شروع کنیم؟

ورود به هر کدام از مشاغل فنی اول از همه به آموزش درست احتیاج دارد. یک جوان علاقه مند به فعالیت در این زمینه می تواند یک آموزشگاه خوب و معتبر پیدا کند و در آن جا دوره های مربوط به پی ال سی را بگذراند. یک تکنسین PLC باید در زمینه های تابلو برق صنعتی، هیدرولیک، پنوماتیک و سایر مفاهیم اصلی تابلو برق صنعتی اطلاعات داشته باشد. سرفصل هایی نظیر آموزش انواع پی ال سی های دلتل، زیمنس و غیره، آموزش پی ال سی یکپارچه و ماژولار، آموزش سیستم های عدد نویسی، نحوه کنترل له کنتاکتوری و غیره نیز در طی دوره ها به کارآموزان آموزش داده می شود.

از آن جا که پی ال سی دارای نرم افزار برنامه نویسی مخصوص است و باید برنامه نویسی شود داشتن مهارت در برنامه نویسی هم از دیگر مهارت هایی است که برای ورود به این شغل و موفقیت در آن لازم است. پس از پایان دوره های مربوطه تحت نظر سازمان فنی و حرفه ای به کارآموزان مدرکی اعطا می شود و پس از آن این تکنسین ها می توانند وارد بازار کار شوند. تمامی مباحث هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی آموزش داده می شوند اما از آن جا که پی ال سی نیازمند تجربه فردی است بیشتر دوره ها مقدار زیادی از کلاس ها را صرف انجام کارهای عملی می کنند.

روش های کسب درآمد از طریق PLC

زمانی که تمام آموزش ها را دیدید و وارد بازار کار شدید می توانید از روش های مختلفی درآمد کسب کنید. یکی از روش هایی که در هر رشته و حرفه ای می توان از آن استفاده کرد آموزش دانسته های خود به دیگران است. شما می توانید در آموزشگاه های مختلف به عنوان استادکار مشغول به کار شوید و از طریق آموزش مباحث پی ال سی درآمد به دست آورید.

روش دیگر این است که به دنبال کار در شرکت های مختلف باشید و پس از جستجو کردن در آگهی ها به استخدام شرکتی که یک تکنسین پی ال سی می خواهد در بیایید و در آن جا با حقوق ثابت کار کنید. روش سوم که کمی دارای ریسک و اعتماد به نفس است این است که به صورت آزاد با شرکت های مختلف قرار داد ببندی و پروژه های پی ال سی آن ها را انجام دهید. این کار نسبت به بقیه روش ها درآمد بیشتری دارد اما پیدا کردن چنین پروژه هایی کار چندان آسانی نیست.

پایتخت فناوری یکی از معتبرترین آموزشگاه‌ های کشور در زمینه برگزاری دوره های مرتبط با رشته های برق، تعمیرات و مکانیک است. این آموزشگاه با ارائه مدرک رسمی فنی حرفه ای انواع دوره ها همانند آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش برق ساختمان ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش برق صنعتی و … را میزبان شما کارآموزان محترم است.

امتیاز دهید


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • محمد مهدی وفایی گفت :

    به نام خدا

    با سلام

    اینجانب دانشجو ارشد مکانیک دانشگاه علم و صنعت هستم، موضوع پایان نامه بنده طراحی دستگاه ایربلوینگ هست، خواستم بپرسم از حضرت عالی، که مکانیزم تنظیم گرم پلاستیک به داخل قالب توسط پی ال سی چطور صورت میگیرد؟

    با تشکر

    • فرهاد گفت :

      به سختی

    02166477628
    02166477628