درامد نصاب دوربین مداربسته: بازار کار، مزایا و معایب
شغل نصب سیستم نظارتی در دسته بندی پردرآمدترین شغل های فنی ایران قرار می گیرد و افراد زیادی به دنبال این هستند که این حرفه را به عنوان شغل اول یا دوم خود انتخاب کنند. در این مقاله اطلاعات کاملی شامل حقوق و درآمد، بازار کار و آینده شغلی، میزان سرمایه مورد نیاز، وظایف و مهارت ها، مزایا و معایب شغل نصاب سیستم نظارتی در اختیارتان قرار می دهیم. با پایتخت فناوری همراه باشید.
عناوین این نوشته:
- معرفی شغل نصب سیستم نظاتی
- وظایف نصاب سیستم نظارتی
- بررسی محیط:
- نصب سیستم ها:
- تنظیم کابل ها:
- پیکربندی و تنظیمات:
- آزمایش و عیب یابی:
- آموزش مشتری:
- توصیه های امنیتی:
- درامد نصب دوربین مداربسته
- مهارت ها و توانایی های مورد نیاز نصاب
- حقوق نصاب دوربین مداربسته چقدر است؟
- بازار کار نصب دوربین مداربسته
- سرمایه لازم برای شروع کار و ورود به شغل
- مزایا و معایب شغل نصب دوربین مداربسته
- نظرات درباره حرفه نصاب سیستم نظارتی
- نحوه ورود به شغل نصابی سیستم نظارتی
- فرصت های شغلی برای نصاب سیستم نظارتی
- شرکت های امنیتی
- فروشگاه های دستگاه های نظارتی
- سازمان های دولتی و خصوصی
- چگونه می توان یک نصاب حرفه ای سیستم نظارتی شویم؟
معرفی شغل نصب سیستم نظاتی
شغل نصب سیستم نظارتی شامل نصب و راه اندازی سیستم های نظارتی در مکان های مختلف می باشد. در این شغل، فرد متخصص (نصاب سیستم نظارتی)، نصب و پیکربندی سیستم ها و سایر اجزای مرتبط با آن را بر عهده دارد تا سیستم نظارت تصویری به درستی عمل کند. در واقع نصاب، مسئول نصب سیستم های داخلی و خارجی در دیوارها، سقف ها یا ستون ها، بررسی اتصال دستگاه ها، کیفیت تصاویر، زاویه دید عالی و … می باشد.
وظایف نصاب سیستم نظارتی
- بررسی محیط
- نصب سیستم ها
- تنظیم کابل ها
- پیکربندی و تنظیمات
- آزمایش و عیب یابی
- آموزش مشتری
- توصیه های امنیتی
بررسی محیط:
بررسی محیط، اولین موضوعی است که هر نصابی باید در نظر بگیرد. یعنی شناختن نقاط ضعف یا امنیتی یک محیط و حتی تعیین مسیر درست کابل ها و اتصالات نیز اهمیت زیادی دارند.
نصب سیستم ها:
پس از انتخاب محیط های مناسب، نصاب بایستی دستگاه های نظارتی را در موقعیت های مشخص شده مثل دیوار، سقف یا ستون با استفاده از ابزار های مناسب نصب کند. همچنین پس از نصب، باید اتصالات را آزمایش و بررسی نماید.
پیشنهاد دوره: آموزش نصب کرکره برقی
تنظیم کابل ها:
تنظیم کابل ها برای انتقال تصاویر، از دیگر مواردی است که باید هر نصابی در نظر بگیرد. اما تنظیم کابل ها یعنی چه و به چه منظور صورت می گیرد؟ این موضوع شامل استفاده از کابل های مختلف شبکه و کابل های تغذیه است. به این معنا که نصاب باید کابل ها را به طور صحیح روی دیوار ها، زیر زمین یا سقف ها نصب کند و اتصالات را انجام دهد.
پیکربندی و تنظیمات:
پیکربندی دستگاه ها و تجهیزات مربوطه، از جمله وظایف نصاب می باشد. در واقع نصاب حرفه ای می داند که تنظیم زاویه دید دستگاه ها، رزولوشن، حساسیت نور و تنظیمات شبکه چگونه انجام می شود. علاوه بر آن، اتصال سیستم ها به دستگاه های ضبط را بررسی و سپس تنظیمات (DVR یا NVR) تصاویر ضبط و ذخیره سازی را نیز پیکربندی می کند.
آزمایش و عیب یابی:
آزمایش و تست سیستم ها برای داشتن عملکرد صحیح (یعنی ضبط تصاویر)، عیب یابی و رفع مشکلات، از دیگر مسئولیت های نصاب است.
آموزش مشتری:
طبیعتا مشتری مانند نصاب، نحوه استفاده از سیستم های نظارتی را بلد نیست. بنابراین، یکی دیگر از کار هایی که نصاب باید انجام دهد، آموزش مشتری است. یعنی مشتری باید یاد بگیرد که چگونه از سیستم نظارتی استفاده کند یا نحوه دسترسی به تصاویر گرفته شده، ذخیره شده یا بازبینی ضبط های قبلی به چه صورت است.
پیشنهاد دوره: آموزش نصب دزدگیر اماکن
توصیه های امنیتی:
شما به عنوان یک نصاب موظف هستید نکاتی مانند محافظت از رمز عبور سیستم، تعویض باتری ها در صورت نیاز یا مراقبت و تمیز کردن دستگاه ها را به مشتری گوشزد کنید.
مهم است بدانید که نصاب سیستم نظارتی باید با مقررات مربوط به حفاظت از حریم خصوصی، قوانین مربوط به نصب و استفاده از دستگاه های نظارتی در منطقه مربوطه آشنا باشد.
درامد نصب دوربین مداربسته
- سابقه کار و تجربه
- موقعیت جغرافیایی (محل زندگی)
- بازار کار و شرایط اقتصادی یا مالی
- میزان تقاضا برای خدمات نصابی و اندازه پروژه ها
- نوع اشتغال ( یعنی شما کارفرمای مستقل یا مثلا استخدام شده باشید.)
مهارت ها و توانایی های مورد نیاز نصاب
یک نصاب تنها در صورتی می تواند وظایف خود را به نحو احسنت انجام دهد که مهارت ها و توانایی های زیر را داشته باشد:
- با تجهیزات، نصب، پیکربندی و فناوری های مدار بسته آشنا باشد.
- نصاب باید با قوانین و استاندارد های امنیتی مرتبط با سیستم های مدار بسته آشنا باشد.
- مهارت های عیب یابی و رفع اشکال را در مواقع حساس به خوبی بلد باشد و تصمیم درست بگیرد.
- شناخت و آشنایی کامل با مفاهیم شبکه برای انتقال تصاویر، دسترسی از راه دور، آدرس دهی، پورت ها و پروتکل های شبکه داشته باشد.
- نصب سیستم های نظارتی را در موقعیت های مختلف مثل دیوار ها، سقف و … بلد باشد و اتصالات را به درستی انجام دهد.
- با دستگاه های ضبط کننده تصاویر (DVR یا NVR)، اتصالات و سایر تجهیزات مورد استفاده در سیستم های مدار بسته آشنا باشد.
- نصاب باید مهارت های مشتری مداری، مدیریت زمان، توانایی حل مسئله در مواقع بحرانی و محدودیت زمان را داشته باشد.
همچنین بخوانید: تبدیل گوشی به دوربین مداربسته
حقوق نصاب دوربین مداربسته چقدر است؟
درامد نصاب دوربین مداربسته بستگی به میزان فعالیت خودتون و همچنین حوزه کاریتون. اگر به عنوان نصاب برای یک شرکت کار می کنید حقوقتون ماهی 15 تا 35 می تونه باشه. اگه کسب و کار شخصی خودتون رو دارید، درآمدتون حداقل از ماهی 30 تومان شروع می شود. ( این اعداد تقریبی است و حقوق نصاب دوربین مداربسته بستگیی به محل زندگی ، تعداد دوربین هایی که در طول روز نصب می شوند و… بستگی دارد )
پیشنهاد دوره: آموزش نصب پنل خورشیدی
بازار کار نصب دوربین مداربسته
به دلیل افزایش نیاز به امنیت و نظارت در محیط های مختلف مثل خانه، محل کار، کارخانه، شرکت ها، فروشگاه ها، دفاتر و سایر مکان ها، بازار کار نصب سیستم نظارتی در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. جالب تر آن که استفاده از سیستم های مدار بسته در صنعت، تجارت، اداری و حتی منازل برای حفاظت از اموال، روز به روز مورد توجه افراد قرار می گیرد. طبیعتا این عوامل باعث افزایش تقاضا برای نصابان دستگاه نظارتی می شوند.
از طرفی با پیشرفت تکنولوژی و روند دیجیتالی شدن سیستم های مدار بسته، افراد نیاز به نصابان حرفه ای، ماهر و با تجربه دارند تا بتوانند دستگاه ها را به خوبی نصب و راه اندازی کنند. از آن جایی که این موارد رقابت را در بازار کار این حرفه بیشتر می کنند، شما باید در این حوزه، مهارت و توانایی، تجربه به روز، خدمات با کیفیت و … را داشته باشید تا بتوانید در این عرصه موفق شوید.
سرمایه لازم برای شروع کار و ورود به شغل
هر فردی برای شروع باید موارد زیر را حتما در نظر بگیرد:
- محل جغرافیایی
- اندازه کسب و کار
- خدمات ارائه شده
- تجهیزات مورد نیاز
- میزان رقابت در منطقه شما
با در نظر گرفتن موارد فوق، فهرستی از هزینه های عمده مرتبط با راه اندازی شغل نصب دروبین مدار بسته را برای خود تخمین بزنید.
- مثلا چه تجهیزاتی دارید؟ تجهیزات شامل انواع دستگاه های نظارتی، شبکه ها، کابل ها، دستگاه های تقویت سیگنال، دستگاه های ضبط و پخش و … می باشند. حتی هزینه تجهیزات هم به نوع و کیفیت آن ها بستگی دارد.
- ابزار های کار شما چیست؟ یعنی چه تجهیزات فنی دارید؛ که شامل ابزار های نصب و تنظیم، ابزار های سیم کشی، پیچ گوشتی می شوند و حتی ابزار های نصب و پیکربندی سیستم نظارتی را نیز در بر می گیرند.
- مدارک و مجوز ها که در هر محلی متفاوت بوده و ممکن است نیاز به مدارکی مانند مجوز تجارت و گواهینامه های مرتبط با امنیت و نصب را داشته باشید.
- شما به عنوان یک نصاب، به مرور زمان نیاز به پرداخت هزینه های بازاریابی و تبلیغات برای جذب مشتریان بیشتر و افزایش شناخت کسب و کارتان خواهید داشت.
- اجاره یا خرید مکان کسب و کار، مورد دیگری است که باید برای شروع شغل نصب سیستم نظارتی در نظر بگیرید و بر حسب بودجه خود عمل کنید.
همچنین بخوانید: تماشای آنلاین دوربین مدار بسته
مزایا و معایب شغل نصب دوربین مداربسته
مزایا و معایب هر شغلی ممکن است به تجربه شخصی فرد، مهارت های او و شرایط محلی در تغییر باشد. مزایا و معایب شغل نصب سیستم نظارتی به صورت تیتر وار عبارتند از:
مزایا:
- رشد صنعت و افزایش تقاضا
- تنوع کاری و چالش های مختلف
- امکان کسب درآمد مناسب، بالا و پر سود
معایب:
- فشار زمانی و مدیریت پروژه
- مسئولیت بالا در قبال مشتریان
- مشکلات فنی و نیاز به رفع آن ها
- رقابت در بازار نصب سیستم های نظارتی
- ساعات کاری نامنظم و گاها داشتن شیفت های شبانه
معایب شغل نصب دوربین مداربسته | مزایا شغل نصب دوربین مداربسته |
فشار زمانی و مدیریت پروژه
|
رشد صنعت و افزایش تقاضا
|
مسئولیت بالا در قبال مشتریان
|
تنوع کاری و چالش های مختلف
|
مشکلات فنی و نیاز به رفع آن ها
|
امکان کسب درآمد مناسب، بالا و پر سود
|
رقابت در بازار نصب سیستم های نظارتی
|
—– |
ساعات کاری نامنظم و گاها داشتن شیفت های شبانه
|
—– |
نظرات درباره حرفه نصاب سیستم نظارتی
توجه داشته باشید که نظرات افراد با هم کاملا متفاوت است و تا حد زیادی بستگی به تجربه یا شرایط شغلی شخص دارد. با این وجود به صورت مختصر، برخی از نظرات رایج را برایتان ذکر می کنیم:
- مثبت: این دسته از افراد معتقدند که این کار می تواند فرصتی مناسب برای کسب درآمد و رشد شغلی باشد. همچنین امکان کار در پروژه ها یا محیط های متنوع کاری را برایتان فراهم می کند؛ و این موضوع برای افرادی که به چالش های مختلف علاقه دارند، جذاب تر می باشد. از طرفی با پیشرفت صنعت سیستم های نظارتی، تقاضا برای این قبیل خدمات نیز بالا است.
- منفی: این دسته از افراد معتقدند که این کار فشار زمانی و مسئولیت بالایی را گاها در بر دارد. همچنین می گویند رقابت در بازار نصب سیستم های مدار بسته زیاد بوده و پیچیدگی، مشکلات فنی یا پیشرفت تکنولوژی را برای شخص ایجاد می کنند. ساعات کاری نا منظم هم مورد دیگری است که برای عده ای اهمیت زیادی دارد.
نحوه ورود به شغل نصابی سیستم نظارتی
برای وارد شدن در این شغل نیازی نیست تا تحصیلات دانشگاهی خاصی در رشته خاصی داشته باشید. می توان با کار کردن در کنار فردی که در این شغل مهارت دارد به صورت کار آموز مشغول شد و پس از گذشت مدتی کوتاه این حرفه را فرا گرفت. همچنین، در صورتی که در هنرستان و یا دانشگاه در رشته برق تحصیل کرده باشید، با دستگاه های مدار بسته آشنایی داشته و قادر به نصب و تعمیرات این وسیله خواهید بود. علاوه بر روش های گفته شده، می توان با شرکت در دوره های مختلفی که در آموزشگاه های مختلف برگزار می شود مهارت نصب سیستم نظارتی را فرا گرفت و مدرک مربوطه را دریافت کرد.
فرصت های شغلی برای نصاب سیستم نظارتی
در صورتی که به این حرفه علاقه مند هستید، باید درباره فرصت های شغلی که پیش رو شماست اطلاعات کاملی را داشته باشید تا بدانید در آینده در چه حوزه ای مشغول به کار می شوید. مهمترین فرصت های شغلی برای نصاب سیستم نظارتی در بخش های زیر وجود دارد:
شرکت های امنیتی
شرکت های امنیتی در زمینه نصب، تعمیر و نگهداری سیستم های نظارتی فعالیت می کنند.
فروشگاه های دستگاه های نظارتی
فروشگاه های خرید و فروش سیستم نظارتی نیز به نصابان دستگاه نظارتی نیاز دارند تا سیستم های خریداری شده را برای مشتریان نصب کنند.
سازمان های دولتی و خصوصی
سازمان های دولتی و خصوصی نیز برای نصب و نگهداری سیستم های نظارتی به نصابان نیاز دارند.
علاوه بر این، نصابان سیستم نظارتی می توانند به صورت مستقل نیز فعالیت کنند و یا فروشگاه شخصی خود را راه اندازی کنند و یا اینکه یک مغازه بزنند و خدمات نصب ارائه دهند.
چگونه می توان یک نصاب حرفه ای سیستم نظارتی شویم؟
برای این که بتوانید در شغل نصب دستگاه امنیتی و نظارتی، پیشرفت کنید، باید نصاب ماهر و با تجربه ای باشید. بنابراین، مواد لازم برای یک نصاب حرفه ای، شرکت در دوره ها و انتخاب آموزشگاه خوب برای یادگیری است. پایتخت فناوری، با چندین سال سابقه و تجربه، از جمله مراکز معتبری است که دوره آموزش نصب دوربین مدار بسته و همچنین آموزش تعمیرات دوربین مدار بسته را به صورت حرفه ای و کاملا تخصصی برگزار می کند. شما با شرکت در این دوره می توانید یک نصاب حرفه ای شوید و به سرعت وارد بازار کار شوید.
سلام پوزش ایا شهری مثل مریوان اموزشکاه دارد
سلام دوست عزیز. وقتتون بخیر. خیر. ولی میتونید بیاید تهران و خوابگاه بگیرید.
شما دارید از اعلام درآمد حدودی طفره میرید یک کلام حدودی بگید ببینم درآمدش مناسب هست یا نه
سلام دوست عزیز وقتتون بخیر
ببینید درامد نصب سیستم نظارتی یا هر شغل آزاد دیگه ای بستگی به میزان فعالیت خودتون و همچنین حوزه کاریتون. اگر به عنوان نصاب برای یک شرکت کار می کنید حقوقتون ماهی 15 تا 35 می تونه باشه. اگه کسب و کار شخصی خودتون رو دارید، درآمدتون حداقل از ماهی 30 تومان شروع می شود.