معرفی شغل برق ساختمان ( درآمد، بازار کار و مزایا )

معرفی شغل برق ساختمان ( درآمد، بازار کار و مزایا )

در این مقاله در مورد شغل برقکاری ساختمان صحبت می کنیم و اطلاعاتی مانند وظایف، مهارت ها و توانایی ها، درآمد، آینده شغلی، بازار کار، سرمایه اولیه مورد نیاز و جزئیات آن را در اختیارتان قرار می دهیم. در صورتی که علاقه مندید به جای خواندن مقاله، ویدئو زیر را مشاهده کنید که توضیحات کاملی درباره این موضوع داده شده است:

معایب رشته برق ساختمان مزایای رشته برق ساختمان
در معرض خطر برق گرفتگی بودن

 

درآمد بالا
ساعت کاری طولانی

 

فرصت های شغلی متنوع و متعدد
دارا بودن سلامت جسمانی و فیزیکی آینده کاری خوب
علاقمند بودن به شغل برق کشی

 

 

وظایف تکنسین برقکار ساختمان چیست؟

  • نگهداری از سیستم های برقی ساختمان به طور منظم جهت کسب اطمینان از عملکرد صحیح و ایمنی.
  • برقکاری براساس استانداردها و قوانین تعیین شده.
  • برطرف کردن مشکلات و ایرادات در سیستم های برقی مانند برق دزدی، قطعی کابل ها و …
  • نصب و تعمیرات سیستم های امنیتی مانند دوربین های بسته و دزدگیر های ساختمان.
  • نصب و تعمیر انواع ایفون های صوتی و تصویری.
  • نورپردازی داخلی و نمای خارجی ساختمان.
  • نصب و مونتاژ کردن تابلو ها و سیستم های روشنایی.
  • نصب صاعقه گیر که باعث می شود جریان الکتریکی به زمین منتقل شود.
  • نصب سیستم ارت که مانع برق گرفتگی و اتصال کوتاه می شود.
  • طراحی، نصب و راه اندازی سیستم های اعلام حریق، درب های اتوماتیک، کرکره برقی، جک برقی و …
  • نصب باسداکت ها که امروزه جایگزین تابلو برق ها شده اند.
  • برخی ساختمان ها مجهز به مدیریت هوشمند هستند و برق کار ساختمان باید با راه اندازی این سیستم ها آشنایی داشته باشد و به درستی انجام دهد.
  • تکنسین برقکار ساختمان باید بتواند هر عیب و ایرادی که ممکن است در سیستم برق رسانی ساختمان به وجود آید را بشناسد و توانایی رفع آن را نیز داشته باشد.

همچنین بخوانید: اجزای تابلو برق ساختمان

مهارت ها و توانایی های مورد نیاز

برقکاری ساختمان براساس پروژه می تواند مربوط به داخل یا خارج ساختمان باشد؛ از این رو افرادی که در این حرفه مشغول به فعالیت هستند باید از مهارت های برقکاری داخلی و خارجی برخوردار باشند. یکی دیگر از مهمترین مهارت ها و توانایی های مورد نیاز، داشتن هماهنگی کافی چشم و دست است.

مهارت ها و توانایی های مورد نیاز

 

همچنین برقکار ساختمان باید از آمادگی جسمانی و استقامت مناسبی برخوردار باشد و بتواند در محیط های کاری مختلف فعالیت کند. شناخت ابزارها و تجهیزات مختلف و داشتن مهارت کار با آنها نیز در این شغل از اهمیت فراوانی برخوردار است.

از دیگر مهارت ها می توان به مواردی همچون توانایی به کارگیری تکنیک های مناسب جهت جلوگیری از حوادث، توجه به جزئیات کار و ظریف کار کردن، مهارت نقشه خوانی سیم کشی، آشنایی با مقررات و قوانین مربوط به سیم کشی ساختمان، توانایی کار تیمی و برقراری ارتباط موثر با همکاران و … اشاره کرد.

آیا شغل برقکار ساختمان برای من مناسب است؟

برقکاری ساختمان جزو مشاغلی محسوب می شود که ساعت کاری طولانی دارد. از آنجایی که سیستم های برقی اهمیت زیادی در ساختمان ها دارند، در صورت بروز هر گونه مشکل باید سریعا برطرف گردند. بنابراین یک برقکار باید همیشه در دسترس باشد و بتواند حتی در اواخر هفته و تعطیلات نیز در صورت نیاز کار کند.

وظایف تکنسین برقکار ساختمان چیست؟

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که با ساعت کار طولانی و همچنین کار در مواقع اظطراری مشکلی ندارید، شغل برق کشی ساختمان برای شما مناسب است. علاوه بر این، خطرات این شغل بالا است زیرا افراد با برق سروکار دارند. اگر آدم بسیار محتاط و حساسی هستید و یا ترس از برق دارید این حرفه گزینه خوبی برای شما به شمار نمی رود. اما اگر مشکلی با کار کردن با برق ندارید و می توانید همزمان طبق اصول نکات ایمنی را رعایت کرده و امور مختلف را انجام دهید، می توانید به سراغ برقکاری ساختمان بروید.

چگونه برقکار حرفه ای ساختمان شویم؟

برای این که به طور کامل بر فنون برقکاری ساختمان مسلط شوید باید در یک آموزشگاه فنی معتبر آموزش های لازم را ببینید و به صورت عملی کارهای مختلف را تجربه کنید. آموزشگاه های فنی بسیاری در سطح شهر وجود دارند که دوره تخصصی آموزش برقکار ساختمان را برگزار می کنند اما شما باید بررسی های لازم را انجام دهید و بهترین آموزشگاه را برای گذراندن دوره انتخاب کنید.

چگونه برقکار حرفه ای ساختمان شویم؟

 

آموزشگاه پایتخت فناوری یکی از معتبر ترین آموزشگاه های فنی است که  برای آموزش مباحث دوره های تخصصی برقکار ساختمان درجه 1 و درجه 2 از بهترین و مجرب ترین اساتید استفاده می کند و علاوه بر این در انتهای دوره ها به کارآموزان مدرکی معتبر اعطا می کند که آن ها با در دست داشتن این مدرک می توانند جواز کسب دریافت کنند و کار خود را شروع نمایند.

برخی از سرفصل هایی که در طی این دوره های تخصصی آموزش داده می شوند عبارتند از معرفی اصول برق کشی ساختمان، آموزش برقکار ساختمان و استانداردها، آموزش برق مخابرات و استانداردها، آموزش برق صنعتی و استانداردها، آموزش مقدماتی مبانی کامپیوتر، آموزش پی ال سی، آموزش نصب دوربین های مدار بسته آنالوگ و دیجیتال، آموزش سیم کشی ساختمان، آموزش طراحی و اجرای پروژه های برقکار ساختمان و غیره.

پیشنهاد دوره: آموزش نصب آسانسور

در این دوره ها برخی از اصول به صورت تئوری تدریس می شوند اما با توجه به این که قرار است گذراندن این دوره ها شما را برای فعالیت در بازار کار آماده کنند بیشتر اصول و روش های برقکاری به صورت عملی آموزش داده می شود. اگر بخواهید برقکاری را با شاگردی کردن نزد یک برقکار یاد بگیرید مدت زمان بیشتری باید صرف کنید تا بتوانید مهارت لازم را کسب کنید و در نهایت شاید زمانی که وارد بازار کار می شوید به اندازه کافی ماهر نباشید.

این در حالی است که آموزشگاه های فنی به گونه ای شما را آموزش می دهند که پس از اتمام دوره بدون نیاز به استادکار بتوانید کار خود را به عنوان برقکار حرفه ای شروع کنید.

آینده شغلی و بازار کار برقکار ساختمان

تمام ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی، آموزشی و غیره به سیم کشی و دسترسی به برق احتیاج دارند. از طرف دیگر وظایف یک برق کار ساختمان فقط سیم کشی و تأمین برقکار ساختمان نیست بلکه یک برقکار باید بتواند انواع آیفون های صوتی و تصویری، دوربین های مدار بسته، دزدگیر اماکن، درب های اتوماتیک و کرکره برقی را نصب کند.

آینده شغلی و بازار کار برقکار ساختمان

 

به این ترتیب دامنه فعالیت های یک برقکار ساختمان بسیار وسیع است و همین مسئله باعث شده است که برقکاری ساختمان به یکی از پررونق ترین مشاغل فنی تبدیل شود و احتمال اشباع شدن آن وجود نداشته باشد. مردم برای انواع کارهای برقی خود به متخصصان و برقکاران مراجعه می کنند در نتیجه یک برقکار حرفه ای ساختمان می تواند درآمد بسیار خوبی کسب کند.

پیشنهاد دوره: آموزش سیم پیچی موتور

اگر بخواهیم از آینده شغلی رشته برقکاری ساختمان سخن بگوییم می توانیم به این نکته اشاره کنیم که استفاده از انواع آیفون ها، درب های اتوماتیک، دوربین های مدار بسته و سایر تجهیزات و سیستم های الکتریکی در آینده نیز ادامه خواهد داشت و مردم برای استفاده از آن ها به برقکار حرفه ای نیاز خواهند داشت.

از طرف دیگر صنعت ساختمان سازی در بیشتر شهرهای ایران رواج دارد و با توجه به این که تمام این ساختمان ها به سیم کشی برق و تجهیزات هوشمند احتیاج دارند برقکارهای حرفه ای در آینده به تمام این موارد رسیدگی خواهند کرد.

برای این که بتوانید در آینده به عنوان برقکار ساختمان فعالیت خود را ادامه دهید باید روز به روز بر مهارت های خود بیفزایید و طریقه سیم کشی و نصب انواع درب های اتوماتیک، دزدگیرها، آیفون ها، دوربین های مدار بسته، سیستم های روشنایی ساختمان، پی ال سی ها و سیستم های جدید دیگری که وارد بازار می شوند را بیاموزید تا بازار کارتان از رونق نیفتد.

سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار

برای شرکت در دوره های تخصصی رشته برقکاری ساختمان لازم است 9 میلیون تومان هزینه کنید. بخش دیگر سرمایه مورد نیاز مربوط به هزینه تهیه لوازم، ابزارآلات و تجهیزات مورد نیاز می باشد. شما به عنوان یک برقکار برای بهتر انجام دادن امور مختلف این حرفه باید بهترین و باکیفیت ترین ابزارها و تجهیزات را در اختیار داشته باشید. کیفیت وسایل و ابزارهای شما ارتباط مستقیمی با بالارفتن کیفیت و سرعت کار دارد. بنابراین هنگام تهیه لوازم موردنیاز حرفه خود دقت و توجه زیادی به خرج دهید و سعی کنید بهترین و مناسب ترین تجهیزات را بخرید.

سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار

 

به طور کلی مشاغل فنی نظیر برقکاری ساختمان به سرمایه زیادی نیاز ندارند و افراد حتی بدون اجاره کردن مغازه نیز می توانند به فعالیت خود ادامه دهند. برای مثال بسیاری از برقکارها به استخدام ادارات، شرکت ها، کارخانجات، مراکز نظامی، فروشگاه ها و غیره درآمده اند و به عنوان برقکار آن مجموعه فعالیت می کنند.

علاوه بر این ها، یک برقکار می تواند بدون داشتن مغازه و از طریق معرفی خدمات خود با تبلیغات برای نصب دوربین های مدار بسته، هوشمند سازی مدارات ساختمان ها، نصاب تجهیزات اضطراری مدارس، آموزشگاه ها، بیمارستان ها و غیره مشتری جذب کند. با این وجود اگر سرمایه کافی برای اجاره کردن مغازه در اختیار دارید بهتر است در یک منطقه پرتردد مغازه ای اجاره کنید و در آن جا پذیرای مشتریان خود باشید و حتی به فروش لوازم و تجهیزات الکتریکی نیز بپردازید تا بتوانید درآمد بیشتری کسب کنید.

اگر سرمایه اولیه شما برای اجاره کردن مغازه کافی نیست یا به دنبال مغازه ای ساده تر در محله ای دیگر باشید و یا به عنوان یک برقکار سیار کار کنید و با قرار دادن آگهی در قسمت خدمات سایت هایی نظیر دیوار، آچاره و غیره یا انجام تبلیغات در شبکه های مجازی به جذب مشتری بپردازید.

راه حل دیگر هم این است که به عنوان برقکار ساختمان برای ادارات و کارخانه ها و مؤسسات مختلف کار کنید و از آن ها حقوق دریافت کنید بدین ترتیب می توانید فقط با گذراندن دوره های تخصصی و بدون نیاز به سرمایه اولیه بیشتر وارد بازار کار شوید.

پیشنهاد دوره: آموزش تابلو برق

درآمد برق ساختمان چقدر است؟

درآمد برق ساختمان را نمی توان با یک مبلغ دقیق مشخص کرد. زیرا میزان درآمد برقکاران با توجه به عوامل و فاکتورهای مختلفی تعیین می شود. به طور کلی این شغل جزو مشاغل فنی پردرآمد محسوب می شود اما باز هم عواملی همچون میزان مهارت، توانایی، دانش و تجربه تاثیر زیادی بر کسب درآمد در این حرفه دارند.

هرچقدر کیفیت کار شما بالاتر باشد قطعا درآمد شما بیشتر خواهد بود. مشتری مداری، تبلیغات درست، مهارت های ارتباطی، انصاف در کار و … نیز باعث بالا رفتن دستمزد و درامد در این حرفه می شوند.

درآمد و حقوق حرفه برقکاری ساختمان

لوازم و ابزارهای مورد نیاز شغل برقکاری

برای فعالیت در شغل برقکار ساختمان افراد نیاز به یکسری ابزارها و تجهیزات مخصوص دارند. نبود هر یک از این وسایل می تواند در روند کار اختلال ایجاد کند. همچنین عدم شناخت از ابزارها و عدم آشنایی از نحوه استفاده از آنها کیفیت و عملکرد برقکار را تحت تاثیر قرار می دهد.

از مهمترین این ابزار ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انبردست
  • دم باریک
  • سیم چین
  • متر
  • مولتی متر
  • تستر ولتاژ القایی
  • فازمتر
  • انواع پیچ گوشتی
  • فنر مخصوص
  • چراغ قوه
  • دستکش و کفش ایمنی

در صورتی که می خواهید با این ابزارها و عملکردشان به صورت کامل آشنا شوید، مقاله “لیست ابزارهای مورد نیاز برای برق ساختمان” را بخوانید.

مدارک و مجوزهای مورد نیاز برای ورود به بازار کار

برای ورود به شغل برقکار ساختمان و فعالیت در این حرفه نیاز به یکسری از مدارک و مجوزهای مربوطه است. اولین و مهمترین مدرک موردنیاز، مربوط به آموزش است. شما می توانید با استفاده از مدرک آموزش عالی یا هم مدارک دانشگاهی و همچنین مدرک معتبر از آموزشگاه های فنی و حرفه ای اولین گام را برای ورود به این حرفه بردارید. دیگر مجوز مورد نیاز شغل برقکار ساختمان، مجوز اتحادیه یا صنف برقکاران است. اگر به دنبال راه اندازی یک کسب و کار شخصی هستید باید این مجوز را دریافت کنید.

سختی های شغل برق کار ساختمان

از سختی های این شغل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کار در محیط ها و شرایط کاری دشوار مانند ساختمان های تازه ساز، مرتفع، قدیمی و …
  • ساعت کاری طولانی
  • به کارگیری دقت و تمرکز بالا و خستگی ذهن
  • احتمال برق گرفتگی

پیشنهاد دوره: آموزش هوشمند سازی ساختمان

ساعت کاری تکنسین برقکاری ساختمان

برخی از تکنسین های برق به استخدام شرکت ها در می آیند و به صورت تمام وقت کار می کنند. در چنین شرایط شغلی، چون در برخی موارد نیاز به کنترل شبانه روزی دارد، گاهی مجبور هستند که علاوه بر شیفت صبح و عصر در شیف شب نیز کار کنند. در مقابل برخی از تکنسین های برق به صورت مستقل کار برق کشی را انجام می دهند و یا مغازه های فروش تجهیزات الکتریکی باز می کنند. در این صورت ساعت کاری آن هابه خودشان بستگی دارد. البته فراموش نکنید که ساعت کاری بیشتر درآمد بالاتری را به همراه دارد.

آینده شغلی رشته برق ساختمان

بدلیل اینکه ساخت و ساز در این کشور زیاد است و همچنین در حال رونق است پس آینده شغلی رشته برق ساختمان بسیار خوب است اما توجه کنید که افرادی در این رشته آینده شغلی خوبی خواهند داشت که در این شغل کار بلد و حرفه ای باشند.

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02191009543
02191009543