معرفی انواع موتورهای کرکره برقی

معرفی انواع موتورهای کرکره برقی

کرکره های برقی به دلیل مزایایی که دارند در چند سال گذشته محبوبیت بیشتری به دست آورده اند. آن ها امنیت و ایمنی در برابر شرایط آب و هوایی سخت را فراهم می کنند و جذابیت فضا را افزایش می دهند. یکی از اصلی ترین وجه تمایز انواع کرکره، کرکره ای مسکونی و تجاری می باشد. در حالی که بیشتر کرکره‌های مسکونی در جهت امنیت و عایق هستند، کرکره ‌های صنعتی بر امنیت و بهبود محیط تمرکز دارند.

اگر نمی دانید کدام نوع کرکره برای شرایط شما مناسب است، برای آشنایی با انواع مختلف موتورهای کرکره برقی و کرکره ها به ادامه مطلب مراجعه کنید. در صورتی که زمان کافی برای خواندن مقاله ندارید، ویدیوی زیر را مشاهده کنید:

همچنین اطلاع از این که دوره آموزش نصب کرکره برقی آموزشگاه پایتخت فناوری منبعی معتبر برای دریافت به روزترین اطلاعات و مهارت های مربوط به کرکره برقی است، خالی از لطف نمی باشد.

آموزش نصب کرکره برقی

نحوه کارکرد درب کرکره ای طوری است که شفت کرکره برقی را به چرخش در می آوردو این امر باعث به حرکت در آوردن رول تیغه ها به طرف پایین و بالا می شود. در اصل با قدرتی که به صورت دورانی ایجاد می کند این اتفاق را سبب می شود.

 انواع موتورهای کرکره

به طور کلی انواع مختلفی از موتورها برای کرکره های برقی استفاده می شوند که از مهم ترین آن ها می توان به سه دسته توبولار، ساید و سنترال اشاره کرد که هریک دارای ویژگی های منحصر به فرد خود هستند. در زیر به صورت جزئی تر هرکدام از آن ها را معرفی خواهیم کرد.

موتور ساید

این نوع موتور کرکره برقی به منظور استفاده برای درب های کرکره ای سنگین مناسب می باشند. برای مثال می توان از آن ها برای استفاده در محیط های صنعتی مانند سوله، کارخانه، پارکینگ ها و فروشگاه ها بهره برد. علاوه بر موارد قبلی، موتور ساید در مجتمع های مسکونی هم کاربرد دارند. از جمله معایب این نوع موتور کرکره برقی این است که فضای زیادی را اشغال می کند.

لیست کامل لوازم کرکره برقی و وظیفه هرکدام
ادامه مطلب

از سوی دیگر، طول پیلت موتور ساید حدودا 60 سانتی متر است که بدان معناست که مناسب استفاده در پارکینگ ها و فروشگاه های به نسبت کوچک نمی باشد. در عوض دارای مزایای زیادی نیز هست:

موتور ساید کرکره برقی

  • بی صدا بودن موتور: با توجه به داشتن باتری بک آپ در مدل 24 ولت، می توان هنگامی که برق قطع شد، چندین مرتبه کرکره را پایین و بالا برد.
  • قدرت بالا
  • موتور داخل شفت قرار ندارد: هنگام یکه موتور خراب شود نیازی نیست که تیغه پایین آورده شود و سپس محل نصب کرکره مسدود شود.

نحوه عملکرد کرکره برقی ساید هنگام قطع برق

موتور ساید هنگام قطع برق یک زنجیر خلاص کن دارد که می توان آن را به صورت زیر حرکت داد:

اگر یک کاور بر روی موتور ساید را پوشانده است، ابتدا درب آن را باز کنید و سپس زنجیر را از داخل آن خارج کنید. با استفاده از این زنجیر و حرکت آن به سمت بالا یا پایین قادر خواهید بود که کرکره برقی را نیز به حرکت در آورید. دقت نمایید که با حرکت دادن زنجیر، زنجیر قلابی هم کشیده می شود که مانند کلاچ موتور درب عمل می نماید و هنگام پایین کشیدن آن گیربکس از موتور برقی جدا شده و در صورت اعمال فشار بیش از اندازه منجر به شکستگی اهرم کلاچ خواهد شد.

موتور توبولار

موتور توبولار قابل استفاده در انواع کرکره های برقی است. ساختار این نوع موتور به صورت استوانه و لوله ای می باشد. لازم به ذکر است که نسبت به موتور توبولار فضای کمتری را اشغال می کنند. در مجموع می توان گفت موتور توبولار پرکاربردترین نوع موتور برای کرکره برقی می باشد. به عنوان یکی از ویژگی های برجسته این نوع موتور می توان به راحتی نصب آن اشاره کرد. همچنین دارای امنیت بالایی می باشد و صدای کمی دارد و نصب آن آسان است.

در مکان هایی مانند پارکینگ های کوچک که تردد در آن ها کم است، استفاده می شود. به طور کلی، قابل تقسیم به دو دسته سبک و صنعتی هستند. قابل ذکر است که قدرت مدل سبک برار با 340 نیوتن متر است و در محل هایی که عرض تیغه مورد استفاده زیاد نمی باشد کاربرد دارد. اما در مقابل مدل صنعتی قدرتی معادل با 140- 300 نیوتن متر دارد که در نتیجه به یک شفت نیاز است که عموما با درب های کرکره ای که عرض بالایی دارند استفاده می شود.

لیست کامل لوازم کرکره برقی و وظیفه هرکدام
ادامه مطلب

موتور توبلار کرکره

از سوی دیگر، موتور توبولار کرکره برقی معمولا دارای 150-160 سانتی متر ارتفاع است که از یک سمت شفت وارد می شوند و در درون آن شفت پیچ می شوند. در واقع، قسمت متحرک موتور توبولار که بر شفت پیچ شده است، باعث چرخش لوله و در پی آن پایین و بالا رفتن کرکره می شود.

کارکرد موتور کرکره برقی توبولار در صورت قطع شدن برق

موتور توبولار هنگامی که برق قطع می شود، یک آچار خلاص کن دارد که با روش های مختلفی می توان آن را به حرکت در آورد.

  1. به وسیله دستگیره خلاص کن که عموما برخی از فروشگاه ها به وسیله حرکت سایبان، از آن بهره می برند، و با چرخاندن آن قادر به حرکت دادن کرکره به سمت بالا و پایین خواهید بود.
  2. به وسیله آچار جک خودرو که در عموم خودروها وجود دارد.

با استفاده از دو روش ذکر شده در بالا می توان برای کرکره درب فروشگاه و نیز کرکره برقی پارکینگ استفاده کرد. به خاطر داشته باشید که خلاص کن موتور توبولار در همه حال کاربرد دارد و در زمان قطع برق هم می تواند استفاده شود.

تفاوت موتور ساید و توبولار

موتور توبولار موتور ساید
دارای خلاص کن دستی دارای خلاص کن برقی
برخی مدل ها دارای UPS هستند. برخی مدل ها دارای UPS هستند.
قیمت مناسب تر قیمت گران تر
قابلیت نصب داخل رول و دارای ظاهر زیبا خارج از رول نصب می شود و باعث اشغال فشا می گردد.
دارای میزان تردد محدود دارای میزان تردد بالا
عمل تعویض و تعمیرات زمان بر است. عمل تعویض و تعمیر سریع اتفاق می افتد.
دارای حداکثر وزن 300 کیلو گرم دارای حداکثر وزن 1500 کیلو گرم.

موتور سانترال

اگر تا کنون مشاهده کرده باشید، موتور سانترال بیشتر در کرکره های قدیمی، مسکونی ، مغازه ای و همچنین کرکره های آلومینیومی کاربرد دارد. این موتورها قابل عرضه در دو وزن 180 و 280 کیلوگرم می باشند. به علاوه این نوع موتور را با نام شفت و فنر، MC و مرکزی نیز می شناسند.

لیست کامل لوازم کرکره برقی و وظیفه هرکدام
ادامه مطلب

موتور سانترال دارای ولتاژ 220 ولت است و میزان تردد روزانه تا حداکثر 30 تردد مجاز می باشد. به یاد داشته باشید که موتور سانترال کرکره برقی می تواند کرکره هایی را که دارای وزن  و همچنین تردد متوسط هستند را حرکت دهد. علاوه بر این، در مواردی که نیاز داریم کرکره های قدیمی را به حالت اتوماتیک تبدیل نماییم، چون نصب موتور سانترال ساده است و نیازی به تغییر زیاد در ساختار کرکره نیست، قابل استفاده است.

این نوع موتور کرکره برقی در مرکز شفت جای می گیرد و به همین خاطر، همانگونه که از نام آن پیداست، به آن موتور سانترال یا سنترال می گویند. به عنوان یکی از مزایای مهم آن می توان به سرعت آن در حرکت و نیز روان حرکت نمودن آن در مقایسه با دیگر انواع موتورها اشاره کرد. اما در مقابل به یاد داشته باشید که چون موتور سانترال به فنر بندی شفت کرکره نیاز دارد، هزینه آن به نسبت بالاست و نصب مشکلی دارد.

موتورهای کرکره برقی سانترال

در حال حاضر  می توان گفت که برای اتومات نمودن کرکره ها و نصب بر روی کرکره های قدیمی که به شکل لانه زنبوری هستند، کاربرد دارد.

مزایای موتور سانترال

  • دارا بودن حرکت روان و سریع
  • عمل سریع و راحت خلاص کن هنگام قطع برق
  • قابلیت نصب بر روی کرکره های قدیمی و زنبوری شکل و سپس تبدیل نمودن آن ها به کرکره برقی

معایب موتور سانترال

  • هزینه بالا برای نصب و نصب سخت
  • چنانچه به صورت استاندارد نصب نشود، فنرها و موتور باعث بروز خش روی تیغه ها می شود.
  • جهت تعمیرات مهارت فنی زیادی مورد نیاز است و چنانچه خراب شود باید کل کرکره و نیز شفت را پایین آورد.

آموزشگاه پایتخت فناوری برگزار کننده دوره های آموزش تعمیرات دوربین مداربسته، آموزش برق خودرو ، آموزش کلید سازی و… است.

امتیاز دهید


بهترین دوره های برق، الکترونیک و تعمیرات پایتخت فناوری

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166577378
02166577378