0 تا 100 شغل مهندسی رباتیک (درآمد، بازار کار، آینده شغلی و مهارت ها)

0 تا 100 شغل مهندسی رباتیک (درآمد، بازار کار، آینده شغلی و مهارت ها)

امروزه در صنعت بدون کمک گرفتن از ربات ها عملا هیچ کاری پیش برده نمی شود. ربات ها در اکثر صنایع از صنعت جوشکاری گرفته تا صنعت کشاورزی کاربرد دارند. سرعت بالا و دقت زیاد ربات ها در انجام کارها باعث شده است بسیاری از کارخانجات از ربات ها در قسمت های مختلف استفاده کنند. اما این دستگاه های کارآمد کاملا مستقل از انسان نیستند و علی رغم پیشرفت دانش هوش مصنوعی، هنوز به پشتیبان نیاز دارند.

مهندسی رباتیک به عنوان یکی از مشاغل نو ظهور در عصر حاضر، وظیفه پشتیبانی از ربات ها را بر عهده دارد. در واقع بدون حضور و پشتیبانی مهندسان رباتیک، استفاده بهینه، ایمن و اقتصادی از ربات ها میسر نمی شود. در این مقاله آموزشگاه پایتخت فناوری قصد دارد شغل مهندسی رباتیک را از تمام جهات به طور کامل برای شما توضیح دهد. بنابراین اگر به این حرفه علاقمند هستید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.

معرفی شغل مهندسی رباتیک

مهندسی رباتیک یکی از وسیع ترین رشته های مهندسی و تلفیقی از رشته های مهندسی برق الکترونیک، مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار و مهندسی مکانیک طراحی جامدات است. این حرفه یکی از خوش آتی ترین مشاغل حوزه رایانه و فناوری است که کمتر از 20 سال در ایران سابقه دارد. با توجه به فراگیر شدن ربات ها در حوزه های مختلف، بسیاری از کارشناسان علم رباتیک را یکی از 10 شغل برتر و درآمدزای آینده می دانند.

معرفی شغل مهندسی رباتیک

مهندسین رباتیک چه وظایفی دارند؟

این حرفه گرایشات مختلفی دارد. یک مهندس رباتیک می تواند در حوزه های مختلف از شاخه نظامی و حمل و نقل تا حوزه پزشکی فعالیت داشته باشد. وظایف مهندسان رباتیک با توجه به گرایش و صنعتی که در آن مشغول به کار هستند، متفاوت است. اما به طور کلی، می توان گفت مسئولیت های زیر را برعهده دارد:

  • طراحی و ساخت ربات ها
  • ارزیابی سیستم های رباتیک و یا نمونه های اولیه
  • تعمیر، نگهداری یا ارتقاء ربات ها
  • اشکال زدایی برنامه های رباتیک
  • ارائه پشتیبانی فنی برای سیستم های رباتیک
  • بررسی یا تصویب طرح، محاسبات و برآورد هزینه

یک مهندس رباتیک باید چه مهارت هایی داشته باشد؟

تحصیل در رشته مهندسی رباتیک و انجام فعالیت در آن نیازمند هوش ریاضی خوبی است. از آنجایی که این شغل، نرم افزارهای تخصصی در حوزه خود را دارد، افراد علاقمند به آن باید توان حل مسئله را داشته باشند.

مهارت های مهندس رباتیک

از دیگر مهارت های مورد نیاز رشته رباتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خلاقیت و نوآوری
  • توجه به جزئیات و داشتن دقت بالا
  • علاقه و تسلط کافی به علوم کامپیوتر، الکترونیک و مکانیک
  • تسلط و آشنایی به مباحث سیستم های خودکار، تولید، طراحی، فرایندهای تولید، مواد اولیه و کنترل کیفیت
  • مهارت در تشخیص و شناسایی نیازهای مشتریان
  • توانایی برقراری ارتباط موثر با کارفرما و همکاران جهت بیان ایده ها و طرح ها

آیا ویژگی های شخصیتی مهندسی رباتیک برای من مناسب است؟

ویژگی های شخصیتی یکی از مهم ترین عوامل انتخاب شغل مناسب و درست است. به طور کلی، هر چه خصوصیات فردی شما با تیپ شخصیتی رشته مورد علاقه تان نزدیک تر باشد، میزان رضایت شغلی و موفقیت شما در آینده بیشتر خواهد بود. اگر ویژگی های شخصیتی زیر را دارید، بدون شک در آینده یک مهندس رباتیک موفق خواهید شد:

  • اطلاعات فنی خوبی دارید و نحوه کار کردن با ابزارهای فنی را می دانید.
  • دقت زیاد دارید و به جزئیات و واقعیات توجه زیادی می کنید.
  • همیشه به دنبال فهمیدن چرایی و چگونگی کار کردن اشیاء هستید.
  • می توانید بر اساس استدلال های قیاسی به علت و معلول ها پی ببرید.
  • به پژوهش و برنامه ریزی مستقل علاقمند هستید.

درآمد شغل رباتیک چقدر است؟

مهندسان رباتیک چنانچه در بخش های دولتی کار کنند، مانند مهندسین مکانیک و برق مطابق قانون کار در ایران حقوق دریافت می کنند. اما اگر در شرکت های خصوصی مشغول به کار شوند، بسته به تجربه، مهارت و میزان آشنایی با سیستم ها و نرم افزارهای تخصصی درآمد مختلفی خواهند داشت که از ماهی 15 میلیون شروع می شود.

آینده شغلی رباتیک چگونه است؟

این رشته یکی از شاخه های تقریبا جدید مهندسی است. با این حال و با توجه به استفاده روزافزون ربات ها در صنایع و حوزه های مختلف و اتوماسیون شدن کارها، می توان آینده روشنی را برای آن پیش بینی کرد.

این حرفه در خارج از ایران نیز جزء مشاغل تخصصی پر تقاضا به شمار می رود. طبق بررسی های انجام شده، رشد اشتغال مهندسی رباتیک تا سال 2028 به طور میانگین 4 درصد خواهد بود که نشان دهنده افزایش تقاضا برای جذب مهندسین این رشته می باشد.

استخدام و بازار کار مهندسی رباتیک به چه صورت است؟

فارغ التحصیلان رشته رباتیک می توانند با توجه به علاقه خود در صنایع گوناگون از جمله صنعت اتومبیل سازی، الکترونیک، هوافضا، فن آوری مواد غذایی، صنایع دارویی، کشاورزی و …. فعالیت داشته باشند. اگر به تدریس و کار کردن در محیط های فرهنگی علاقه دارید، می توانید با کسب مدارک عالی در این رشته، در یکی از مراکز آموزشی یا موسسات آموزش خصوصی تدریس کنید. در حال حاضر اساتید کمی در زمینه رباتیک تدریس می کنند و این یک فرصت خوب برای علاقمندان است.

بازار کار مهندسی رباتیک

حرفه رباتیک چه مزایا و معایبی دارد؟

رشته رباتیک از سال 1381 در دانشگاه های ایران تدریس می شود. با این وجود، بسیاری از این حرفه مطلع نیستند. گسترش و توسعه علم رباتیک به سرمایه گذاری زیاد و ایجاد زیرساخت های لازم نیاز دارد که متاسفانه هنوز شرایط آن در ایران مهیا نشده است. با وجود اینکه ایران در مسابقات جهانی رباتیک مقام های برتر را کسب کرده است اما اکثر ربات های موجود در صنایع مختلف وارداتی هستند و نصب، کنترل و تعمیر آنها بر عهده متخصصان خارجی می باشد. در واقع مهندسین رباتیک ایران بیشتر در زمینه واردات ربات ها فعال هستند.

با این حال، چنانچه زیر ساخت های لازم برای این حرفه انجام شود، فرصت های شغلی بسیار خوبی برای فارغ التحصیلان این رشته فراهم خواهد داشت.

سختی های رشته رباتیک چیست؟

طراحی و ساخت ربات ها یک فرایند فنی بسیار پیچیده و مشکل است که زمان زیادی می برد. گاهی اوقات مهندسان رباتیک برای انجام یک پروژه بی وقفه هفته ها یا ماه ها وقت سپری می کنند تا مطمئن شوند که پروژه در مهلت مقرر به اتمام می رسد. برخی مواقع نیاز به سفرهای گاه و بی گاه است. در مواردی که مهلت تحویل پروژه ها محدود است، شرایط کاری می تواند از نظر روحی خسته کننده و استرس زا باشد. از این جهت، متخصصان این حوزه باید بسیار صبور باشند.

چگونه می توان یک مهندس رباتیک حرفه ای شویم؟

اگر می خواهید به طور اصولی و تخصصی علم رباتیک را فرا بگیرید، می توانید در دانشگاه رشته های الکترونیک، کامپیوتر یا مکانیک را انتخاب کنید و در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش رباتیک و هوش مصنوعی ادامه تحصیل دهید. لازم به ذکر است که قبولی در این رشته به دلیل پذیرش محدود دانشگاه ها، کمی دشوار است. همچنین، طولانی بودن دوره تحصیل و کاربردی نبودن سرفصل های آموزشی در بازار کار رشته رباتیک باعث شده است بسیاری از افراد از تحصیل در این رشته و کسب مدرک دانشگاهی منصرف شوند.

چگونه می توان یک مهندس رباتیک حرفه ای شویم؟

شرکت در کلاس های فنی و حرفه ای رباتیک آسان ترین و موثرترین راه برای حرفه ای شدن در این حرفه است. دوره های آموزش رباتیک در آموزشگاه های معتبری مانند پایتخت فناوری و زیر نظر سازمان فنی حرفه ای کشور برگزار می شود. با شرکت در این دوره ها می توانید تمام اصول مربوط به طراحی، ساخت و تعمیر ربات ها را به صورت تخصصی فرا بگیرید و با تمرین و ممارست به عنوان یک مهندس رباتیک مشغول به فعالیت شوید.

پایتخت فناوری بهترین آموزشگاه رباتیک در تهران

پایتخت فناوری یکی از بهترین آموزشگاه های رباتیک در تهران است که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور دوره آموزش رباتیک را در دو سطح رباتیک درجه 1 و رباتیک درجه 2 برگزار می کند. این آموزشگاه با بهره گرفتن از اساتید متخصص و به نام کشور و داشتن کارگاه های پیشرفته و مجهز، کلیه اصول و مهارت های مورد نیاز رشته رباتیک را بر اساس جدیدترین تکنیک ها و با هدف ورود به بازار کار و کسب درآمد آموزش می دهد.

امتیاز دهید


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166577378
02166577378