بازار کار و درآمد تعمیرات لوازم خانگی
شغل تعمیرات لوازم خانگی یکی از ده شغل پردرآمد در جهان و همچنین کشور ما محسوب می شود که افراد زیادی تمایل به فعالیت در این حرفه دارند. بازار کار و درآمد تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه به علت استفاده زیاد افراد از انواع مختلف لوازم در منازل، خوب و پررونق است.
گسترش تکنولوژی باعث طراحی و تولید انواع متنوعی از لوازم و دستگاه های مختلف منزل شده است و آسان شدن امور منزل و راحتی افراد را به همراه داشته است. اما خراب شدن این لوازم اتفاقی اجتناب ناپذیر است. اهمیت این موضوع ما را به این سمت کشاند تا در آموزشگاه پایتخت فناوری دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی را به صورت تخصصی برگزار کنیم.
عناوین این نوشته:
معرفی شغل تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه
تمام وسایل مکانیکی و الکترونیکی ممکن است به دلایل مختلفی مانند خراب شدن قطعات مختلف در آن ها، کار کردن زیاد وسیله و موارد مختلف دیگر دچار مشکل و خرابی گردند.
لوازم خانگی نیز از جمله وسایلی هستند که استفاده از آنها بسیار زیاد بوده و برخی وسایل ماند یخچال فریزر به صورت شبانه روزی روشن می باشد. به همین دلیل امکان خراب شدن این وسایل نسبت به وسایلی که مورد استفاده کمتری قرار می گیرند بسیار بیشتر بوده و با توجه به نیازی که به آنها احساس می شود تعمیر زود هنگام آنها ضروری می باشد.
لوازم برقی و منزل مختلف دارایی پیچیدگی زیادی در ساختار بوده و امکان تعمیر آنها توسط خود فرد وجود ندارد و این کار می تواند موجب آسیب رسیدن بیشتر به دستگاه شده و هزینه های جبران ناپذیری را برای وی به دنبال داشته باشد.
توضیحی از بازار کار و درآمد تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه
هر چه فناوری های جدیدتر به لوازم برقی خانه و آشپزخانه مختلف افزوده شوند، تقاضا برای خرید آن ها بیشتر شده و بازار کار تعمیرات للوازم برقی منزل و آشپزخانه پر رونق تر می گردد.
همچنین با توجه به قیمت بالایی که انواع لوازم برقی دارند در صورتی که این وسایل دچار خرابی گردند افراد تمایل به تعمیر وسیله قدیمی خود دارند تا این که به خرید یک وسیله جدید بپردازند. این موضوع در کشور ما از شدت بیشتری برخوردار است؛ چرا که در سال های اخیر تحریم ها سبب افزایش قیمت لوازم برقی منزل و آشپزخانه شده و قدرت خرید بسیار کاهش یافته است. در نتیجه بازار کار شغل تعمیر لوازم برقی منزل و آشپزخانه بسیار داغ تر از گذشته شده است.
در یک جمله می توان گفت درآمد تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه، متوسط به بالا و راضی کننده است. اما ترفندها و نکاتی وجود دارد که رعایت هر چه بیشتر آن ها، زیاد شدن درآمد را به همراه دارد. اولین ترفند برای زیاد کردن درآمد تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه، افزایش مهارت های فنی خود و ارائه کار با کیفیت به مشتری می باشد. حساسیت لوازم برقی به گونه ای است که کمی بی دقتی در امر تعمیر می تواند باعث آسیب بیشتر به دستگاه گردد و نارضایتی مشتری را به دنبال داشته باشد.
در نتیجه نیاز است تا اطلاعات خود را در رابطه با ساختار انواع لوازم برقی و نحوه عیب یابی و تعمیر آنها بالا برده تا بتوان کاری با کیفیت را به مشتری ارائه داد. علاوه بر آن سرعت عمل در این کار از مواردی است که می تواند در جذب مشتری تاثیر بسزایی داشته باشد. به علت این که لوازم برقی منزل و آشپزخانه مختلف مانند یخچال و لباسشویی و غیره از جمله دستگاه های ضروری در منزل می باشند خرابی آنها به مدت چند هفته می تواند موجب بی نظمی زیادی در منزل گردد.
در نتیجه نیاز است تا تعمیرکار تمام تلاش خود را کرده تا در کنار کار با کیفیت، سرعت عمل بالایی نیز از خود نشان دهد و در کوتاه ترین زمان ممکن وسیله را تعمیر نماید. علاوه بر موارد گفته شده حسن خلق و برخورد مناسب با مشتری از مواردی است که می تواند در افزایش درآمد تاثیرگذار باشد. یک تعمیرکار لوازم منزل باید با صبر و حوصله به حرف های مشتری گوش کرده و در صورتی که فرد سوالی دارد به طور کامل به سوال وی پاسخ دهد.
به روز بودن و آشنایی با تکنولوژی های جدیدی که وارد انواع لوازم منزل می شود می تواند سبب تسلط شما بر تعمیرات وسایل مختلف شده و به درآمد بالاتر شما منجر گردد. همچنین نیاز است تا یک تعمیرکار حرفه ای با برندها و مدل های مختلف دستگاه ها آشنایی کامل داشته باشد.
تبلیغات نقش بسزایی در افزایش تعداد مراجعه کنندگان و در نتیجه افزایش درآمد فرد دارد. انجام تبلیغات باید حرفه ای و صحیح بوده و با چاپ تراکت ها و برچسب های مختلف و پخش کردن آنها در سطح شهر به معرفی خود به دیگران پرداخت.
سرمایه لازم برای ورود به بازار کار تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه
در هنگام راه اندازی یک شغل مطلبی که ممکن است ذهن افراد را درگیر خود کند میزان سرمایه ای است که باید در ابتدای راه از آن برخوردار باشند. میزان سرمایه اولیه در مشاغل مختلف متفاوت بوده و نیاز است تا پیش از انتخاب شغل این موضوع با دقت بررسی شده و برای آن برنامه ریزی های مورد نیاز انجام گیرد.
تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه از جمله مشاغل فنی می باشد که با مقدار نه چندان زیادی سرمایه به کسب مهارت در این حرفه پرداخت و آن را استارت زد. پس از کسب مهارت امکان اجاره و یا خرید مغازه تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه وجود داشته و متقاضی این شغل باید سرمایه ای را با توجه به مکان مورد اجاره در نظر بگیرد.
در صورتی که تمکن مالی برای این کار وجود ندارد می توان با ارسال رزومه در شرکت های تعمیراتی مختلفی که در سطح شهر وجود دارند استخدام شد و شروع به کار کرد. برای وارد شدن به این شغل می توان در رشته تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه که یک گرایش در رشته کار و دانش می باشد ادامه تحصیل داد و یا این که در رشته برق و الکترونیک نیز تحصیلات دانشگاهی خود را ادامه داد.
اما علاوه بر این موارد روشی کوتاه تر نیز برای ورود به شغل تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه وجود دارد که علاقمندان زیادی نیز از این روش برای کسب مهارت در این حرفه استفاده می کنند. این روش شرکت در دوره های آموزشی تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه می باشد که توسط آموزشگاه هایی که تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای می باشند ارائه می گردند.
در این آموزشگاه ها کلاس ها به صورت تئوری و عملی برگزار شده و سرفصل های مختلفی بر طبق دستور سازمان فنی و حرفه ای توسط اساتید حرفه ای در این کار تدریس می گردد.
کارآموزان در دوره آموزش تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه آموزشگاه پایتخت فناوری، با انواع لوازم منزل و ساختار و قطعات تشکیل دهنده آنها آشنا گشته و نحوه عیب یابی این دستگاه ها به آنها آموزش داده می شود. نحوه تعمیر در زمانی کوتاه از مواردی است که افراد در این دوره ها آموزش می بینند.
ملزومات شغل تعمیر لوازم برقی خانه و آشپزخانه
تجربه : یکی از چیزهایی که برای یک تعمیرکار لوازم منزل لازم است داشتن تجربه و آشنایی با سیستم ها و دستگاه های مختلف است. مهارت های زمین های، دانش کافی و تجربه برای چنین شغلی لازم اند. برای مثال یک تعمیرکار لوازم برقی خانه و آشپزخانه باید سه الی چهار سال کامل تحت آموزش فنی و حرف های باشد و امتحانات لازم را گذرانده باشد تا بتواند به صورت مستقل فعالیت کند.
تحصیلات : افرادی که در این شغل فعالیت می کنند عمدتاً دوره های فنی و حرفه ای را گذرانده اند. این افراد بعدها در حین کار تجربیات بیشتری کسب می کنند و بر دانش و اطلاعات خود می افزایند.
مهارت در تعمیر : یک تعمیرکار لوازم منزل باید بتواند با استفاده از ابزار آلات انواع ماشین ها و سیستم ها را تعمیر کند.
مهارت در سرویس کردن و مراقبت های روتین : یک تعمیرکار باید بتواند انواع سیستم ها را به صورت منظم چک کند و از عملکرد درست آن ها اطمینان پیدا کند. او باید تشخیص دهد که در هر زمان لازم است چه اقدامات و تعمیراتی صورت گیرند.
مهارت در عیب یابی : یک تعمیرکار باید بتواند تشخیص دهد که علت مشکل موجود در هر دستگاه چیست و چه اقدامی باید صورت گیرد.
مهارت در گوش دادن : یک تعمیرکار باید به صحبت های دیگران با دقت گوش دهد، برای فهمیدن عامل ایجاد مشکل وقت صرف کند و برای فهم بهتر مشکل سؤالات درستی بپرسد.
مهارت در نظارت و بررسی : تعمیرکار باید با دقت درجه ها، مصرف سنج ها و این گونه نشان گرها را بررسی کند تا از عملکرد درست وسیله یا سیستم مورد نظر اطمینان حاصل کند.
چگونه تعمیرکار لوازم منزل شویم؟
برای شروع کار تعمیرات لوازم خانگی می توانید از شاگردی کردن کار خود را شروع کنید که معایبی به همراه دارد.
- شما باید زمان زیادی را برای یادگیری سپری کنید. شاگرد بمانید و با حقوق ناچیز آن بسازید.
- مدرک و گواهینامه ای در مورد مهارت هایی که بدست آورده اید، نخواهید داشت.
- یک تعمیرکار حرفه ای نمی تواند و یا شاید تمایل نداشته باشد همه تکنیک های موفق شدن در کار را به شاگردش منتقل کند. بعضی از افراد معتقدند اگر همه چیز را به شاگرد خود آموزش بدهند، از خودشان متخصص تر می شوند و حتی ممکن آینده کاری خود را در خطر ببینند.
روش دوم برای شروع کار تعمیرات لوازم خانگی شرکت در دوه های آنلاین بصورت اصولی و عملی است.برای این که فردی آموزش های لازم را در زمینه تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه شروع کند نیاز به تحصیلات خاصی ندارد. حتی نوجوانی که قصد دارد در آینده در این رشته فعالیت کند می تواند در آموزشگاه های معتبری که تحت نظر سازمان فنی و حرفه ای فعالیت می کنند، ثبت نام کرده و مهارت آموزی و کسب تجربه را آغاز کند.
آموزشگاه پایتخت فناوری، موسسه ای معتبر و مورد تایید سازمان فنی و حرفه ای است که میزبان کارآموزان علاقه مند به حرفه تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه است. از مزیت های شرکت در دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی این آموزشگاه این است که:
- در این گونه کلاس ها تمامی مباحث مرتبط با تعمیرات لوازم الکترونیکی را از سطوح ابتدایی تا مباحث پیشرفته آموزش می دهند و بیشتر زمان کلاس ها را صرف آموزش های عملی می کنند. بنابراین کارآموزان با شرکت در این دوره تجربیات عملی کافی برای شروع به کار را نیز کسب می کنند.
- آموزش های تئوری و عملی به صورت مرتب و دسته بندی شده، در مدت زمانی مشخص به افراد داده می شود. بنابراین خیلی زودتر از شاگردی کردن پیش شخصی دیگر، کار را یاد می گیرید.
- بعد از گذراندن دوره ها کارآموزان توانایی عیب یابی و تعمیر انواع لوازم برقی را به دست آورده اند. علاوه بر این بر نحوه عملکرد و مشکلات متعدد تک تک قطعات الکترونیکی تسلط کامل پیدا می کنند.
- در پایان دوره کارآموزان مجازند با شرکت در آزمون، مدرک معتبر فنی و حرفه ای بگیرند. این مدرک اعتبار زیادی نزد شرکت های داخلی و خارجی دارد. افراد دارنده این گواهینامه می توانند روی آن وام گرفته و کسب و کار خود را راه اندازی کنند. حتی برای داشتن شغل تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه در خارج از کشور نیز ترجمه مدرک فنی و حرفه ای بسیار کمک کننده است.
معایب شغل تعمیرات لوازم خانگی چیست؟
از ابتدای مقاله سعی شد هر آنچه که باید در مورد شغل تعمیرات لوازم برقی منزل و آشپزخانه و تعمیرکار متخصص بدانید، همراه با جزئیات و با زبانی ساده بیان شود. اما برای فردی که در حال تحقیق در مورد یک حرفه است، آگاهی از معایب آن شغل بسیار ضروری است.
حرفه تعمیر لوازم خانگی معایب و خطراتی دارد که باید با علم به آن ها برای آینده شغلی خود تصمیم گیری کنید. برای مثال چون تعمیرکاران با لوازم برقی سروکار دارند، گاهی کار کردن با تجهیزات و دستگاه های مختلف می تواند برایشان خطر آفرین باشد.
- یک تکنسین تعمیر لوازم خانگی بدلیل اینکه با لوازم برقی ارتباط دارد ممکن است دچار شوک، بریدگی، خراش و… شود.
- سروکار داشتن با آلاینده ها، امواج، تجهیزات برقی و غیره هم موجب خطرناک شدن این شغل شده است.