
بازار کار برقکار ساختمان
برق یکی از مهمترین نیازهای بشر است زیرا امروزه بیشتر دستگاه ها و لوازم مورد استفاده انسان ها چه برای سرگرمی و چه برای کار برق مصرف می کنند. بدون برق حتی نمی توان نور مورد نیاز برای فعالیت را تأمین کرد. برای این که تمام واحدها و قسمت های یک ساختمان به برق دسترسی داشته باشند باید سیم کشی برق انجام شود. در این مقاله در مورد بازار کار برقکار ساختمان و جزئیات آن صحبت می کنیم.
کار کردن با برق مستلزم دانستن اصول و استانداردهایی است برای حفظ ایمنی افراد است. از این رو توصیه اکید این است که در صورت تمایل به انجام این کار، حتما در دوره آموزش برق ساختمان شرکت کنید. برای اطلاع از جزئیات این دوره در آموزشگاه پایتخت فناوری، لطفا با شماره 02166477628 تماس بگیرید.
از آن جا که کار کردن با برق بسیار خطرناک و جدی است سیم کشی برق ساختمان فقط باید توسط برق کار متخصص انجام شود. طبق تحقیقات انجام شده مرگ و میر ناشی از برق گرفتگی سالانه بیش از 700 نفر است. هر گونه ایراد و سهل انگاری در سیم کشی برق ساختمان می تواند باعث عدم دسترسی برخی از افراد به برق و یا به وجود آمدن مشکلات جدی تر شود.
برق کشی ساختمان باید مطابق اصول و استانداردهای خاصی انجام شود که فقط برقکارهای ساختمان بر آن ها واقف هستند. برای این که بهتر بتوانید در رابطه با انتخاب این شغل تصمیم گیری کنید ما به بررسی کامل بازار کار برقکار ساختمان، درآمد، آینده شغلی و سرمایه اولیه مورد نیاز برای وارد شدن به این حوزه شغلی پرداخته ایم.
برقکاری ساختمان یکی از مشاغل فنی پررونق است که هم از طریق هنرستان و دانشگاه می تواند وارد آن شد و هم از طریق یادگیری مهارت ها در آموزشگاه های فنی معتبر. کسانی که در رشته برق تحصیل نکرده اند یا ترجیح می دهند به جای ورود به دانشگاه مهارت ها را به صورت عملی یاد بگیریند می توانند با داشتن مدرک دیپلم یا حتی پس از اتمام دوره اول متوسطه در دوره تخصصی برق ساختمان ثبت نام کنند.
برق ساختمان یکی از پرکاربردترین رشته های صنعت برق است و می تواند برای کسانی که خواهان فعالیت در یک شغل فنی هستند انتخاب بسیار خوبی باشد. برق ساختمان به دو دسته برق ساختمان درجه 1 و برق ساختمان درجه 2 تقسیم می شود.
برق ساختمان درجه 1 مربوط به مباحثی نظیر نصب درب های اتوماتیک، دوربین مدار بسته، دزدگیر اماکن، برق صنعتی مقدماتی و غیره است درحالی که برق ساختمان درجه دو برق مقدماتی ساختمان، بستن کلیدهای تک پل و دو پل، سیم کشی برق ساختمان و تجهیزات روشنایی، نصب آیفون های صوتی تصویری و غیره را شامل می شود.
عناوین این نوشته :
چگونه برقکار حرفه ای ساختمان شویم؟
برای این که به طور کامل بر فنون برقکاری ساختمان مسلط شوید باید در یک آموزشگاه فنی معتبر آموزش های لازم را ببینید و به صورت عملی کارهای مختلف را تجربه کنید. آموزشگاه های فنی بسیاری در سطح شهر وجود دارند که دوره تخصصی آموزش برق ساختمان را برگزار می کنند اما شما باید بررسی های لازم را انجام دهید و بهترین آموزشگاه را برای گذراندن دوره انتخاب کنید.
آموزشگاه پایتخت فناوری یکی از معتبر ترین آموزشگاه های فنی است که برای آموزش مباحث دوره های تخصصی برق ساختمان درجه 1 و درجه 2 از بهترین و مجرب ترین اساتید استفاده می کند و علاوه بر این در انتهای دوره ها به کارآموزان مدرکی معتبر اعطا می کند که آن ها با در دست داشن این مدرک می توانند جواز کسب دریافت کنند و کار خود را شروع نمایند.
برخی از سرفصل هایی که در طی این دوره های تخصصی آموزش داده می شوند عبارتند از معرفی اصول برق کشی ساختمان، آموزش برق ساختمان و استانداردها، آموزش برق مخابرات و استانداردها، آموزش برق صنعتی و استانداردها، آموزش مقدماتی مبانی کامپیوتر، آموزش پی ال سی، آموزش نصب دوربین های مدار بسته آنالوگ و دیجیتال، آموزش سیم کشی ساختمان، آموزش طراحی و اجرای پروژه های برق ساختمان و غیره.
در این دوره ها برخی از اصول به صورت تئوری تدریس می شوند اما با توجه به این که قرار است گذراندن این دوره ها شما را برای فعالیت در بازار کار آماده کنند بیشتر اصول و روش های برقکاری به صورت عملی آموزش داده می شود. اگر بخواهید برقکاری را با شاگردی کردن نزد یک برقکار یاد بگیرید مدت زمان بیشتری باید صرف کنید تا بتوانید مهارت لازم را کسب کنید و در نهایت شاید زمانی که وارد بازار کار می شوید به اندازه کافی ماهر نباشید.
این در حالی است که آموزشگاه های فنی به گونه ای شما را آموزش می دهند که پس از اتمام دوره بدون نیاز به استادکار بتوانید کار خود را به عنوان برقکار حرفه ای شروع کنید.
آینده شغلی و بازار کار برقکار ساختمان
تمام ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی، آموزشی و غیره به سیم کشی و دسترسی به برق احتیاج دارند. از طرف دیگر وظایف یک برق کار ساختمان فقط سیم کشی و تأمین برق ساختمان نیست بلکه یک برقکار باید بتواند انواع آیفون های صوتی و تصویری، دوربین های مدار بسته، دزدگیر اماکن، درب های اتوماتیک و کرکره برقی را نصب کند.
به این ترتیب دامنه فعالیت های یک برقکار ساختمان بسیار وسیع است و همین مسئله باعث شده است که برقکاری ساختمان به یکی از پررونق ترین مشاغل فنی تبدیل شود و احتمال اشباع شدن آن وجود نداشته باشد. مردم برای انواع کارهای برقی خود به متخصصان و برقکاران مراجعه می کنند در نتیجه یک برقکار حرفه ای ساختمان می تواند درآمد بسیار خوبی کسب کند.
اگر بخواهیم از آینده شغلی برقکاری ساختمان سخن بگوییم می توانیم به این نکته اشاره کنیم که استفاده از انواع آیفون ها، درب های اتوماتیک، دوربین های مدار بسته و سایر تجهیزات و سیستم های الکتریکی در آینده نیز ادامه خواهد داشت و مردم برای استفاده از آن ها به برقکار حرفه ای نیاز خواهند داشت.
از طرف دیگر صنعت ساختمان سازی در بیشتر شهرهای ایران رواج دارد و با توجه به این که تمام این ساختمان ها به سیم کشی برق و تجهیزات هوشمند احتیاج دارند برقکارهای حرفه ای در آینده به تمام این موارد رسیدگی خواهند کرد.
برای این که بتوانید در آینده به عنوان برقکار ساختمان فعالیت خود را ادامه دهید باید روز به روز بر مهارت های خود بیفزایید و طریقه سیم کشی و نصب انواع درب های اتوماتیک، دزدگیرها، آیفون ها، دوربین های مدار بسته، سیستم های روشنایی ساختمان، پی ال سی ها و سیستم های جدید دیگری که وارد بازار می شوند را بیاموزید تا بازار کارتان از رونق نیفتد.
سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار
برای شرکت در دوره های تخصصی آموزش برق ساختمان لازم است بین 2 تا 3 میلیون تومان هزینه کنید. هزینه دیگر مربوط به تهیه ابزارهای مورد نیاز شماست که در طول کلاس ها و پس از آن به آن ها نیاز خواهید داشت. به طور کلی مشاغل فنی نظیر برقکاری ساختمان به سرمایه زیادی نیاز ندارند و افراد حتی بدون اجاره کردن مغازه نیز می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
برای مثال بسیاری از برقکارها به استخدام ادارات، شرکت ها، کارخانجات، مراکز نظامی، فروشگاه ها و غیره درآمده اند و به عنوان برقکار آن مجموعه فعالیت می کنند.
علاوه بر این ها یک برقکار می تواند بدون داشتن مغازه و از طریق معرفی خدمات خود با تبلیغات برای نصب دوربین های مدار بسته، هوشمند سازی مدارات ساختمان ها، نصاب تجهیزات اضطراری مدارس، آموزشگاه ها، بیمارستان ها و غیره مشتری جذب کند.
با این وجود اگر سرمایه کافی برای اجاره کردن مغازه در اختیار دارید بهتر است در یک منطقه پرتردد مغازه ای اجاره کنید و در آن جا پذیرای مشتریان خود باشید و حتی به فروش لوازم و تجهیزات الکتریکی نیز بپردازید تا بتوانید درآمد بیشتری کسب کنید.
اگر سرمایه اولیه شما برای اجاره کردن مغازه کافی نیست یا به دنبال مغازه ای ساده تر در محله ای دیگر باشید و یا به عنوان یک برقکار سیار کار کنید و با قرار دادن آگهی در قسمت خدمات سایت هایی نظیر دیوار، آچاره و غیره یا انجام تبلیغات در شبکه های مجازی به جذب مشتری بپردازید.
راه حل دیگر هم این است که به عنوان برقکار ساختمان برای ادارات و کارخانه ها و مؤسسات مختلف کار کنید و از آن ها حقوق دریافت کنید بدین ترتیب می توانید فقط با گذراندن دوره های تخصصی و بدون نیاز به سرمایه اولیه بیشتر وارد بازار کار شوید.
علاقه مندان به رشته های برق و ساختمان، تعمیرات، مکانیک و الکترونیک می توانند از بین دوره های آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی ، آموزش PLC ، آموزش هوشمند سازی ساختمان ، آموزش تعمیرات پکیج و … دوره مد نظر خود را انتخاب کنند؛ و از طریق تماس با شماره 02166477628 جزئیات برگزاری دوره را جویا شوند.