آشنایی با اصطلاحات نرم افزاری موبایل و سخت افزاری گوشی
ورود انسان به عصر تکنولوژی باعث تغییر و تحولات بسیاری در زندگی افراد شده است که این تغییرات گاهی مثبت و گاهی منفی می باشند. تلفن های هوشمند از جمله تکنولوژی هایی می باشند که بسیاری از کارها را برای انسان راحت تر کرده و علاوه بر برقراری ارتباط و تماس، امکانات مختلفی مانند دوربین، پخش کننده فیلم و موسیقی، استفاده از اینترنت همراه و … را برای افراد به ارمغان آورده است. در این مقاله به آشنایی با اصطلاحات نرم افزاری و سخت افزاری گوشی اندروید به صورت کامل پرداخته شده است.
شغل تعمیرات موبایل یکی از مشاغلی است که در سال های اخیر به علت بالا بودن تقاضا جهت تعمیرات به یکی از مشاغل دارای بازار کار عالی تبدیل شده است. اصطلاحات مختلفی در سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری موبایل وجود دارد که افراد شاغل در حوزه تعمیرات موبایل نیاز است تا با این اصطلاحات آشنا بوده و بر آنها تسلط کافی داشته باشند.
عناوین این نوشته:
- اصطلاحات نرم افزاری موبایل
- ریکاوری مد (Recovery mode) یک اصطلاح نرم افزاری پرکاربرد
- آشنایی با اصطلاح وایپ (wipe) در گوشی های اندرویدی
- سافت ریست و هارد ریست چیست؟
- Rework کردن از جمله اصطلاحات سخت افزاری گوشی اندروید
- اصطلاح reball یا شابلون زدن گوشی اندروید
- Rehot کردن، اصطلاح سخت افزاری کاربردی در گوشی اندروید
- Resold کردن چیست و چه کاربردی دارد؟
اصطلاحات نرم افزاری موبایل
اندروید یکی از سیستم عامل های پرکاربرد می باشد که در انواع گوشی های هوشمند، تبلت ها، تلویزیون ها و … به کار می رود. اصطلاحات مختلفی در تعمیر و برطرف نمودن گوشی های اندروید وجود دارد که بسیاری از آنها تخصصی بوده و ممکن است افراد عادی با آنها آشنایی نداشته باشند. یاد گرفتن این اصطلاحات برای افراد مختلف از جمله تعمیرکاران گوشی های اندروید و همچنین کاربران آنها خالی از لطف نمی باشد. در ادامه این مقاله به معرفی چند اصطلاح مهم و کاربردی در این حوزه اشاره خواهد شد.
ریکاوری مد (Recovery mode) یک اصطلاح نرم افزاری پرکاربرد
ریکاوری مد از جمله اصطلاحاتی است که حتما نام آن را بارها توسط تعمیرکاران موبایل شنیده اید. این حالت در گوشی های اندروید در یک محیط مستقل و در یک پارتیشن جداگانه نسبت به سیستم عامل اندروید قرار دارد. حالت ریکاوری مد می تواند مشکلات مختلفی را در گوشی های اندرویدی حل نماید. از جمله این مشکلات می توان به فلش کردن رام ها، ریست فکتوری، حذف حافظه کش نرم افزارهای مختلف، انجام آپدیت های مربوط به اپلیکیشن های مختلف و … اشاره کرد.
برای انجام ریکاوری مد نیاز است تا کلیدهای ولوم و پاور گوشی را به صورت همزمان فشار داده تا وارد منوی ریکاوری گردید. یک برنامه ریکاوری اصلی توسط شرکت سازنده گوشی در انواع گوشی های اندرویدی وجود دارد که این برنامه دارای اطلاعات محدودی می باشد. اما ریکاوری کاستوم ها دارای امکانات گسترده تری بوده و می توان برای حل نمودن مشکلات گوشی از آنها استفاده کرد.
آشنایی با اصطلاح وایپ (wipe) در گوشی های اندرویدی
وایپ کردن نیز از جمله اصطلاحات رایجی است که در رابطه با رفع مشکلات گوشی های اندرویدی استفاده می شود. به وایپ کردن، فکتوری ریست هم گفته می شود و با انجام آن اطلاعات از گوشی شما حذف شده و به حالت تنظیمات کارخانه باز می گردد. زمانی که قصد فروش گوشی خود را دارید نیاز است تا برای حذف تمامی اطلاعاتی که در آن وجود دارد گوشی خود را وایپ نمایید. علاوه بر آن برای رفع باگ های مختلف در گوشی اندرویدی خود می توانید اقدام به وایپ گوشی خود نمایید. به عنوان مثال وجود مشکل در اتصالات وای فای توسط وایپ و ریست فکتوری قابل برطرف شدن خواهد بود.
سافت ریست و هارد ریست چیست؟
برای رفع مشکلات نرم افزاری مختلفی که در سیستم های اندروید وجود دارد می توان از سافت ریست استفاده نمود. استفاده از سافت ریست در زمان هایی کاربرد دارد که گوشی شما باز باشد. در صورتی که گوشی قفل باشد و به رمز آن هم دسترسی نداشته باشید امکان استفاده از سافت ریست وجود نخواهد داشت. سافت ریست کردن همان کار ریست فکتوری را انجام می دهد و برای این کار نیاز است تا پس از ورود به تنظیمات گوشی وارد قسمت backup & reset شده و گزینه reset device را انتخاب نمایید.
پس از آن با زدن گزینه erase everything عملیات ریست فکتوری کردن به پایان می رسد. در صورتی که قصد دارید گوشی اندرویدی سامسونگ را سافت ریست نمایید نیاز است تا در ابتدا حساب گوگل و یا FRP خود را غیر فعال نمایید. هارد ریست نیز عمل ریست فکتوری گوشی اندروید را انجام داده و قادر به برطرف نمودن مشکلات نرم افزاری گوشی می باشد. اما تفاوت هارد ریست با سافت ریست در این است که سافت ریست از طریق تنظیمات گوشی انجام شده اما هارد ریست به صورت فیزیکی انجام شده و چیزی شبیه به فلش کردن می باشد.
مزیتی که این روش نسبت به روش سافت ریست دارد این است که می توان آن را برای گوشی هایی که قفل بوده و به رمز آن دسترسی نمی باشد نیز انجام داد. این کار توسط خود کاربر نیز قابل انجام بوده و برای این کار باید در ابتدا گوشی خود را خاموش نموده و کلید ولوم و پاور را به صورت همزمان فشار داد. سپس پس از ظاهر شدن لوگوی سامسونگ صفحه Android system recovery menuنمایش داده می شود که باید با حرکت کردن در منوی آن گزینه wipe data/factory reset را انتخاب نمود.
در انتها با انتخاب گزینه reboot system now را انتخاب کرده و تا گوشی راه اندازی گردد. علاوه بر اصطلاحات گفته شده اصطلاحات نرم افزاری مختلفی وجود دارد که از جمله آنها می توان به بکاپ گرفتن، فلش کردن، فست بوت، بریک شدن و … اشاره کرد که هر یک به رفع مشکلی خاص در گوشی های اندرویدی می پردازند. علاوه بر اصطلاحات نرم افزاری، اصطلاحات و لغات سخت افزاری نیز در گوشی های اندرویدی وجود دارد که در ادامه به ارائه توضیحاتی در رابطه با آنها می پردازیم.
Rework کردن از جمله اصطلاحات سخت افزاری گوشی اندروید
در بسیاری از مواقع ممکن است گوشی اندرویدی شما با مشکلات مختلفی مواجه شود و پس از بررسی دستگاه توسط تعمیرکار موبایل مشخص شود که قطعه ای خاص در آن نیاز به تعویض دارد. تعمیرکاران معمولا در این گونه مواقع از اصطلاح rework استفاده می کنند و می گویند که قطعه باید rework گردد. البته که Rework کردن نیازمند تخصص و مهارت بالایی بوده و از عهده خود شخص بر نمی آید و نیاز به تعویض قطعه توسط تعمیرکار می باشد.
برای این کار پس از به وجود آمدن مشکلات مختلف در گوشی اندروید باید آن را به طور کامل بررسی نموده و به صورت دقیق توسط تعمیرکار عیب یابی گردد. در صورتی که قطعه ای خاص آسیب دیده باشد منجر به عدم کارکرد کل گوشی می گردد و باید حتما تعویض گردد تا گوشی احیا شده و کارایی خود را به دست آورد.
اصطلاح reball یا شابلون زدن گوشی اندروید
آی سی ها از قطعات مهم به کار رفته در انواع گوشی ها می باشند که امکان به وجود آمدن مشکلات مختلف برای آنها و از بین رفتن پایه آنها وجود دارد. تعویض آی سی ممکن است هزینه زیادی را در بر داشته باشد به همین دلیل به جای تعویض کل آی سی از روش reball یا شابلون زدن استفاده می کنند.
در این روش یک خمیر مخصوص از جنس قلع توسط روش خاصی بر روی آی سی قرار گرفته وپایه های آن ترمیم می گردد. برای این کار از یک شابلون که دارای ضخامت زیادی نبوده و و پایه های آی سی تطابق داشته باشد استفاده می گردد. خمیر قلع با کاردک و با دقت و ظرافت بسیاری بر روی پایه های آی سی قرار گرفته و شابلون زده می شود. این اصطلاح در میان تعمیرکاران بسیار رایج بوده و در بسیاری از موارد از این روش برای تعمیرات گوشی اندروید استفاده می گردد.
Rehot کردن، اصطلاح سخت افزاری کاربردی در گوشی اندروید
Rehot در لغت به معنای دوباره گرم کردن بوده و در شغل تعمیرات موبایل کاربرد بسیاری دارد. در بسیاری از مواقع برای تعمیر قطعات مختلف در گوشی نیاز به لحیم کاری می باشد. اما گاهی ممکن است دمای لحیم کمتر از حالت عادی بوده و این کار به درستی انجام نگرفته باشد. در این حالت با Rehot کردن لحیم می توان به چسبیدن بیشتر لحیم کمک نمود و به تعمیر گوشی پرداخت.
Resold کردن چیست و چه کاربردی دارد؟
ممکن است در بسیاری از مواقع قطعاتی که لحیم کاری شده اند پس از مدتی به درستی کار نکنند و با زدن ضربه به آن شروع به کار نماید. این مشکل می تواند به علت از دست رفتن خاصیت لحیم باشد. ممکن است لحیم پس از گذشت مدت زمانی خاصیت خود را از دست داده و به اصطلاح دچار قلع مردگی گردد. اصطلاح Resold را در این گونه مواقع به کار می برند و در صورت بروز این مشکل عمل لحیم کاری را مجددا انجام می دهند.