علت صدای ماشین لباسشویی هنگام خشک کن چیست؟
در برخی از مواقع در هنگام خشک کردن ماشین لباسشویی، دستگاه شروع به تولید سر و صدای زیادی میکند که ما در این مقاله به علت صدای ماشین لباسشویی هنگام خشک کن پرداخته ایم.
عناوین این نوشته:
علت صدای ماشین لباسشویی هنگام خشک کن
- حجم نامناسب لباس ها
- وجود اشیا فیزیکی و سخت همراه لباس ها
- خرابی پمپ تخلیه
- معیوب شدن تسمه
- خرابی بلبرینگ
- تراز نبودن لباس شویی
- خرابی کوپلینگ
- خرابی کمک های دیگ
1- حجم نامناسب لباس ها
اگر مقدار لباس ها درون دیگ دستگاه کمتر یا بیشتر از حد استاندارد باشد، پس از فرآیند شستشو و در زمان چرخش با سرعت دیگ جهت خشک کردن لباس ها، صدایی غیر عادی تولید می شود. توصیه می شود قبل از روشن کردن لباس شویی حتما به ظرفیت دستگاه و حجم لباس ها دقت کنید. باید پس از پر کردن دیگ از لباس ها، به اندازه یک کف دست در بالای آن ها فضای خالی وجود داشته باشد.
همچنین بخوانید: آموزش تعمیرات برد
2- وجود اشیا فیزیکی و سخت همراه لباس ها
گاهی اوقات ممکن است همراه لباس ها اشیا مختلفی مانند سنجاق، سکه، گل سر، سگک کمربند درون دیگ لباس شویی قرار بگیرد. این اشیا سخت و فیزیکی هنگام چرخش دیگ به خصوص در زمان خشک کردن لباس ها که سرعت کار دستگاه بالاتر است، به بدنه دیگ یا درب لباس شویی برخوردر می کنند.
همین امر موجب می شود که صدایی ایجاد شود؛ از این رو توصیه می کنیم قبل از انداختن لباس ها درون لباس شویی ابتدا آن ها را بررسی کنید. جیب های لباس ها را خالی کنید تا هرگونه شی فیزیکی وارد دیگ دستگاه نشود. وجود این وسایل و اشیا علاوه بر تولید صدا هنگام خشک شدن لباس ها می تواند باعث خرابی دیگ یا درب شیشه ای لباس شویی شود.
3- خرابی پمپ تخلیه
لباس شویی از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده است که هر کدام وظیفه ای دارند. یکی از اصلی ترین این اجزا پمپ تخلیه است که جهت خروج آب از دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد. بروز هرگونه مشکل برای پمپ تخلیه می تواند منجر به تولید صدای زیاد هنگام خشک کردن لباس ها شود.
زمانی که این پمپ خراب یا مسدود شود، خروج آب با مشکل مواجه می گردد. در نتیجه، پمپ با فشار بیشتری کار می کند تا بتواند به وظیفه خود عمل کند. این موضوع موجب می شود تعادل دستگاه برهم خورده و لرزش به وجود آید. در نتیجه صدای غیر عادی و زیادی تولید می گردد.
اگر علت صدا دادن لباس شویی هنگام خشک کن خرابی پمپ تخلیه باشد، باید این قطعه را از جای خود خارج کرده و آن را مورد بررسی قرار داد. عیب یابی پمپ تخلیه و تعمیر یا تعویض آن امری تخصصی محسوب می شود که نیاز به مهارت، دانش و تجربه دارد. به همین دلیل باید توسط تکنسین و تعمیرکار حرفه ای و مجرب انجام شود.
همچنین بخوانید: علت روشن نشدن یخچال
4- معیوب شدن تسمه
در برخی از مدل های لباس شویی تسمه ای جهت انتقال نیرو از موتور به دیگر اجزا برای به چرخش درآوردن دیگ تعبیه شده است. این تسمه موجب به حرکت درآوردن پولی و شفت می شود و در نتیجه فرآیند شستشو صورت می گیرد. خرابی این تسمه در اثر کارکرد زیاد و اتمام طول عمرش و همچنین فرسودگی این قطعه موجب صدا دادن لباس شویی در زمان خشک کردن لباس ها می شود که باید سریعا تعمیر و یا تعویض شود.
همچنین بخوانید: آموزش طراحی برد
5- خرابی بلبرینگ
بلبرینگ از دیگر اجزای ماشین لباسشویی است که نقش مهمی در چرخش دیگ و فرآیند شسشتشو دارد. این قطعه ممکن است در اثر عوامل مختلف مانند استفاده بیش از حد یا نامناسب از دستگاه، تمام شدن طول عمر و … دچار مشکل شود. در نتیجه، نمی تواند به خوبی کار کند و همین موضوع منجر به تولید صدا در زمان کار کردن دستگاه مخصوصا هنگام خشک کردن لباس ها می شود.
اگر لباس شویی شما سر و صدای زیادی دارد باید از یک تعمیرکار حرفه ای بخواهید تا وضعیت اجزای مختلف آن به ویژه بلبرینگ را بررسی کند تا در صورت نیاز آن را تعمیر یا تعویض نماید.
6- تراز نبودن لباس شویی
از دیگر دلایل صدای لباس شویی هنگام خشک شدن لباس ها می توان تراز نبودن دستگاه را نام برد. در زیر لباس شویی پایه های مخصوصی تعبیه شده که باید برای قرارگیری درست دستگاه روی زمین آن ها را تنظیم کرد. به طور کلی، لباس شویی باید بر روی سطحی صاف نصب شود تا هنگام کار کردن ثابت باشد.
اگر این پایه ها تنظیم نباشند و به اصطلاح لباسشویی به صورت تراز نصب نشود، هنگام خشک کردن لباس ها به خاطر چرخش سریع دیگ، لرزش غیر عادی و صدای زیادی ایجاد می گردد.
7- خرابی کوپلینگ
در لباس شویی های بدون تسمه از قطعه ای به نام کوپلینگ برای انتقال قدرت موتور استفاده شده است. کوپلینگ از دو قطعه پلاستیکی ساخته شده که در اثر گذر زمان و استفاده زیاد فرسوده می شوند. همین امر باعث می شود کوپلینگ کارایی اولیه خود را از دست داده و به خوبی نتواند نیروی موتور را منتقل کند.
در نتیجه لرزش ها و صداهای غیر عادی و زیادی از دستگاه هنگام فرآیند شستشو یا در زمان خشک کردن لباس ها شنیده می شود. اگر لباس شویی شما از نوع بدون تسمه یا همان دایرکت درایو است، در صورت صدا دادن هنگام خشک کن باید جهت تعویض کوپلینگ به سراغ تعمیرگاه های مجاز و معتبر لوازم منزل و افراد متخصص در این زمینه بروید.
8- خرابی کمک های دیگ
برای کمک به چرخش دیگ لباس شویی و کنترل حرکت آن در زمان شستشوی لباس ها، کمک های مخصوصی در نظر گرفته شده است. این کمک ها در سه گوشه دیگ لباس شویی قرار دارند و از جنس پلاستیک هستند. به مرور زمان این قطعات دچار فرسودگی شده و دیگر نمی توانند به خوبی حرکت دیگ به ویژه در زمان آبکشی و خشک کردن لباس ها را کنترل کنند. در نتیجه، دیگ در اثر چرخش با سرعت بالا به شدت تکان می خورد و به خاطر برخورد با بدنه سر و صدای زیادی ایجاد می شود.
همچنین بخوانید: علت تخلیه نشدن آب ماشین ظرفشویی
بهترین روش های جلوگیری از صدا دادن لباس شویی هنگام خشک کن
برای پیشگیری از صدای زیاد لباس شویی در زمان خشک کردن لباس ها می توانید به سراغ راهکار های ساده اما کاربردی بروید. با استفاده از این روش ها، علاوه بر اینکه از تولید صدا جلوگیری می کنید، موجب می شوید طول عمر دستگاه و قطعات آن نیز بالاتر برود و مشکلات مختلف دیگر به وجود نیاد. موارد زیر را می توان مهمترین راهکارهای پیشگیری در نظر گرفت.
- توجه به ظرفیت لباس شویی و قرار دادن لباس ها به اندازه و حجم مناسب درون دیگ
- نصب صحیح و اصولی لباس شویی بر روی سطحی صاف و به صورت کاملا تراز
- بررسی جیب های لباس ها قبل از انداختن درون دیگ و جلوگیری از ورود اشیا سخت و فیزیکی
- سرویس دوره ای منظم جهت اطمینان از سلامت قطعات مختلف مانند موتور، بلبرینگ، تسمه و …
- عدم استفاده طولانی مدت از لباس شویی
- قرار ندادن وسایل و اشیا سنگین بر روی لباس شویی
- تخلیه به موقع پمپ و تمیز کردن آن از آلودگی ها و جلوگیری از مسدود شدن جهت خروج درست آب
معرفی آموزشگاه پایخت فناوری
آموزشگاه پایتخت فناوری یک آموزشگاه فنی حرفه ای است که آموزش مکانیک خودرو، آموزش برق خودرو، آموزش تابلو برق، آموزش کابینت سازی و… را با 30 درصد تخفیف برگزار می کند.