
بازار کار نصب سیستم اعلام حریق به همراه سرمایه مورد نیاز و آینده شغلی
سیستم های اعلام حریق طراحی شده اند تا به محض بلند شدن دود یا حرارت و قبل از این که خطر جدی افراد داخل ساختمان را تهدید کند به آن ها هشدار دهند. انواع مختلفی از سیستم های اعلام حریق تولید می شوند و هر کدام قابلیت ها و ویژگی های خاص خود را دارند. از انواع سیستم های اعلام حریق می توان سیستم کانونشنال یا متعارف، سیستم آدرس پذیر و سیستم هوشمند را نام برد. سیستم های اعلام حریق از قسمت های مختلفی نظیر پنل مرکزی، دتکتورهای، حرارت، دود و کربن مونو اکسید، دکمه فعال کننده سیستم، آژیر، کابل های مخصوص، برق اضطراری و چراغ چشمک زن تشکیل شده است که نصب هر کدام از آن ها مراحل مخصوص به خود را دارد.برای این که محل سکونت و کار خود را ایمن نگه دارید لازم است که آن ها را به سیستم اعلام حریق مجهز کنید. در این صورت به محض این که آتش سوزی آغاز شود سیستم شما را هوشیار می کند، بنابراین ساکنان ساختمان فوراً محل را ترک می کنند و از بروز اتقافات ناخوشایند و وارد آمدن خسارت های جدی جلوگیری می شود. به علت اهمیت زیادی که سیستم های اعلام حریق دارند باید درست و طبق اصول و استانداردهای موجود نصب شوند تا به درستی کار کنند. نصب سیستم های اعلام حریق یک فرآیند مهم و تخصصی است و به همین خاطر باید فقط به دست یک نصاب ماهر صورت گیرد.در این مقاله به آشنایی بیشتر با بازار کار نصب سیستم اعلام حریق می پردازیم .
با گسترش استفاده از سیستم های اعلام حریق در انواع ساختمان های اداری، تجاری، آموزشی، مسکونی و غیره مردم به وجود نصاب ها، تعمیرکاران و سرویس کنندگان متخصص سیستم های اعلام حریق نیازمند شده اند. افراد عادی و نابلد توانایی نصب صحیح و یا سرویس و تعمیر این گونه سیستم ها را ندارند در نتیجه افرادی که علاقه مند به فعالیت در این حوزه هستند باید آموزش های لازم را ببینند و مهارت های لازم را کسب کنند تا بتوانند به عنوان یک نصاب یا تعمیرکار حرفه ای سیستم های اعلام حریق وارد بازار کار شوند. برای این که با خیالی آسوده نصب سیستم های اعلام حریق را به عنوان شغل خود انتخاب کنید لازم است که اطلاعات کاملی در مورد این شغل داشته باشید.
عناوین این نوشته :
چگونه به عنوان نصاب حرفه ای سیستم اعلام حریق وارد بازار کار شویم ؟
همان طور که گفته شد نصب سیستم های اعلام حریق بدون داشتن تخصص و مهارت لازم امکان پذیر نیست در نتیجه کسانی که می خواهند به عنوان یک نصاب حرفه ای سیستم های اعلام حریق فعالیت کنند باید ابتدا یک آموزشگاه مناسب و معتبر پیدا کنند تا دوره تخصصی آموزش نصب اعلام حریق را در آن جا یاد بگیرند. آموزشگاه پایتخت فناوری یکی از معتبر ترین آموزشگاه های فنی است که برای برگزاری دوره های تخصصی خود از برترین و مجرب ترین اساتید استفاده می کند. به علاوه پس از اتمام دوره تخصصی نصب سیستم اعلام حریق، تحت نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور به کارآموزان مدرکی بین المللی اعطا می کند که با در دست داشتن آن می توانند فوراً برای أخذ مجوز کار و شروع فعالیت خود اقدام کنند.
در طی کلاس ها کار آموزان با انواع سیستم های اعلام حریق موجود در بازار و نحوه نصب هر یک از آن ها آشنا می شوند. موفقیت در مشاغل فنی در گرو داشتن تجربه کافی است به همین دلیل بیشتر کلاس های دوره تخصصی صرف آموزش عملی می شود تا کارآموزان به صورت عملی تمام مراحل نصب را یاد بگیرند. آن ها با تمام ابزارهای کار خود آشنا می شوند و طریقه استفاده از آن ها را می آموزند. درست است که ثبت نام در این دوره به مدرک تحصیلی نیازی ندارد اما افرادی که با رشته برق و سیم کشی تجهیزات الکترونیکی آشنا هستند بهتر و سریعتر مباحث مربوط به نصب سیستم اعلام حریق را فرا می گیرند. بعد از اتمام دوره و دریافت مدرک کارآموزان می توانن به عنوان نصاب متخصص سیستم های اعلام حریق وارد بازار کار شوند.
در آمد و آینده شغلی و بازار کار نصب سیستم اعلام حریق چگونه است؟
امروزه استفاده از سیستم های اعلام حریق به شدت افزایش پیدا کرده است و نصب این سیستم ها هرگز متوقف نخواهد شد. دیگر فقط ساختمان های اداری یا تجاری از سیستم اعلام حریق استفاده نمی کنند بلکه مالکان ساختمان های مسکونی نیز به استفاده از این سیستم های ایمنی تمایل پیدا کرده اند. امروزه بسیاری از ساختمان های مسکونی مدرن به سیستم های امنیتی و حفاظتی مجهز می شوند و همین مسئله موجب رونق گرفتن کار نصاب های سیستم اعلام حریق شده است. از طرف دیگر ساختمان سازی در بیشتر شهرهای کشور رونق خوبی دارد و مالکان بسیاری از این ساختمان ها خواستار نصب سیستم اعلام حریق هستند تا از ملک خود به خوبی محافظت کنند به این ترتیب با گسترش مداوم شهرها، در آینده نیز نصاب های سیستم اعلام حریق مشتریان زیادی خواهند داشت و درآمد خوبی کسب خواهند کرد. نکته دیگر این است که برای داشتن آینده شغلی مناسب و از دست ندادن مشتریان باید بر طریقه نصب تمام سیستم های اعلام حریق جدیدی که وارد بازار می شوند مسلط شوید.
میزان درآمد یک نصاب سیستم های اعلام حریق به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال مهمترین فاکتوری که موجب رضایتمندی مشتری و کسب شهرت و اعتبار می شود داشتن مهارت و توانایی بالا در نصب صحیح سیستم های اعلام حریق است. یک نصاب می تواند به مشتریان خود مشاوره هم بدهد تا آن ها بهترین سیستم اعلام حریق را که با خواسته هایشان سازگار است پیدا کنند. عامل دیگری که به شدت روی درآمد نصاب اثر می گذارد انجام تبلیغات صحیح است. چاپ تراکت، قرار دادن آگهی در شبکه های مجازی و یا استفاده از سایت هایی نظیر دیوار برای جذب مشتری از روش های مختلف تبلیغات هستند. اگر مهارت خوبی داشته باشید و برای تبلیغات کمی هزینه کنید می توانید بیش از ده میلیون تومان در ماه درآمد کسب کنید.
سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار چقدر است؟
مشاغل فنی نظیر نصب یا تعمیرات سیستم اعلام حریق به سرمایه بالایی برای راه اندازی نیازی ندارند. قبل از هرکاری باید در دوره تخصصی نصب سیستم اعلام حریق ثبت نام کنید و مهارت های لازم را یاد بگیرید. برای شرکت در کلاس های آموزشی نصب سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر و انواع دیگر سیستم ها باید بین 1 الی 2 میلیون تومان هزینه کنید. پس از آن باید ابزارهای مورد نیاز خود نظیر انواع پیچ گوشتی، چکش، دریل چکشی و انواع مته، نردبان، مولتی متر، سیم چین، چسب برق و غیره را تهیه کنید و بابت خریدن این وسایل بین 3 تا 4 میلیون تومان باید پرداخت کنید. بعد از اتمام دوره می توانید وارد بازار کار شوید.
برای این که کار خود را شروع کنید می توانید یک مغازه کوچک اجاره کنید تا مشتریان به آن جا مراجعه کنند. حتی اگر سرمایه کافی دارید می توانید انواع سیستم های اعلام حریق و دتکتورها را در داخل مغازه خود بفروشید تا در کنار درآمدی که از نصب سیستم های اعلام حریق به دست می آورید از این طریق نیز درآمد کسب کنید. البته اجاره کردن مغازه مسئله مهمی نیست و اگر سرمایه کمی در اختیار دارید می توانید به عنوان یک نصاب سیار فعالیت کنید و با تعدادی از فروشگاه های سیستم های امنیتی و اعلام حریق توافق کنید تا شما را به خریداران این سیستم ها معرفی کنند و کار نصب آن ها را شما انجام بدهید. اگر در کار خود مهارت داشته باشید مشتریان شما را به آشنایان خود نیز معرفی می کنند و کم کم اعتبار خوبی به دست می آورید.
چه مغازه داشته باشید و چه بدون مغازه کار کنید لازم است که برای جذب مشتری تبلیغات انجام دهید. بایت چاپ کارت و تراکت باید اندکی هزینه بپردازید. روش دیگر این است که داخل پیج ها و کانال های پربازدید شبکه های مجازی تبلیغات کنید و به معرفی خدماتی که به مشتریان ارائه می کنید بپردازید. قرار دادن آگهی در قسمت خدمات رسانی سایت هایی نظیر دیوار و آچاره هم روش دیگری برای جذب مشتری است اما این روشی رایگان است و نیاز به پرداخت هزینه نخواهد داشت.