آشنایی با قطعات یخچال + اسم قطعات

آشنایی با قطعات یخچال + اسم قطعات

یخچال فریزر یکی از مهمترین لوازم است که از اجزای مختلفی تشکیل شده است. از گذشته تا به امروز مدل های مختلفی از یخچال طراحی شده که تولید کنندگان در مدل های جدیدتر قطعات و اجزای بسیاری در راستای رفاه بیشتر در نظر گرفته اند.

اسم قطعات یخچال

  • کمپرسور
  • کندانسور
  • درایر
  • شیر انبساط یا لوله مویی
  • اواپراتور
  • ترموستات
  • فن
  • رله استارت
  • رله اورلود
  • هیتر المنت
  • ترمودیسک
  • برد الکترونیکی

1- کمپرسور

یکی از قطعات نام آشنای یخچال فریزر که حتما شما هم آن را شنیده اید، کمپرسور است. کمپرسور یا موتور از اصلی ترین و مهمترین اجزای یخچال به شمار می رود که معمولا در پشت دستگاه و بخش پایین آن قرار دارد. کاربرد کمپرسور بالا بردن فشار و دمای مایع مبرد است.

کمپرسور یخچال

درواقع کمپرسور مایع مبرد را از اپراتور یا همان تبخیرکننده دریافت کرده و با افزایش دما و فشار، آن را به گاز تبدیل می کند. این قطعه خود از اجزای مختلفی مانند سوپاپ، پیستون، میل لنگ و … تشکیل شده است. در صورت خراب شدن موتور، یخچال از کار می افتد و دیگر نمی تواند عمل تولید سرما را انجام دهد. بنابراین، باید برای برطرف کردن مشکل کمپرسور به تعمیرکار متخصص و حرفه ای مراجعه کرد.

2- کندانسور

حتما شما هم در پشت یخچال یکسری از لوله های مارپیچ را دیده اید. این لوله ها کندانسور نام دارند که البته ممکن است در مدل های جدید تر از یخچال فریزرها، کندانسور به صورت متراکم طراحی شده باشد. کندانسور از دیگر قطعات مهم یخچال محسوب می شود که به کمپرسور متصل بوده و گاز مبرد از موتور یخچال به آن منتقل می شود.

کندانسور یخچال

گاز مبرد در مسیر حرکت پیچ در پیچ خود در کندانسور دما و فشار خود را از دست می دهد و سرد می شود. در واقع کندانسور وظیفه چگالش مبرد را بر عهده دارد. یعنی با تبدیل گاز مبرد به مایع مبرد و کم کردن فشار و دمای آن، سرمای مورد نیاز یخچال فریزر را تولید می کند.

3- درایر

درایر یا همان فیلتر خشک کن قطعه ای است که بعد از کندانسور قرار دارد. وظیفه این قطعه فیلتر کردن رطوبت یا همان خشک کردن است. درایر به شکل استوانه ای بوده و مانع از ورود هرگونه رطوبت، روغن یا حتی آلودگی به چرخه گازی یخچال می شود.

درایر یخچال

4- شیر انبساط یا لوله مویی

از دیگر مواردی که در لیست قطعات یخچال فریزر قرار دارد می توان به شیر انبساط اشاره کرد. این قطعه درواقع لوله ای باریک از جنس مس است که وظیفه آن کاهش دمای مایع مبرد است. زمانی که گاز مبرد در کندانسور تبدیل به مایع می شود، به لوله مویی وارد شده و در این بخش دوباره با کاهش شدید دما مواجه می گردد و سپس به سمت اوپراتور می رود.

شیر انبساط یخچال

5- اواپراتور

اواپراتور ظاهری شبیه کندانسور دارد و از لوله هایی با جنس مس یا آلومینیوم تشکیل شده است. کاربرد این قطعه تکمیل کردن سیکل گازی است. مایع مبرد پس از سرد شدن توسط لوله مویی به اواپراتور می رسد و در لوله های این بخش حرکت می کند. از آنجایی که نقطه جوش مبرد بسیار پایین بوده، با جذب گرمای داخلی یخچال بخار شده و دوباره به گاز تبدیل می گردد. سپس این گاز توسط کمپرسور دریافت شده و این چرخه تولید سرما تکرار می شود.

اواپراتور

6- ترموستات

ترموستات قطعه ای است که وظیفه کنترل و ثابت نگه داشتن دمای یخچال فریزر را برعهده دارد. در واقع زمانی که دمای یخچال به اندازه مطلوب و مورد نیاز می رسد ترموستات فرمان قطع برق و توقف کمپرسور را صادر می کند.

ترموستات یخچال

در صورت خرابی ترموستات کمپرسور به صورت مداوم کار می کند و سرمای زیاد از حدی ایجاد می شود. این امر منجر به یخ زدگی لوله های کندانسور و رادیاتور و همینطور خراب شدن کمپرسور می شود که خسارت های سنگینی را در پی دارد. از این رو باید همیشه از وضعیت سلامت ترموستات یخچال فریزر خود اطمینان حاصل کنید. ترموستات به دو صورت مکانیکی و الکترونیکی طراحی و تولید می شود که عملکرد آن ها یکسان است.

7- فن

برخی از مدل های یخچال فریزر دارای یک فن داخلی هستند که به گردش هوای سرد در محیط داخلی دستگاه کمک می کند. درواقع این فن برای پخش بهتر سرما تعبیه شده است و باعث ایجاد دمای یکنواختی در کابین یخچال می شود.

فن یخچال فریزر

8- رله استارت

برای روشن شدن کمپرسور با نیروی برق قطعه ای به نام رله استارت طراحی شده است. ترموستات فرمان روش نشدن کمپرسور را با استفاده از یک سیگنال الکتریکی به رله استارت منتقل کرده و سپس این قطعه جریان برق مورد نیاز موتور را تامین می کند.

رله استارت

9- رله اورلود

همانند بسیاری از لوازم الکتریکی در یخچال فریزر نیز قطعه ای به نام رله اورلود وجود دارد که کاربرد آن محافظت از دستگاه در برابر جریان های اضافی است. در مسیر جریان برق ورودی به کمپرسور یک رله اورلود قرار دارد که در صورت نوسان جریان و افزایش آن، وارد عمل شده و نمی گذارد این جریان با شدت وارد کمپرسور شود و از خرابی موتور جلوگیری می کند.

رله اورلود

10- هیتر المنت

در برخی از مدل های یخچال فریزر قطعه ای به نام هیتر المنت به کار رفته است که وظیفه آب کردن برفک ها و جلوگیری از یخ زدن اوپراتور را برعهده دارد. به خاطر وجود رطوبت دائمی در یخچال، ممکن است اوپراتور یخ و برفک بزند. در این صورت عملکرد کلی دستگاه پایین می آید. برای جلوگیری از بروز این مشکل هیتر المنت وارد عمل شده و با ایجاد گرمای مورد نیاز برفک ها را آب می کند.

هیتر المنت یخچال

11- ترمودیسک

در سر راه هیتر المنت یک قطعه به نام ترمودیسک قرار دارد که در واقع یک ترموستات حرارتی است. در زمان پایین آمدن دمای اوپراتور تا منفی پنج درجه، ترمودیسک جریان برق هیتر المنت را تامین و باعث روشن شدن آن و آب شدن برفک ها می شود.

ترمودیسک یخچال

12- برد الکترونیکی

در یخچال فریزرهای جدید یک برد الکتریکی جهت انجام امور مختلف مانند تنظیم دما، تولید یخ، برفک زدایی هوشمند و … وجود دارد. برد الکترونیکی در این یخچال ها همانند مغز متفکر دستگاه عمل کرده و دستورات لازم را به بخش های مختلف ارسال می کند. این برد به یک صفحه نمایش دیجیتالی که ممکن است دکمه ای یا لمسی باشد متصل می شود. برای مثال اگر شما برای تهیه یک شربت خنک نیاز به مقدار مشخصی تکه های یخ دارید، با انتخاب گزینه تولید یخ بر روی این نمایشگر، سیگنالی به برد ارسال شده و این قطعه فرمان لازم جهت تولید قطعه های یخ را صادر می کند.

قطعات یخچال

 

5/5 - (1 امتیاز)


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • بهلول گفت :

    سلام ممنونم از مطالب خوبتون

    • پشتیبان گفت :

      سلام. خوشحالیم که از این محتوا رضایت داشتید.

  • سعید گفت :

    سلام ممنون و متشکر موفق باشید.

    • پشتیبان گفت :

      سلام دوست عزیز. وقت بخیر. سپاس گذاریم. خوشحالیم که مقاله برای شما مفید بوده است.

02166577378
02166577378