علت وجود نویز در دوربین مدار بسته و نحوه رفع آن

علت وجود نویز در دوربین مدار بسته و نحوه رفع آن

یکی از مشکلات متداول در دوربین های مدار بسته، وجود نویز در تصویر و ویدئو های ضبط شده می باشد. این موضوع موجب ناراحتی کاربران شده و کاربرد امنیتی دستگاه را تحت تاثیر قرار می دهد. در بیشتر موارد، تداخل و نویز در تصویر را می توان با استفاده از کابل، منبع تغذیه، بهبود سیم کشی و اتصالات از بین برد، اما شرایطی وجود دارد که مشکل متفاوت است و برای یافتن راه حل باید از یک متخصص دوربین مدار بسته کمک بگیرید. در این مقاله همراه با پایتخت فناوری باشید تا در مورد علت وجود نویز در دوربین مدار بسته و راه های برطرف کردنش اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.

نویز دوربین مدار بسته چیست؟

عموم مردم با شنیدن کلمه نویز یاد صدا می افتند، اما این اصطلاح برای اشاره به وجود دانه های ریز یا خطوط افقی رنگی روی تصاویر و ویدئوهای دوربین اشاره دارد. این نویز به دو شکل نویز الکترونیکی و نویز مغناطیسی قابل مشاهده است که معمولا به تداخل الکترومغناطیسی، اتصال نادرست به زمین یا سیم کشی بد مربوط می‌ شود.

نویز دوربین مدار بسته چیست؟

مهمترین دلایل ایجاد نویز در دوربین مدار بسته

وجود نویز در دوربین مدار بسته از طریق سوسو زدن تصویر، وجود خطوط افقی رنگی و حتی پرش تصویر قابل شناسایی است و معمولا در صورت آسیب دیدگی یا قطع اتصالات رخ می دهد. برای جلوگیری از نمایش فیلم ها با نویز و تداخلات گسترده در دوربین های مدار بسته، لازم است بدانید که چه عواملی موجب این مشکل شده تا بتوانید با انجام اقدامات تخصصی، مشکل را برطرف نمایید.

مهمترین دلایل ایجاد نویز در دوربین مدار بسته

رایج ترین دلایل ایجاد نویز دوربین مدار بسته شامل موارد زیر می شود که در ادامه هرکدام را به صورت کامل توضیح می دهیم.

  • اتصال نادرست به زمین
  • استفاده از دوربین مدار بسته ارزان قیمت
  • استفاده از کابل هایی با کیفیت پایین
  • گرم شدن دوربین مدار بسته
  • وجود اتصالات ضعیف
  • نور ناکافی
  • استفاده از منبع تغذیه نامناسب
  • بی کیفیت بودن مبدل ها
  • عدم اتصال صحیح فیش های BNC
  • مسیر های کابل کشی طولانی
  • نشتی برق از سیم و کابل ها
  • وجود منابع الکترو مغناطیسی در نزدیکی دوربین مدار بسته

1- اتصال نادرست به زمین

اگر اتصال به زمین اشتباه انجام شود، ممکن است خطوط متحرک روی صفحه ظاهر شوند. چنین تداخلی حلقه زمین نامیده می شود. مشکل حلقه زمین ممکن است در چندین نقطه از سیستم اتفاق بیفتد و هر کدام باید مجزا مورد بررسی قرار گیرد. حلقه‌ ها ممکن است از دوربین به سوئیچر، بین دوربین و صفحه نمایش یا به روش ‌های مختلف دیگر ایجاد شوند. این مشکل اساساً زمانی رخ می‌دهد که دوربین، DVR یا اتصالات منبع تغذیه در نقاط مشخصی دچار عیب شده باشند.

یک راه حل ساده برای کاهش تداخل و نویز ایجاد شده توسط حلقه های زمین در مدت زمان کوتاه، خرید جدا کننده های حلقه زمین است. شما باید تجهیزات دوربین مدار بسته را به نقطه مشترک (bus) وصل کرده و سمت دیگر را به زمین وصل کنید. یک مثال عملی می تواند قرار دادن یک چوب، پلاستیک یا مواد عایق دیگر در پشت براکت نصب دوربین مدار بسته باشد تا در تماس مستقیم با ستون یا دیوار نصب شده قرار نگیرد.

2- استفاده از دوربین مدار بسته ارزان قیمت

اصولا دوربین های مدار بسته ارزان قیمت، آخرین و به روز ترین تکنولوژی ها را ندارد و از کیفیت پایین تری برخوردارند. مهم نیست که چقدر تجهیزات دوربین تان را ارتقا می دهید، دوربین ارزان قیمت در نور کم، تصاویر ضعیف و دانه دار ایجاد می کند. بنابراین، انجام تحقیقات کامل در مورد یک محصول و اطمینان از مطابقت آن با معیار های کیفی پروژه دوربین مداربسته شما قبل از خرید بسیار مهم است. برای این منظور با افراد مشورت کنید و به کمک تجربه آن ها خریدتان را انجام دهید. اگر یک دوربین گران خریداری کنید، درست است که هزینه بیشتری می دهید ولی کیفیت بالاتری را خواهید داشت.

استفاده از دوربین مدار بسته ارزان قیمت

3- استفاده از کابل هایی با کیفیت پایین

اگر یک سیستم نظارت سیمی مانند دوربین ‌های مداربسته آنالوگ با DVR یا دوربین‌ های تحت شبکه IP با NVR دارید، ممکن است کابل ‌ها دلیلی باشد که باعث می ‌شود فیلم دوربین مداربسته شما نویز داشته باشد. کابل های مربوط به انواع دوربین های مدار بسته در دو نوع کابل های کواکسیال و کابل های شبکه UTP می باشند که باید دارای کیفیت بالایی باشند.

4- گرم شدن دوربین مدار بسته

هنگامی که دوربین مدار بسته گرم می شود، نویز در تصویر ظاهر می شود. این موضوع می تواند به دلیل نوع دوربین و کیفیت پایین ساختآن  باشد که گاهی اوقات نمی تواند گرما را از بین ببرد. هم چنین عدم توجه کافی به محل نصب می تواند موجب تابش مستقیم نور خورشید و بالا رفتن دمای دوربین شده و در نتیجه شاهد وجود نویز در تصاویر و ویدئو های ضبط شده باشیم. هنگامی که دوربین در داخل محفظه ها یا در محیط های با دمای بالا به دلیل نزدیکی به منبع گرما نصب می شود، گرمایش ممکن است به دلیل عدم تهویه کافی برای دوربین رخ دهد.

5- وجود اتصالات ضعیف

بیشتر تداخل ها و نویز ها در دوربین مدار بسته به دلیل اتصالات ضعیف است. هنگام برقراری یک اتصال در تجهیزات امنیتی، عجله نکنید. همیشه قبل از روشن کردن دوربین خود، محکم بودن اتصال خود را دوباره بررسی کنید. دستگاهی به نام تستر کابل وجود دارد که می توانید از آن برای بررسی اتصالات سیمی خود استفاده کنید. این دستگاه شما را قادر می سازد تا ببینید کابل های شما خوب کار می کنند یا خیر؟ علاوه بر این، اگر سیم‌ های سیستم شما دارای کانکتور های مخصوص هستند، مطمئن شوید که سیم ‌های دوربین امنیتی را به روش صحیح وصل کرده‌ اید و روی اتصالات دیگر تأثیری نمی‌ گذارد. دقت به تمام نکات مربوط به اتصال کانکتور ها و فیش ها می تواند نیاز افراد به اقدامات تعمیرات و نگهداری را در بلند مدت به طرز چشمگیری کاهش دهد.

6- نور ناکافی

برای ایجاد تصویر لازم است که نور کافی در محیط وجود داشته باشد، وجود نور کافی در محیط نصب دوربین مدار بسته می تواند کیفیت تصاویر و فیلم های ضبط شده را بالا برده و از ایجاد نویز جلوگیری کند. این مورد در تمام دوربین ها حتی دوربین های فیلم برداری و گوشی نیز صادق است.

نور ناکافی

شما بدانید که این روند طبیعی است و همه دوربین ها با نور کم این مشکل را خواهند داشت، اما زمانی که دوربین کیفیت بیشتری داشته باشد، این مشکل به حداقل می رسد. هر چه سنسور تصویر دوربین بزرگ تر باشد، تصویر در شرایط کم نور بهتر است. دوربین ‌هایی در بازار وجود دارند که از سنسورهای ¼ اینچی استفاده می ‌کنند که کوچک است و مساحت کمتری برای دریافت پرتو های نور نسبت به1/3  اینچ دارد. دوربین های حرفه ای نیز وجود دارند که با سنسور های بزرگ تر از  ½ اینچ و گاهی حتی بزرگ تر کار می کنند. عدم وجود نور کافی موجب بروز نویز های الکتریکی و دانه دانه در تصاویر دریافتی می شود.

شما می توانید برای مقابله با این مشکل هنگام خرید تجهیزات دوربین مدار بسته، از وجود LED های باکیفیت و ویژگی دید در شب اطمینان حاصل کنید. به علاوه می توانید در کنار دوربین ها، نور افکن هایی را تعبیه کنید که بتواند با بالا بردن میزان روشنایی فضا، از ایجاد نویز روی تصاویر بکاهد.

7- استفاده از منبع تغذیه نامناسب

اگر منبع تغذیه مطابق با مشخصات دوربین امنیتی نباشد، باعث تداخل، نویز یا نمایش دادن صفحه سیاه دوربین شما در آینده می شود. برای عملکرد صحیح، یک دوربین مدار بسته باید طبق دستور العمل سازنده، قدرت کافی دریافت کند. عدم استفاده از آداپتور متناسب با کارکرد دستگاه، می تواند موجب پدید آمدن نویز های الکتریکی یا مغناطیسی روی تصاویر شود. دوربین های مدار بسته مختلف با ولتاژ 12 ولت یا 24 ولت تغذیه می شوند. وجود خطای 10 درصدی قابل پشتیبانی است به طوری که دوربین های با ولتاژ 12 ولت می توانند توسط ولتاژ 10.8 و 13.2 ولت کار کنند. بالا بردن ولتاژ منبع تغذیه دستگاه به کمک پتانسیومتر یا همان مقاومت متغیر قابل انجام است.

8- بی کیفیت بودن مبدل ها

برای دوربین های مدار بسته سیمی، اگر از بالون‌ های ویدئویی با کابل‌ های Cat5e یا Cat6 UTP استفاده می ‌کنید، مطمئن شوید که مبدل با کیفیت بالا و قابل اعتمادی را دریافت می ‌کنید که با فناوری سیستم شما مطابقت دارد. بالون‌ های با کیفیت پایین ممکن است باعث ایجاد مشکل خطوط افقی در دوربین مدار بسته شوند.

بی کیفیت بودن مبدل ها

مبدل های ویدیویی که با دوربین ‌های مدار بسته کار می کنند شامل HD-CVI، HD-TVI یا AHD هستند که با مشخصات متفاوت با توجه به تکنولوژی دوربین ‌های شما موجود هستند. در انتخاب مبدل ها پس از توجه به فناوری دوربین باید به حداکثر مسافتی که می تواند عملکرد قابل قبولی را ارائه دهد، توجه کنید.

9- عدم اتصال صحیح فیش های BNC

فیش های BNC در دوربین های مدار بسته وظیقه منتقل کردن تصویر به نمایشگر ها را بر عهده دارند. یکی دیگر از علل مشاهده نویز های دانه دانه روی تصاویر و فیلم ها، مشکل در شیوه متصل شدن این فیش ها می باشد. فیش های لحیمی می توانند با حل این موضوع، تصاویری بدون نویز را برای کاربر ارائه دهد.

10- مسیر های کابل کشی طولانی

یکی از مواردی که هنگام نصب تجهیزات امنیتی به خصوص دوربین مدار بسته باید به آن توجه داشت، نزدیک بودن این دستگاه ها به پریز برق می باشد. این مورد علاوه بر این که می تواند حجم کابل کشی را به شدت کاهش دهد، موجب کاهش نویز های رنگی روی ویدئو های دریافتی می شود. از دلایل دیگر مربوط به وجود نویز در دوربین ها، مسیر های کابل کشی طولانی می باشد. در صورت استفاده از کابل های RG59، شما می توانید مطمئن باشید که با کابل کشی تا 500 متر، کیفیت خوبی در تصاویر خواهید داشت. اما اگر حدس می زنید که طول کابل کشی بیشتر خواهد بود، از کابل های با کیفیت تر استفاده نمایید.
مسیر های کابل کشی طولانی

11- نشتی برق از سیم و کابل ها

نشتی برق می تواند به علت عدم دقت هنگام سیم کشی تجهیزات دوربین مدار بسته، عدم عایق بندی صحیح، متناسب نبودن فیش ها و کانکتور ها و غیره رخ دهد. این مساله یکی دیگر از دلایل وجود نویز عنوان شده است که می تواند با بالا بردن جریان در اجزای الکتریکی، موجب آسیب شدید دستگاه شود.

12- وجود منابع الکترومغناطیسی در نزدیکی دوربین مدار بسته

هنگام نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته باید به این نکته توجه شود که در نزدیکی محل نصب، لوازم برقی دیگری وجود نداشته باشد تا از تشعشعات الکترومغناطیسی که موجب ایجاد تداخل می شود، جلوگیری کرد. تداخل سیگنال های ارسالی و دریافتی از این تجهیزات می تواند باعث ظهور نویز در دوربین های امنیتی شود.

وجود منابع الکترومغناطیسی در نزدیکی دوربین مدار بسته

نتیجه گیری

مشکل نویز در دوربین مدار بسته یکی از مشکلات رایجی است که ممکن است برای هر دوربینی اتفاق بیفتد. در این مقاله درباره دلایل ایجاد نویز در دوربین مدار بسته صحبت کردیم و نحوه برطرف کردن شان را توضیح دادیم. امیدواریم که این مطلب مفید واقع شده باشد. در صورتی که می خواهید با سایر مشکلات موجود در دوربین های مدار بسته آشنا شوید و نحوه عیب یابی آن ها را یاد بگیرید مقاله مشکلات دوربین مدار بسته و نحوه رفع آن ها را بخوانید.

امتیاز دهید


بهترین دوره های دپارتمان برق ساختمان پایتخت فناوری

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166477628
02166477628