
مشکلات یخچال فریزر و نحوه برطرف کردن شان
یخچال فریزر یکی از لوازم ضروری هر خانه است که از آن برای نگهداری مواد غذایی استفاده می شود. آگاهی از مشکلات متداول یخچال فریزر و روش های عیب یابی و برطرف کردن آن ها می تواند عمر و کارایی این وسیله مهم و کاربردی را افزایش دهد و شما را از پرداخت هزینه های اضافی بابت تعمیر بی نیاز سازد. در این مقاله قصد داریم به بررسی و معرفی رایجترین مشکلات یخچال فریزر بپردازیم و نحوه برطرف کرن شان را به شما یاد بدهیم. پیشنهاد می کنیم تا انتها همراه پایتخت فناوری باشید.
عناوین این نوشته :
- 1- روشن نشدن یخچال
- 2- تغییر دمای یخچال
- 3- سر و صدای یخچال
- 4- خاموش نشدن یخچال
- 5- نشتی آب یخچال
- 6- خنک نکردن یخچال
- 7- روشن نشدن لامپ یخچال
- 8- کار نکردن صدای هشدار هنگام باز ماندن درب یخچال
- 9- روشن نشدن نمایشگر یخچال
- 10- کار نکردن آب سردکن و یخ ساز یخچال
- 11- کار نکردن دکمه های نمایشگر یخچال
- 12- بالا بودن رطوبت داخل یخچال
- سوالات متداول
- نتیجه گیری
1- روشن نشدن یخچال
از مهمترین و اصلی ترین مشکلات رایج یخچال فریزر می توان به روشن نشدن اشاره کرد. در ابتدا باید از وصل بودن دوشاخه یخچال به پریز برق مطمئن شوید. گاهی اوقات قطع جریان برق علت اصلی مشکل است. سیم برق یخچال را با دقت بررسی کنید و ببینید آیا اثری از لختی یا قطع جریان برق در آن مشاهده می کنید یا خیر.
توجه داشته باشید هرگونه گره خوردگی و کاهش اندازه سیم ممکن است منجر به نقص در یخچال فریزر شما شود. همچنین، به بررسی جعبه تقسیم و فیوزهای برق منزل نیز بپردازید. گاهی اوقات مشکل از ورودی برق است. در این مورد بهتر است یک دستگاه برقی دیگر را که سالم است، به همان پریز برق متصل کنید و جریان برق را در دستگاه جدید امتحان نمایید. اگر دستگاه جدید نیز روشن نشود متوجه خواهید شد که فیوز برق یا جعبه مدار برق شما دچار اشکال می باشد.
اگر با چک کردن این موارد مشکل شما رفع نشد احتمال دارد رله استارت، خازن یا اورلود یخچال آسیب دیده باشد که بهتر است با متخصصین و کارشناسان فنی تماس بگیرید.
2- تغییر دمای یخچال
برای چک کردن دمای یخچال، عقربه دماسنج داخل یخچال را بچرخانید. درصورتی که یخچال شما گرم شد، نشانه روشن بودن یخچال تان است. لازم بذکر است دمای داخل یخچال باید بین ۳ تا ۴ درجه سانتیگراد باشد. همچنین، می بایست از گردش صحیح جریان هوا در داخل یخچال مطمئن شوید. برای اینکار باید فضای بین دیوار و یخچال چک شود. فضای استاندارد بین دیوار و یخچال از طرفین باید تقریبا 76 میلی متر و از بالا 25 میلی متر در نظر گرفته شود.
همچنین دلایل زیادی مانند تنظیم نبودن دمای یخچال، چفت نشدن درب یخچال، ایراد در لاستیک درب یخچال، وجود مانع بر سر راه فن های هوایی و گردش هوا در داخل یخچال و خرابی قطعاتی همچون کمپرسور و رله کمپرسور یخچال باعث خنک نکردن یخچال و عدم ایجاد سرمای مناسب می شوند که بعضی از آنها توسط شما قابل رفع می باشد و در مواردی باید به تکنسین های تعمیر یخچال مراجعه نمایید.
3- سر و صدای یخچال
سر و صدای غیر عادی یکی دیگر از مشکلات متداول یخچال فریزر به شمار می رود. صداهای مختلفی ممکن است از یخچال شما شنیده شود که برخی از آنان ممکن است طبیعی و عادی بوده و به دلیل کارکرد معمول یخچال باشد و برخی دیگر به دلیل خرابی و ایراد قطعه یا قطعاتی در یخچال به وجود آمده باشند. خرابی فن های یخچال یا خرابی موتور یا کمپرسور یخچال می توانند باعث به وجود آمدن این مشکل شوند. در صورتی که می خواهید این مشکل و نحوه برطرف کردنش را به صورت کامل یاد بگیرید، مقاله “علت صدای زیاد یخچال و نحوه رفع آن” را بخوانید.
4- خاموش نشدن یخچال
یکی دیگر از مشکلات خاموش نشدن دستگاه و کار کردن مداوم آن است. در این حالت به اصطلاح یخچال اتومات نمی کند و یکسره شده است. دلایل بروز این مشکل مختلف بوده و در برخی موارد ساده و توسط خود شما نیز قابل حل است. از مهمترین دلایل خاموش نشدن یخچال می توان قرار گرفتن یخچال در مقابل تابش مستقیم آفتاب، گرم بودن دمای محیط اطراف یخچال، باز و بسته شدن متعدد درب یخچال و خراب شدن لاستیک درب یخچال را نام برد.
5- نشتی آب یخچال
در صورت نشتی آب در گام اول باید لوله تخلیه آب را بررسی نمایید. معمولا ذرات غذایی، یخ و کیسه های داخل یخچال می توانند سبب گرفتگی این مجرا و در نتیجه تخلیه نشدن آب حاصل از ذوب برفک ها و یخ های یخچال شوند. بهتر است حداقل یکبار در سال مخزن یخچال تان را خالی کنید و مواد زاید آن را به بیرون منتقل کنید.
اگر در زمان تخلیه، آب موجود به بیرون هدایت نشود، احتمالا لوله تخلیه مسدود شده و باید آن را سرویس کنید. استفاده از فشار هوا بهترین راه انجام آن است. در غیر این صورت استفاده از سرنگ آغشته به جوش شیرین یا سفید کننده پیشنهاد می شود.
6- خنک نکردن یخچال
دلایل زیادی برای مشکل خنک نکردن و عدم ایجاد سرمای مناسب وجود دارد که بعضی از آن ها توسط شما قابل رفع است و در مواردی باید به تکنسین های تعمیر یخچال مراجعه کنید. از مهمترین این دلایل می توان به تنظیم نبودن دمای یخچال، چفت نشدن درب یخچال، ایراد در لاستیک درب یخچال، وجود مانع بر سر راه فن های هوایی و گردش هوا در داخل یخچال، خرابی قطعاتی همچون کمپرسور و رله کمپرسور یخچال، خرابی برد الکترونیکی اصلی یخچال، مشکل در گاز یخچال و … اشاره کرد.
7- روشن نشدن لامپ یخچال
اگر نوع لامپ یخچال حبابی باشد بررسی کنید که لامپ سالم است یا نه. اگر لامپ از نوع LED است ابتدا بررسی کنید که سنسور سالم است یا نه؟ برای انجام این کار باید دقت کنید که وقتی درب یخچال باز است REED Switch یا سنسور در حالت باز قرار دارد و زمانی که درب بسته است در حالت SHORT قرار داشته باشد.
8- کار نکردن صدای هشدار هنگام باز ماندن درب یخچال
در یخچال های مدل جدید قابلیتی به عنوان هشدار برای جلوگیری از زیاد باز ماندن درب و خروج هوای سرد داخل یخچال به بیرون در نظر گرفته شده است. خرابی این هشدار از دیگر مشکلات رایج یخچال فریزر محسوب می شود. اگر درب یخچال بیش از 1 دقیقه باز بماند ولی صدای آلارم شنیده نشود احتمالا قسمت Buzzer یا زنگ دستگاه خراب شده است. صفحه نمایشگر یا پنل را بررسی کنید که آیا تنظیمات مربوط به Alarm فعال است یا نه.
9- روشن نشدن نمایشگر یخچال
روشن نشدن یا ناقص روشن شدن صفحه نمایشگر در یخچال های نسل جدید، مشکل رایج دیگری است که برخی از افراد با آن مواجه شده اند. این مشکل ممکن است به این دلیل باشد که سوکت بالای درب فریزر یا نمایشگر به درستی وصل نشده اند. همچنین علت این امر می تواند وجود مشکل در کانکتورها و یا برد الکترونیکی صفحه نمایشگر باشد.
10- کار نکردن آب سردکن و یخ ساز یخچال
برخی از مدل های جدید یخچال فریزر دارای قابلیت هایی همچون آب سردکن و یخ سار هستند. از مشکلات رایج این نوع یخچال ها می توان از کار افتادن قسمت آب سردکن و یخ ساز را نام برد که بر اثر دلایل مختلفی رخ می دهد که عبارتند از: مسدود بودن لوله انتقال آب، یخ زدن لوله کوچک انتقال آب، خرابی شیر برقی ورودی آب، خراب بودن پدال دیسپنسر، تغییر تنظیمات، گرفتگی فیلتر یخچال و …
11- کار نکردن دکمه های نمایشگر یخچال
یکی از دلایل عمل نکردن دکمه های روی صفحه نمایشگر می تواند فعال کردن قفل کودک باشد. اگر Child Lock غیرفعال بود احتمال دارد که ایراد از کانکتورها باشد که می توانید کانکتور یا سوکت صفحه نمایشگر و صفحه اصلی را یک بار جدا کرده و مجددا وصل کنید. در صورت رفع نشدن مشکل باید سیمکشی مربوط به درب کابین و برد اصلی بررسی شود و در صورت نیاز برد الکترونیکی صفحه نمایشگر یا دیسپلی تعمیر یا تعویض شود.
12- بالا بودن رطوبت داخل یخچال
علت بالا بودن رطوبت داخل یخچال می تواند به باز و بسته کردن مکرر درب یخچال مربوط باشد. همچنین خراب بودن لاستیک درب یخچال نیز می تواند از دلایل بالا رفتن رطوبت داخل یخچال باشد. قرار دادن غذای گرم در داخل یخچال نیز باعث بالا رفتن رطوبت می شود. قرار گرفتن یخچال در کنار اجاق گاز و یا کولر آبی نیز می تواند از دلایل رطوبت زیاد داخل یخچال محسوب شود.
سوالات متداول
1- رایج ترین مشکلات یخچال فریزر کدامند؟
از مشکلات رایج و متداول یخچال فریزر می توان خرابی لاستیک درب، روشن نشدن، خاموش نشدن، کار نکردن صفحه نمایش، نشت آب، سرد نکردن، رطوبت بالای داخل محفظه، سر و صدا، تغییر دما و … را نام برد.
2- برای برطرف کردن مشکلات یخچال چه باید کرد؟
برخی از مشکلات پیچیدگی خاصی ندارند و شما می توانید با داشتن اطلاعات کافی درباره نحوه عیب یابی آنها را برطرف کنید. اما در مواقعی نیاز به دانش و مهارت تخصصی است که در این صورت برای تعمیر یخچال فریزر باید به تعمیرکاران ماهر و حرفه ای مراجعه کنید.
نتیجه گیری
داشتن اطلاعات کافی درباره مشکلات متداول یخچال فریزر می تواند به مصرف کنندگان و همچنین افرادی علاقمند به فعالیت در حوزه تعمیر لوازم خانگی، کمک بزرگی در جهت عیب یابی بکند. امیدواریم با استفاده از مطالب ارائه شده در زمان بروز مشکلات مختلف بتوانید به خوبی منشا اصلی مشکل را پیدا کرده و بهترین راهکار را برای حل آن انتخاب کنید.