آشنایی با انواع پی ال سی زیمنس و نحوه کار کرد هر کدام

آشنایی با انواع پی ال سی زیمنس و نحوه کار کرد هر کدام

امروزه در اکثر صنایع و کارخانه های تولیدی مختلف از سیستم plc استفاده می شود. پی ال سی به کنترل گر منطقی برنامه پذیر گفته می شود که فرایندهای مختلف در در خط تولید کنترل کرده و همچنین به کنترل ورودی ها و مقادیر متغیر را کنترل نموده و از مزایای بسیاری برخوردار است.

این دستگاه ها قابلیت تبادل اطلاعات با دستگاه های دیگر را داشته و قادر به عیب یابی سریع تری نسبت به سیستم های قدیمی می باشند. به طور کلی استفاده از پی ال سی برای دست یافتن به مقاصد صنعتی مختلف کاربرد زیادی داشته و انواع مختلفی از آن در بازار وجود دارد. در این مطلب به آشنایی با انواع پی ال سی زیمنس و نحوه کار کرد هر کدام به صورت کامل پرداخته شده است.

معرفی انواع پی ال سی

با توجه به نوع کاربردی که پی ال سی ها دارند آنها را در چهار دسته اصلی تولید و روانه بازار می کنند. مینی پی ال سی ها انواعی از plcهای کوچک در بازار بوده که از خروجی کمتر و محدودیت ورودی برخوردار می باشند. با توجه به محدودیتی که برای این نوع از پی ال سی ها وجود دارد آنها در صنایع کوچک مورد استفاده قرار می دهند.

compact plc انواع دیگری از پی ال سی بوده که بخش های مختلف آن که شامل ورودی و خروجی های مختلف و قسمت تغذیه و پردازنده می باشد درون یک باکس قرار می گیرند. تعداد ورودی و خروجی های این نوع از پی ال سی نسبت به mini plc بیشتر بوده و در پروژه های متوسط مورد استفاده قرار می گیرند.

معرفی انواع پی ال سی

نوع دیگری از پی ال سی که قسمت های مختلف آن مانند ورودی و خروجی ها و بخش تغذیه و غیره جدا از یکدیگر قرار دارند modular plc می باشد که در این نوع از پی ال سی می توان ورودی و خروجی های دیگری را تا 2000 عدد به دستگاه اضافه نمود.

پی ال سی رک نیز نوع دیگری از plc بوده که تمامی ورودی و خروجی ها به ماژول مرکزی دستگاه متصل می باشند و می توان در آن حدود 5000 ورودی و خروجی داشت از این رو از این نوع پی ال سی در پروژه های بزرگ و پالایشگاه ها استفاده می شود.

معرفی انواع PLC های دلتا
ادامه مطلب

برندهای مختلف پی ال سی

با توجه به کاربرد زیادی که پی ال سی در صنایع مختلف دارد، شرکت های مختلفی به تولید انواع پی ال سی می پردازند که هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی بوده و از امکانات متنوعی برخوردار می باشند. پی ال سی زیمنس که محصولی آلمانی می باشد از محبوب ترین برندهای پی ال سی در بازار ایران می باشد و آموزشگاه های مختلف به آموزش این نوع از پی ال سی به علت کاربرد زیاد آن می پردازند. پی ال سی ABB برند دیگری از این دستگاه بوده و شرکتی قدیمی است که به تولید انواع این محصول می پردازد.

در ژاپن هم شرکت میتسوبیشی به تولید انواع پی ال سی پرداخته و محصولات خود را به نقاط مختلف جهان صادر می کند. کیفیت محصولات این شرکت نیز بالا بوده و طراحی مناسبی هم دارند. از جمله برندهای دیگر پی ال سی که در کشور ما طرفداران بسیاری دارد برند دلتا می باشد که محصول تایوان بوده و از قیمت های مناسب تری نسبت به دیگر محصولات برخوردار می باشد. در اینجا به معرفی پی ال سی زیمنس و مدل های مختلفی که دارد به همراه ویژگی هایی که برای آنها وجود دارد آورده شده است.

معرفی پی ال سی زیمنس و انواع آن

شرکت زیمنس شرکتی آلمانی می باشد که محصولات مختلفی را در حوزه الکترونیک و برق تولید می کند. از جمله محصولاتی که در رابطه با اتوماسیون صنعتی می باشند می توان به انواع درایوها، PLC، MINI PLC، HMI و غیره اشاره کرد. پی ال سی زیمنس را در زیر مجموعه SIMATIK معرفی نموده و این محصول از محبوب ترین محصولات این شرکت می باشد و به تمام کشورهای جهان جهت استفاده در صنایع و کارخانه های مختلف صادر می گردد.

معرفی پی ال سی زیمنس و انواع آن

انواع مختلف پی ال سی زیمنس دارای ویژگی هایی مانند عملکرد هماهنگ، استفاده راحت و مقیاس پذیری وسیع می باشند و میزان رضایت مشتریان مختلف از این محصول بسیار بالا می باشد. به علت این که در اکثر صنایع موجود در ایران از پی ال سی زیمنس استفاده می شود عموما آموزشگاه های فنی و حرفه ای نیز به آموزش این برند از پی ال سی می پردازند.

اگر بخواهیم یک طبقه بندی کلی از انواع پی ال سی زیمنس داشته باشیم می توانیم آنها را در 5 دسته کلی قرار داد که این موارد عبارتند از: PLC های سری S5، PLC های سری S7، PLC های سری TI، SAFTY پی ال سی های QUADLOG و مینی PLC های LOGO. هر یک از این خانواده ها خود شامل مدل های مختلفی می شوند که در ادامه به توضیحات کلی در رابطه با انواع این سری ها پرداخته شده است.

معرفی پی ال سی های سری S5

از اولین محصولات پی ال سی که توسط شرکت زیمنس طراحی و تولید شد پی ال سی های سری S5 می باشد که امروزه دیگر این محصول توسط زیمنس تولید نمی شود. کارخانه ها . صنایع قدیمی که در ایران مشغول به فعالیت می باشند از پی ال سی های سری S5 استفاده می کنند اما با توجه به این که قطعات مورد استفاده در این نوع پی ال سی به سختی پیدا می شود و نواقصی که در ساختار آن وجود دارد خط تولید این محصول متوقف شده و دیگر وارد کشور نمی شود.

از جمله مدل هایی که در این سری قرار دارند می توان به S5-90U و S5-95U اشاره کرد که این محصولات از نوع compact plc بوده و دارای محدودیت های زیادی می باشند. علاوه بر آن مدل های S5-100U و S5-115U نیز از جمله مدل های قرار گرفته در سری S5 می باشند که به صورت ماژولار طراحی شده اند. پی ال سی S5-135U و S5-155U نیز از جمله مدل های دیگر این سری بوده که دارای قابلیت های متفاوتی می باشند. برای برنامه نویسی این سری از پی ال سی ها از نرم افزار step5 استفاده شده است.

معرفی پی ال سی های سری S7

برای فرایندهای صنعتی کوچک متوسط پی ال سی های سری S7 طراحی و تولید شدند و تولید آنها تا سال 2007 توسط شرکت زیمنس ادامه داشت. صنایع داخلی کشور ما از این سری از پی ال سی ها استفاده زیادی می کنند و در پروژه های مختلف پتروشیمی، پالایشگاه، صنایع مس و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.

معرفی پی ال سی های سری S7

S7-200، S7-300، S7-400، S7-1200، S7-1500 و C7 انواع مختلفی از پی ال سی های موجود در سری S7 می باشند که با ویژگی های متفاوتی که دارند در مجموعه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

  • S7-200 : این نوع از پی ال سی از نوع compact plc بوده اما امکان افزایش دادن تعداد ورودی و خروجی آن با استفاده از EXPANSION وجود خواهد داشت. با استفاده از نرم افزار STEP۷ MICROWIN برنامه نویسی این پی ال سی صورت گرفته است و از آن در پروژه های با I/O کم استفاده می شود.
  • S7-300 : در پروژه هایی که میزان I/O آنها مقدار متوسطی می باشد از این نوع از پی ال سی استفاده می شود و کارت های I/O مختلفی در کنار این پی ال سی نصب می باشد و می توان تعداد ورودی و خروجی آن را افزایش داد. این نوع از پی ال سی ماژولار بوده و برنامه نویسی آن توسط نرم افزار Step7 انجام شده است.
انواع PLC های S7-300 زیمنس
ادامه مطلب
  • S7-400 : در پروژه هایی که I/O آنها زیاد می باشد از این نوع پی ال سی استفاده می شود و سرعت پردازش در این نوع از پی ال سی ها بسیار بالاست. این نوع از پی ال سی نیز ماژولار بوده و حوزه عملکرد وسیعی دارد و از حافظه بیشتر و امکانات بیشتری نسبت به پی ال سیS7-300 برخوردار می باشد.
آشنایی با انواع پی ال سی زیمنس و نحوه کار کرد هر کدام
ادامه مطلب
  • S7-1200 : ویژگی مهمی که این نوع از پی ال سی دارد مجهز بودن سی پی یو آن به پورت شبکه اترنت می باشد و در دو مدل ماژولار و compact عرضه شده است. این مدل در واقع نسل جدید پی ال سی های زیمنس می باشد و برای کاربردهای کوچک به کار برده می شود. این مدل خود در 5 مدل مختلف تولید شده است که هر یک از ویژگی های خاصی بهره مند می باشد.
انواع PLCهای S7-1200 زیمنس
ادامه مطلب
  • S7-1500 : برای کنترل کردن فرآیندهای صنعتی مختلف که از پیچیدگی بیشتری برخوردار می باشند این نوع از پی ال سی که از جدیدترین مدل های این سری می باشد طراحی شده است. صفحه نمایش این مدل بر روی ماژول بوده و اطلاعات مختلفی بر روی این صفحه نمایش قرار دارد. نرم افزار Step7 TIA Portal برای برنامه نویسی این plc مورد استفاده قرار گرفته و در سه مدل مختلف طراحی و روانه بازار گشته است.
S7-1500 PLC زیمنس
ادامه مطلب

این سری از پی ال سی ها را برای کارهای کوچک مانند ماشین های کوچک و یا ساختمان ها مورد استفاده قرار می دهند و از نوع compact می باشد. ساختار این پی ال سی ها بسیار ساده بوده و قیمت مناسبی نیز دارند. نرم افزار LOGOSoft Comfort برای برنامه نویسی آن مورد استفاده قرار گرفته است.

معرفی پی ال سی Logo زیمنس

معرفی PLC های سری C7

این سری از پی ال سی ها از خانواده پی ال سی s7-300 می باشند و از ترکیب پی ال سی و OP ساخته شده اند و سیستم کنترل و مانیتورینگ را به صورت یکجا با هم دارند. در اتاق های کنترل بر روی درب پانل نصب می گردند و برنامه نویسی آنها نیز با نرم افزار STEP7 نوشته شده است.

معرفی انواع PLC های کینکو
ادامه مطلب
5/5 - (1 امتیاز)


بهترین دوره های برق، الکترونیک و تعمیرات پایتخت فناوری

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166477628
02166477628