معرفی لیست یراق آلات کابینت با کاربردهایشان

معرفی لیست یراق آلات کابینت با کاربردهایشان

تمامی یراق آلات کابینت علاوه بر کاربردی که دارند، از نقش مهمی در زیباسازی نمای آشپزخانه و کابینت ها برخوردارند. یراق آلات در کیفیت نهایی کابینت ها و طول عمر آن ها بسیار تاثیرگذارند و جلوه خاصی به دکوراسیون آشپزخانه می بخشند. یک کابینت بدون داشتن یراق آلات مناسب کاربرد و زیبایی درستی نخواهد داشت؛ از این رو انتخاب بهترین یراق آلات مانند دستگیره، لولا، جک و … بسیار حائز اهمیت است. اگر شما هم علاقمند به فعالیت در شغل ساخت کابینت هستید یا می خواهید با کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع یراق آلات کابینت، بهترین آن ها را برای آشپزخانه منزل خود انتخاب کنید، تا انتهای این مطلب همراه آموزشگاه پایتخت فناوری باشید.

لیست یراق آلات کابینت

  • لولا
  • لولا ساده
  • لولا آرامبند
  • لولا مخفی
  • لولا زاویه دار
  • دستگیره
  • ریل کشو
  • پایه
  • جک درب
  • جک اتوبوسی
  • جک پمپی
  • مگنت
  • پیچ
  • چرخ
  • ارگانایزر
  • قفل

لولا

لولا جزو قطعات اصلی یک کابینت محسوب می شود که وظیفه متصل کردن درب به بدنه اصلی را برعهده دارد. لولا در واقع مانند یک مفصل عمل می کند و موجب حرکت چرخشی درب ها برای باز و بستن می شود. از آنجایی که در طول زمان دفعات زیادی درب کابینت باز و بسته می شود، باید لولا از کیفیت و مقاومت بالایی برخوردار باشد.

لولا کابینت

مدل های مختلفی از لولا در بازار موجود است که هر کدام از ساختار و ویژگی های مخصوص به خود برخوردار می باشد. انتخاب لولا باید با توجه به نوع کابینت، محل نصب کابینت، محل نصب لولا، وزن درب کابینت و موارد دیگری صورت بگیرد.

لولا ساده

لولا ساده یکی از ابتدایی ترین انواع لولاهای کابینت محسوب می شود که در مدل های دو پیچ و چهار پیچ طراحی و تولید می گردد. این لولا قدرت جذب خوبی برای باز و بسته شدن درب دارد و از مقاومت مناسبی برخوردار است. برای تنظیم کردن این لولا یک پیچ ریگلاژ بلند در قسمت انتهایی آن تعبیه شده است.

لولا آرام بند

یکی از رایج ترین انواع لولا کابینت، لولا آرام بند است. در ساختار این نوع لولا یک پمپ قرار داده شده تا از ناگهانی بسته شدن درب کابینت جلوگیری کند. بدین ترتیب هنگام بستن درب کابینت دیگر شاهد برخورد محکم درب با بدنه و تولید صدای بلند نخواهید شد. استفاده از این لولا به طول عمر کابینت کمک بزرگی می کند زیرا مانع وارد آمدن ضربات متعدد می شود.

لولا مخفی

برای آن دسته از افرادی که بر روی نمای ظاهری و زیبایی کابینت آشپزخانه خود بسیار حساس هستند، لولا مخفی گزینه ای ایده آل محسوب می شود. این لولا همانطور که از نامش پیداست، به نحوی نصب می شود که از بیرون و داخل دیده نخواهد شد.

لولا زاویه دار

برخی از کابینت ها در قسمتی از آشپزخانه قرار می گیرند که بخاطر کمبود فضا، درب آن ها کامل و به صورت 90 درجه باز نمی شود. درب این کابینت ها که در کنج ها و گوشه های محیط قرار دارند، ممکن است به خاطر برخورد با دیوار خراب و به اصطلاح لب پر شوند. این لولا از خراب شدن درب کابینت های گوشه آشپزخانه جلوگیری کرده و این امکان را می دهد تا درب در هر زاویه ای کمتر از 90 درجه باز و بسته شود.

دستگیره

از آنجایی که دستگیره در قسمت بیرونی کابینت یا همان نمای روکار نصب می شود، نقش مهمی در زیبایی و کیفیت نهایی ایفا می کند. دستگیره علاوه بر کاربرد اصلی خود که سهولت در باز و بسته کردن درب کابینت است، موجب زیبا شدن کابینت می شود.

دستگیره کابینت

مدل های مختلفی از دستگیره نیز همانند دیگر یراق آلات کابینت تولید می شود که شما باید با توجه به موارد مختلفی مانند کیفیت و جنس، رنگ، اندازه، دکوراسیون آشپزخانه، وزن درب و … بهترین مدل را انتخاب کنید. دستگیره کابینت در انواع گوناگون همچون دستگیره خطی، دکمه ای، مستطیلی، منحنی و … با جنس فلزی، پلاستیکی، چوبی، سرامیکی و … در بازار موجود هستند.

ریل کشو

در گذشته برای حرکت کشوهای کابینت یک زهواره چوبی روی بدنه اصلی نصب و یک شیار بر روی بدنه کشو ایجاد می کردند. قرار گرفتن زهواره درون آن شیار موجب حرکت جلو و عقب کشو کابینت می شد. اما امروزه با پیشرفت های انجام شده در طراحی و تولید انواع یراق آلات مخصوص کابینت، قطعاتی جدید به نام ریل مورد استفاده قرار می گیرند.

ریل کشو

ریل قطعه ای فلزی است که از دو بخش تشکیل شده است. بخش اصلی آن بر روی بدنه اصلی کابینت و بخش کوچکتر و دوم بر روی بدنه کشو نصب می گردد. این دو قسمت وقتی بر روی یکدیگر قرار می گیرند یا به اصطلاح بخش دوم داخل بخش اول می شود، یک حرکت روان رفت تو برگشتی ایجاد می کند که باز و بسته شدن کشو کابینت به راحتی فراهم می شود. ریل کشو کابینت دارای انواع مختلفی مانند ساده، ساچمه ای، بدنه دار، مخفی، آرام بند، مگنتی، تبدیلی، غلتکی و … است. هر چقدر کیفیت ریل بیشتر باشد، حرکت کشو کابینت راحت تر خواهد بود.

پایه

از دیگر یراق های مورد نیاز کابینت پایه است که برای بالا بردن ارتفاع کابینت ها از سطح زمین مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از پایه دلایل مختلفی دارد که یکی از مهمترین آن ها شستشوی راحت کف آشپزخانه است. از آنجایی که ممکن است رطوبت و آبخوردگی چوب کابینت را در طول زمان خراب کند استفاده از پایه ضرورت دارد.

پایه کابینت

همچنین جابجا کردن کابینت ها بدون پایه در مواقع نیاز امری سخت محسوب می شود. از این رو برای کابینت ها پایه نصب می شود تا دسترسی به قسمت زیرین آن ها بدون جابجایی راحت صورت بگیرد. پایه کابینت در مدل های مختلف با طرح ها و جنس های گوناگون چوبی، فلزی یا پلاستیکی تولید می شود. به خاطر اینکه وزن کابینت و وسایل درون آن بر روی پایه ها قرار می گیرد، باید در انتخاب آن دقت زیادی کنید و بهترین جنس با بالاترین کیفیت و میزان مقاومت را تهیه نمایید. برخی از مدل های پایه کابینت به صورت ثابت و برخی دیگر قابل تنظیم هستند. یعنی شما می توانید به دلخواه میزان ارتفاع آن را تنظیم کنید.

جک درب

برای درب بعضی از قسمت های کابینت آشپزخانه مانند آبچکان جهت زیباسازی بیشتر دکوراسیون، از جک مخصوص استفاده می شود. این جک درب را از بالا یا پایین باز می کند و جلوه خاصی به کابینت می بخشد. علاوه بر خاصیت زیبایی بخشی، باز و بسته شدن درب کابینت با استفاده از جک راحت تر نیز می شود.

جک درب کابینت

مدل های مختلفی از جک درب وجود دارد که با تحمل وزن درب کابینت موجب ثابت ماندن آن در حالت باز می شوند. برای تولید جک کابینتی معمولا از جنس های فولادی، پلاستیکی و برنجی استفاده می شود. انواع جک درب کابینت که هر کدام از ساختار و ویژگی های مخصوص به خود برخوردار است می توان به جک اتوبوسی و پمپی اشاره کرد.

جک اتوبوسی

جک اتوبوسی که با نام جک آسانسوری نیز شناخته می شود، درب کابینت را به صورت بالا و پایین حرکت می دهد. یعنی با استفاده از این جک شما می توانید درب کابینت را در جهت های بالا و پایین برای باز یا بسته شدن حرکت دهید. یکی از مزایای مهم این نوع جک این است که درب به صورت لولایی باز نمی شود و احتمال برخورد سر افراد به لبه تیز درب کاهش می یابد.

جک پمپی

جک پمپی یا گازی یکی از رایجترین انواع جک درب کابینت است که کارایی و عملکرد بسیار عالی و کیفیتی مناسب دارد. این جک به صورت پایین بازشو یا بالا بازشو بوده و در مدل های مختلف با توجه به وزن درب کابینت موجود است. اگر عرض درب کابینت و وزن آن کم باشد می توانید از مدل هایی با قدرت کمتر استفاده کنید. اما اگر درب بزرگ است باید جک کابینتی پمپی 120 نیوتنی را انتخاب کنید تا بتواند به راحتی درب را باز و بسته کند.

مگنت

برای باز و بسته کردن درب کابینت هایی که دستگیره ندارند، از مگنت استفاده می شود. مگنت یکی از پرطرفدارترین انواع یراق آلات مخصوص کابینت محسوب می شود که استفاده از آن در سال های اخیر بسیار رواج پیدا کرده است. در طراحی های جدید کابینت ها برای دکوراسیون های مدرن، دیگر از دستگیره استفاده نمی شود تا یکدستی کابینت ها موجب زیبایی بیشتر محیط آشپزخانه شوند.

مگنت کابینت

از این رو برای باز و بسته کردن درب کابینت ها قطعه ای به نام مگنت طراحی و تولید شده است که عملکرد فشاری دارد. این قطعه در بخش درونی کابینت نصب شده و تنها با یک فشار و با استفاده از نیروی مغناطیسی درب را باز یا بسته می کند.

پیچ

برای اتصال کابینت ها به یکدیگر یا نصب و نگه داشتن آن ها در محل مورد نظر از پیچ های مختلفی استفاده می شود. پیچ ها می توانند فلزی یا پلاستیکی باشند و در اندازه های گوناگون مورد استفاده قرار گیرند. به طور کلی پیچ به عنوان یکی از یراق آلات مهم کابینت به دو دسته معمولی و حرفه ای تقسیم می شود.

پیچ کابینت

پیچ های معمولی برای ثابت شدن نیاز به مهره دارند. اما پیچ های حرفه ای یا خودکار نیازی به مهره ندارند و نوک آنها مانند میخ تیز است. به محض فرو رفتن درون چوب کابینت محکم و قفل می شوند.

چرخ

برای کابینت هایی که نیاز به جابجایی و حرکت دارند، از چرخ استفاده می شود. این نوع کابینت ها معمولا در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند تا بتوانند چرخش آزادانه و راحتی داشته باشند. برخی از مدل های چرخ کابینت دارای قفل مخصوصی بوده در کابینت ناخواسته حرکت نکند.

چرخ کابینت

ارگانایزر

در کابینت ها به ویژه قفسه های بالایی یا کشوها از یراقی به نام ارگانایزر استفاده می شود تا طبقه بندی در محل مورد نظر صورت بگیرد. با استفاده از این یراق مخصوصا در کابینت های گوشه ای و مکان هایی که فضای کمی دارند، می توان به راحتی وسایل مختلف را به صورت جداگانه در کابینت قرار داد.

ارگانایزر کابینت

قفل

یکی از کاربردی ترین یراق آلات کابینت ها که برای خانواده های دارای فرزند بسیار مناسب و ضروری است، قفل می باشد. با استفاده از قفل که دارای سیلندر و مغزی و کلید مخصوصی است، می توان برخی از کابینت ها و کشو های آن ها را قفل کرد. در این صورت دیگر نگران دسترسی کودکان به وسایل مختلف نخواهید بود. در ساختمان های پیشرفته تر که از متدهای روز دنیا برای کابینت استفاده می کنند از قفل های الکترونیکی استفاده می شود که می تواند به صورت همزمان تمام درب ها و کشو ها را قفل و باز کند.

قفل کابینت

سوالات متداول

1- انواع یراق آلات کابینت کدامند؟ لولا، دستگیره، مگنت، ریل کشو، جک درب و پایه مهمترین و اصلی ترین یراق آلات کابینت محسوب می شوند. 2- برای انتخاب و خرید یراق کابینت باید به چه مواردی توجه کرد؟ هنگام خرید انواع مختلف یراق مورد نیاز کابینت باید به مواردی همچون نوع کابینت، اندازه و ابعاد کابینت و درب ها، رنگ، کیفیت، مقاومت، برند تولید کننده، سلیقه و میزان بودجه خود توجه ویژه ای داشته باشید.

معرفی مجتمع فنی و حرفه ای پایتخت فناوری

مجتمع فنی و حرفه ای پایتخت فناوری واقع در تهران، انقلاب تمامی دوره های در حال برگزاری را با 30 درصد تخفیف برگزار می کند. از جمله: آموزش تعمیرات لوازم خانگی، آموزش برق خودرو، آموزش تعمیرات ایسیو و…

امتیاز دهید


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166577378
02166577378