صافکاری PDR چیست؟

صافکاری PDR چیست؟

با گذشت زمان، روش‌های قدیمی صافکاری بدنه خودرو به دلیل آسیب زدن به آن منسوخ شده و از روش‌های صافکاری جدید برای از بین بردن فرو رفتگی‌ها و ضربات استفاده می‌شود. صافکاری PDR یکی از روش‌های جدید صافکاری بدون رنگ بوده که عملیات صافکاری را با صرف زمان و هزینه کمتر و بدون وارد شدن آسیب به بدنه خودرو انجام می‌دهد. آموزشگاه پایتخت فناوری یکی از بهترین آموزشگاه ها برای آموزش صافکاری PDR است. برای آشنایی بیشتر با صافکاری PDR و نحوه انجام آن با ما همراه باشید.

صافکاری PDR چیست

تاریخچه صافکاری PDR

تاریخچه صافکاری PDR به ۱۷۰۰ سال پیش زمانی که مردم مصر باستان ظروف طلا، نقره و مسی خود را باز‌سازی کردند. با پیشرفت تکنولوژی و اختراع خودرو‌ها، اولین‌ایده تعمیر و ترمیم خودرو‌های آسیب دیده توسط فردی به نام اسکار فلایگ که در بخش مراقبت از رنگ شرکت مرسدس بنز کار می‌کرد، مطرح شد. وی توانست به وسیله یک چکش چوبی بدون خراب کردن رنگ خودرو، آسیب دیدگی‌های جزئی را رفع نماید. پس از آن، ‌ایده صافکاری PDR از کشور آلمان کلید خورد و در کشور آمریکا محبوب شد. سپس به مرور زمان، این روش در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفت.

آشنایی با صافکاری PDR

صافکاری PDR مخفف Paint less Dent Repair به معنای تعمیر فرو رفتگی بدنه خودرو بدون رنگ می‌باشد. این روش به دلیل عدم سنباده زدن بدنه خودرو و رنگ‌آمیزی مجدد، از سریع‌ترین روش‌های صافکاری خودرو بوده که می‌تواند فرو رفتگی‌های خودرو را با کمترین میزان آسیب به بدنه خودرو انجام دهد. به گفته تعمیرکاران خودرو، این روش قابلیت از بین بردن تو رفتگی‌های خودرو به میزان ۸۰ تا ۹۰ درصد با صرف هزینه کمتر می‌باشد.

راهنمای جامع شغل صافکاری خودرو
ادامه مطلب

ابزار صافکاری PDR

از ابزار و تجهیزات متفاوتی برای انجام صافکاری PDR استفاده می‌شود که شامل موارد زیر می‌باشند:

  • نیش گیر (PDR Knock Down Tools)
  • تگرگ کش (Lifter Hand Tools)
  • نگهدارنده
  • دستگاه صافکاری (PDR Hot Box)
  • میله صافکاری (PDR Rods)

ابزار صافکاری PDR

نیش گیر (PDR Knock Down Tools)

از دو نمونه سنبه نیش گیر (Knock Down Door)  و چکش نیش گیر (PDR Hammer)  برای برگشت برجستگی‌ها و صاف شدن ضربات وارد شده به خودرو استفاده می‌شود. نیش گیر‌ها مناسب صاف کردن برآمدگی‌های گسترده کاربرد ندارد.

تگرگ کش (Lifter Hand Tools)

تگرگ کش‌ها از وسیله‌های پر کاربرد در زمینه صافکاری PDR بوده که به منظور کشیدن قرو رفتگی‌ها استفاده می‌شود. برای کشیدن فرو رفتگی‌ها از پد چسبی مناسب اندازه سطح فرورفتگی استفاده می‌شود.

نگهدارنده

ثابت و محکم نگه داشتن کاپوت و بدنه خودرو یکی از نکات مهم در حین صافکاری PDR بوده که برای این منظور از نگهدارنده‌ها استفاده می‌شود. نگهدارنده‌ها شامل قلاب نگهدارنده  (Rope Ratchet) و پایه نگهدارنده (Hood Prop)  می‌باشند.

نگهدارنده

دستگاه صافکاری (PDR Hot Box)

دستگاه صافکاری به صافکاران برای انجام صافکاری PDR تعداد زیادی خودرو در کوتاه‌ترین زمان ممکن کمک می‌کند. این دستگاه، صافکاری بدنه خودرو دارای فرورفتگی را با نیروی مغناطیسی و انرژی گرمایشی انجام می‌دهد. هم چنین از دستگاه صافکاری در زمینه‌های بالا بردن مقاومت بدنه خودرو، باز کردن پیچ و مهره‌های فرسوده و درآوردن شیشه خودرو نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میله صافکاری (PDR Rods)

میله‌های صافکاری از رایج‌ترین ابزار صافکاری PDR بوده و به منظور کشاندن فلز به محل خود در انواع مختلف زیر ساخته شده و هر یک از آن‌ها کاربرد خاصی دارند. این میله‌ها قیمت بالایی داشته و هنگام خرید آن‌ها به این نکته دقت کنید که جنس میله از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار بوده و از دسته ارگونومیک برای عدم خستگی فرد در حین کار استفاده کند. انواع میله‌های PDR عبارتند از:

  • میله چرخشی
  • میله اهرمی
  • میله دم ماهی

میله چرخشی

از این میله‌ها در ناحیه‌هایی که امکان چرخش میله وجود داشته باشد، استفاده می‌شود و بتوان به راحتی میله را چرخاند.

میله اهرمی

میله‌های اهرمی در قسمت‌های کاپوت، سقف و قسمت‌های جدا شونده برای اهرم کردن استفاده می‌شود.

میله دم ماهی

میله دم ماهی به صافکار برای عمل صافکاری PDR در نقاطی که فضا کم باشد، کمک می‌کند.

در صورتی که می خواهید با این ابزارها و لوازم بیشتر آشنا شوید، مقاله ابزار صافکاری pdr را بخوانید. در این مقاله لیست تمامی ابزارها و لوازمی را که در این نوع صافکاری نیاز دارید با تصویر و جزئیات کامل آورده ایم.

کاربرد‌های صافکاری PDR

صافکاری PDR در برطرف کردن فرو رفتگی‌های کوچک کاربرد دارد. کاربرد‌های صافکاری PDR شامل موارد زیر است:

  • برطرف کردن فرو رفتگی‌های ناشی از تگرگ یا ضربات فیزیکی کم
  • برطرف‌سازی فرورفتگی‌های به وجود آمده از تصادفات خفیف
  • کاربرد در جهت کم کردن میزان بتونه در صافکاری با رنگ

مراحل صافکاری PDR

برای انجام صافکاری PDR لازم است مراحل زیر را گام به گام و به ترتیب انجام دهید.

  • تجزیه و تحلیل فرورفتگی
  • برگرداندن بدنه به حالت اولیه
  • پخش یکنواخت سطح
  • پرداخت محل تعمیر

تجزیه و تحلیل فرورفتگی

در مرحله اول لازم است که فرورفتگی‌ها مورد بررسی قرار گرفته شوند. سپس از LED‌ های مجهز به مکش برای مشاهده دقیق فرورفتگی‌ها حتی در روز استفاده می‌کنند.

تجزیه و تحلیل فرورفتگی

برگرداندن بدنه به حالت اولیه

صافکار در مرحله دوم انجام صافکاری PDR از میله‌های PDR در قسمت زیرین ورق فلزی به منظور بررسی و برگرداندن شکاف‌های کوچک بین بخش‌ها و سوراخ‌های بدنه استفاده می‌کند. تعمیرکار فرورفتگی‌ها را به سمت بالا فشار داده و آن را به وسیله ابزار صافکاری PDR به حالت اولیه بر می‌گرداند. ممکن است در مکان‌هایی که دسترسی به فرورفتگی مشکل است، مجبور به جداسازی قطعات کنیم.

پخش یکنواخت سطح

پس از انجام مراحل قبل صافکاری PDR ضخامت فلز در همه جا برابر نبوده و با فشار دادن فرو رفتگی‌ها، حلقه‌ای کم رنگ دور محل آسیب دیده تشکیل می‌شود. به منظور تراز کردن و یکنواخت شدن سطح از یک چکش پلاستیکی برای ضربه به حلقه استفاده می‌شود.

پخش یکنواخت سطح

پرداخت محل تعمیر

اگر فرو رفتگی‌ها دارای ناهمواری باشند، لازم است از سنباده مرطوب و صیقل دهنده برای برگشتن رنگ به حالت اول استفاده کرد.

از آن جایی که انجام صافکاری PDR به صبر و دقت زیادی نیاز دارد، معمولاً به منظور انجام یک کار با کیفیت و از بین بردن تمام فرورفتگی‌ها، هر یک از مراحل قبل تکرار شود تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

ابزار مورد نیاز صافکاری سنتی
ادامه مطلب

مزیت‌های صافکاری PDR

استفاده از روش صافکاری به منظور اصلاح آسیب دیدگی و فرو رفتگی‌های بدنه خودرو مزایای زیر را دارد:

  • صرفه‌جویی در زمان
  • صرفه‌جویی در هزینه
  • جلوگیری از افت قیمت خودرو
  • جلوگیری از عدم تطبیق رنگ خودرو

صرفه جویی در زمان

استفاده از صافکاری PDR می توان مدت زمان انجام صافکاری را کوتاه کرده و در عرض چند ساعت ایرادات بدنه را کاملا برطرف نماید. همچنین نیازی به صرف زمان برای منتظر ماندن به منظور خشک شدن رنگ ماشین نیست.

صرفه جویی در هزینه

با انتخاب صافکاری PDR نیازی به رنگ آمیزی مجدد، سنباده زدن و بتونه کاری نبوده و نسبت به روش های سنتی، انرژی و هزینه کمتری صرف می شود.

جلوگیری از افت قیمت خودرو

روش صافکاری PDR بسیار ظریف و تمیز بوده و باعث می شود که خودرو بدون بتونه کاری و رنگ ترمیم شده و افت قیمت پیدا نکند.

جلوگیری از عدم تطبیق رنگ خودرو

یکی از مزیت های استفاده از صافکاری PDR عدم مات شدن رنگ اصلی بوده و دقیقا با استفاده از رنگ بدنه ماشین، تغییری در رنگ بدنه پس از انجام صافکاری PDR مشاهده نمی شود.

انجام صافکاری PDR چقدر طول می کشد؟

انجام صافکاری بدون رنگ PDR در مقایسه با صافکاری سنتی با سرعت بالاتری انجام می شود.در صورت آسیب دیدگی کم و جزئی می توان پس از چند ساعت و در همان روز، صافکاری PDR را تمام کرد. اما در صورت آسیب دیدگی های شدید ممکن است فرآیند صافکاری PDR چند روز طول بکشد.

امتیاز دهید


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166477628
02166477628