
دستگاه یو پی اس دوربین مدار بسته
دوربین های مدار بسته به ضبط و ثبت تصاویر مختلف از زوایایی که دوربین در آن محل ها نصب شده است می پردازد و باعث ایجاد امنیت زیادی در مکان های مختلف می گردد. دوربین مدار بسته با برق کار کرده و نیاز است تا در هنگام نصب آن سیم کشی و کابل کشی های مختلفی صورت گیرد.
در صورتی که برق قطع شود امکان از بین رفتن تمام تصویر ضبط شده توسط دوربین مدار بسته وجود دارد. معمولا سرقت هایی که با وجود دوربین های مدار بسته صورت می گیرد به این شکل است که سارقین با قطع کردن کابل های متصل به دوربین، باعث عدم ضبط تصاویر و همچنین حذف شدن تصاویر گرفته شده می گردند.
UPS دستگاهی است که از برق دوربین مدار بسته پشتیبانی کرده و در هنگام قطعی برق باعث از کار افتادن دوربین نمی گردد. در این مقاله به ارائه توضیحاتی در رابطه با دستگاه یو پی اس دوربین مدار بسته و کاربردهایی که دارد پرداخته شده است.
عناوین این نوشته :
یو پی اس دوربین مدار بسته چیست؟
یکی از پرطرفدارترین محصولات جانبی دوربین های مدار بسته، یو پی اس ها می باشند که با اتصال آنها به دوربین امکان ثبت تصاویر در هنگام قطعی برق وجود خواهد داشت.
البته علاوه بر دوربین های مدار بسته از این تجهیزات جانبی در دستگاه های دیگر نیز استفاده می شود که در اینجا به کاربرد آنها در دوربین های مدار بسته پرداخته شده است. upsها در انواع مختلفی وجود داشته که در هنگام خرید باید به نوع آن و تعداد و نوع دوربین های مدار بسته توجه نمود.
بیشتر یو پی اس ها از یک باتری 12 ولتی برای تامین برق دستگاه مورد نظر استفاده می کنند که این میزان ولتاژ قابلیت روشن نگه داشتن دستگاه را برای مدت 1 الی 4 ساعت دارند.
با توجه به این که دوربین های مدار بسته و دستگاه های ضبط DVR نیاز به کیفیت بالایی از برق ندارند یو پی اس با یک باتری می تواند برای دو یا سه دوربین کفایت کند. اما در صورتی که تعداد دوربین ها و یا دستگاه های ضبط بیشتر از این تعداد شد نیاز است تا از یو پی اس های دو باتری و یا یو پی اس هایی که دارای توان بالاتری می باشند استفاده نمود. به طور کلی توانی که برای یو پی اس پیش بینی شده است مقدار حداقل 1.5 تا 2 برابر توان مصرفی دوربین می باشد.
ویژگی های یو پی اس دوربین های مدار بسته و دزدگیرها
Ups هایی که در دوربین های مدار بسته و یا دزدگیرها مورد استفاده قرار می گیرند باید دارای یک سری مشخصات و ویژگی ها باشند تا بتوانند عملکرد خود را به درستی انجام دهند. در وهله اول قدرت یو پی اس باید مورد توجه قرار گیرد و مقدار آن نباید کمتر از 300 وات باشد.
توان 300 وات یو پی اس قادر به روشن نگه داشتن دوربین به مدت 4 ساعت می باشد. نکته ای که در طراحی و ساخت یو پی اس ها مورد توجه قرار می گیرد اندازه و ابعاد یو پی اس بوده که این مقدار باید بسیار کوچک باشد تا بتوان آن را در فضای کوچکتری مخفی نمود.
پشتیبانی از تمام دوربین های مدار بسته در انواع و مدل های مختلف و تمام دزدگیرها از جمله ویژگی هایی است که یک یو پی اس دوربین مدار بسته باید داشته باشد. علاوه بر موارد گفته شده اتصال راحت یو پی اس به دوربین مدار بسته و همچنین طول عمر بالای آن از مشخصه های یک یو پی اس خوب می باشد.
یو پی اس GMK نوعی از یو پی اس دوربین مدار بسته بوده که دارای ویژگی های منحصر به فردی مانند قابلیت ساپورت مصرف کننده تا 30 آمپر، برخورداری از 4 درگاه خروجی که سه درگاه برای دوربین مدار بسته و یک درگاه برای دستگاه DVR در نظر گرفته شده است، عدم قطعی و ری استارت، قابل استفاده برای 1 تا 32 دوربین و DVR می باشد.
کاربردهای دستگاه یو پی اس
به دستگاهی که به عنوان یک منبع برق پشتیبان برای تامین نمودن برق اضطراری دستگاه های مختلف عمل می کند UPS گفته می شود و در ساختمان هایی که مرتبا دچار قطعی برق می گردند بسیار پرکاربرد می باشد.
در واقع این دستگاه انرژی الکتریکی مورد نیاز را برای دستگاه هایی که به علت قطعی برق از کار افتاده اند تامین می نماید. کاربرد اصلی یو پی اس تامین برق مورد نیاز در هنگام قطع شدن برق می باشد.
علاوه بر آن در زمان هایی که سیستم برق ساختمان های مختلف دچار کاهش ولتاژ ناگهانی می گردد، دستگاه یو پی اس وارد عمل شده و باعث می شود تا تجهیزاتی که در حال کار کردن می باشند از باتری یو پی اس جهت ادامه کار کردن خود استفاده نمایند تا به علت نوسانات به وجود آمده دچار مشکل نشوند. کاهش ولتاژ برق در مواقعی رخ می دهد که بارهای الکتریکی مختلف تجمع و یا انباشت کرده و بر اثر overload باعث می شود تا دستگاه های مختلف ریست گردند.
گاهی نیز ممکن است افت طولانی مدت ولتاژ اتفاق افتاده و موقعیتی شبیه به قطعی برق به وجود آید. در این صورت یو پی اس شروع به کار کرده و افت ولتاژ جبران خواهد شد. البته در این گونه مواقع می توان از تثبیت کننده ولتاژ نیز استفاده نمود.
همانطور که افت ولتاژ به دلایل مختلف اتفاق می افتد، ممکن است افزایش ولتاژ نیز به دلایلی مانند رعد و برق های شدید و برخورد آن با ساختمان های مختلف نیز رخ دهد.
در این گونه مواقع بارهای الکتریکی به به صورت ناگهانی از مدار خارج می شوند و ولتاژ به صورت ناگهانی افزایش قابل توجهی می یابد. این افزایش ولتاژ می تواند به دوربین های مدار بسته آسیب رسانده و آنها را از کار بیندازد و یا موجب سوختن آنها گردد.
دستگاه های یو پی اس دارای مدارهای حفاظتی در ساختار خود می باشند که با استفاده از آن قادر به حذف افزایش ولتاژ بوده و از آسیب رسیدن به دوربین جلوگیری می نمایند.
در جریان های الکتریکی همیشه نویز وجود دارد که این نویزها می توانند بر کیفیت تصاویر ضبط شده تاثیر داشته باشند و کیفیت را پایین آورند. در دستگاه های یو پی اس بخشی به نام فیلتر وجود دارد که با دستگاه با استفاده از آن قادر به حذف نویزها بوده و موجب کاهش اثرات آن می گردد.
عملکرد دستگاه یو پی اس دوربین مدار بسته
برای این که دستگاه یو پی اس کار کند نیاز است تا جریان برق را به حالت DC درآورد. انجام این کار به این علت است که یو پی اس ها مانند یک باتری کار کرده و باتری ها با استفاده از ولتاژ DC شارژ می گردند.
در هنگام DC سازی ولتاژ مقدار 12 یا 24 ولت افت ولتاژ خواهیم داشت چرا که باتری های با ولتاژ بالا دارای قیمت بالایی می باشند. پس از این که جریان برق به حالت DC تنظیم شد نیاز است تا برق DC را وارد باتری ها نموده تا شارژ شوند.
در نهایت برق DC باید به برق AC تبدیل گردد چرا که تجهیزات الکتریکی مختلف معمولا با برق AC کار می کنند. تبدیل ولتاژ DC به AC در دستگاه یو پی اس توسط یک اینورتر صورت می گیرد.
انواع یو پی اس
یو پی اس ها در انواع مختلفی در بازار وجود دارند که از جمله آنها می توان به یو پی اس آنلاین، یو پی اس آفلاین و یو پی اس Line interactive اشاره کرد.
در یو پی اس های آنلاین به طور دائم از یک سو کننده های تبدیل AC به DC و برعکس استفاده می شود و اینورتر جریان را بدون هیچ گونه نویزی از باتری به تجهیزات می رساند. از این نوع یو پی اس ها در مکان های کوچک و مصارف خانگی استفاده می شود.
یو پی اس های آفلاین بلافاصله پس از قطعی برق، برق مورد نیاز تجهیزات مختلف را تامین نموده و از پر استفاده ترین انواع یو پی اس ها در ادارات و شرکت های مختلف می باشند. در یو پی اس های Line interactive برق خروجی به وسیله ترانسفورماتور تثبیت می گردد.