راهنمای جامع شغل کابینت سازی: درآمد، بازارکار، سرمایه و مهارت های لازم

راهنمای جامع شغل کابینت سازی: درآمد، بازارکار، سرمایه و مهارت های لازم

امروزه شغل کابینت سازی به دلیل استفاده از کابینت ها، کمد دیواری، کتابخانه در دکوراسیون داخلی منزل به منظور زیبا سازی فضا و هم چنین بیشترین استفاده از فضای منزل مورد توجه افراد قرار گرفته است. این شغل با وجود چالش ها و سختی های مخصوص به خود یکی از پر تقاضا ترین حرفه ها در حوزه مشاغل خدماتی تبدیل شده است. در این مقاله ضمن آشنایی با شغل کابینت سازی و تجهیزات و سرمایه اولیه لازم برای شروع کار، بازار کار و میزان درآمد شغل کابینت سازی MDF را مورد بررسی قرار می دهیم.

آموزش کابینت سازی

معرفی شغل کابینت سازی

شغل کابینت سازی ترکیبی از هنر و ریاضی بوده که در زمینه طراحی، ساخت و نصب کابینت آشپزخانه، کمد دیواری، کتابخانه، جا کفشی و غیره فعالیت دارد. در گذشته افرادی که در این حوزه کار می کردند با توجه به الگو های از پیش طراحی شده، اقدام به ساخت سفارش مشتری در ابعاد مورد نظر می کردند. امروزه شغل کابینت سازی دچار تغییر و تحول اساسی شده به گونه ای که با توجه به پیشرفت تکنولوژی، شخص کابینت ساز با استفاده از نرم افزار های مربوطه به طراحی سفارشات مشتری بسته به سلیقه و دکوراسیون داخلی منزل می پردازد و در ادامه پس از کسب تاییدیه از سوی مشتری، شروع به ساخت سفارش وی می کند.

روند کار شغل کابینت سازی

روند کار شغل کابینت سازی به این صورت است که در ابتدا پس از مراجعه مشتری به کارگاه کابینت سازی، اندازه گیری ها برای شروع طراحی و ساخت انجام می شود. در قدم بعد با توجه به ابعاد مشخص شده، قیمت حدودی تعیین شده و به مشتری اطلاع داده می شود. در صورتی که مشتری قیمت را تایید کند، وارد مرحله طراحی سفارش مشتری شده و پس از اتمام مرحله طراحی، طرح را به مشتری نشان داده و در صورت وجود اصلاحات لازم بسته به سلیقه مشتری، به ویرایش طرح پرداخته و در آخر طرح نهایی تایید و قراردادی بین مشتری و کابینت ساز ام دی اف بسته می شود.

روند کار شغل کابینت سازی

یکی از موارد ذکر شده در قرارداد نحوه پرداخت هزینه بوده که مشتری معمولا قبل از شروع کار باید نصف هزینه را پرداخت نموده و 25 درصد هزینه در اواسط کار تسویه می شود. در انتهای کار مبلغ باقی مانده به کابینت ساز پرداخت و تسویه کامل انجام می شود. مدت زمان حدودی برای ساخت کابینت و تحویل به مشتری یک هفته بوده که در روز اول به آماده سازی و خرید تجهیزات لازم اختصاص داده می شود. در ادامه بسته به حجم سفارش 2 تا 3 روز به برش چوب ها و ساخت طرح مورد نظر گذشته و در انتها روز آخر برای نصب سپری می شود.

ساعت کاری شغل کابینت سازی منعطف بوده و به شخص و حجم سفارشات وی بستگی دارد. معمولا فرد از ساعت 9 صبح تا 7 عصر به فعالیت پرداخته، چه بسا که ممکن است در صورت بالا بودن سفارشات، بیشتر شده و در ایام تعطیل هم کار کند.

بازار کار شغل کابینت سازی

امروزه یکی از دغدغه افراد به خصوص خانم ها، زیبایی و مدرن بودن دکوراسیون داخلی منزل به خصوص زیبایی آشپزخانه و استفاده از تمامی فضاهای موجود در منزل می باشد. هم چنین با پیشرفت در حوزه صنعت چوب و تنوع در مدل های مختلف چوب ام دی اف بیشتر از هر زمان دیگری به نیروی ماهر کابینت سازی نیاز داریم. در کشور ما هم با توسعه صنعت ساخت و ساز، بازار کار شغل کابینت سازی پیشرفت چشمگیری داشته است و در آینده هم متوقف نخواهد شد. به همین دلیل یادگیری مهارت کابینت سازی و ورود به این شغل آینده شغلی خوبی را برای شما تضمین می کند.

بازار کار شغل کابینت سازی

فردی که در کارگاه های کابینت سازی کار می کند، امکان شرکت در نمایشگاه ها را ندارد. اما سفارشات و پروژه های انجام شده توسط کابینت ساز نمایان گر کیفیت و ظرافت کار وی بوده به طوری که افراد با دیدن کار های شما در منازل اقوام و آشنایان با شیوه کار شما آشنا شده و برای کار های خود با شما تماس خواهند گرفت و به مشتری تبدیل خواهند شد.

میزان درآمد شغل کابینت سازی

میزان درآمد شغل کابینت سازی مانند تمام شغل های فنی درآمد ثابتی نداشته و به عوامل زیادی مانند مواد اولیه مورد استفاده، مهارت و سابقه شخص کابینت ساز، خوش قول بودن فرد، استفاده از متد روز و تبلیغات بستگی دارد. یکی از عوامل موثر در میزان درآمد این حرفه مواد اولیه مورد استفاده می باشد. به طوری که در بازار سه نوع کیفیت ایرانی، ترکی و اتریشی وجود دارد. اگر مشتری درخواست استفاده از تجهیزات ترکی یا تریشی داشته باشد، آماده کردن این تجهیزات به مراتب از نمونه ایرانی مشکل تر بوده و به دلیل وارداتی بودن و استفاده کمتر افراد از این تجهیزات خارجی سود کمتری دارد.

میزان درآمد شغل کابینت سازی

مهارت و سابقه شخص کابینت ساز در تحویل نمونه نهایی کار تاثیر گذار بوده به طوری که هر چه فرد مهارت و تجربه بیشتری داشته باشد می تواند سفارش مشتری را با سرعت بیشتر و با کیفیت بالا تحویل دهد و به درآمد بیشتری برسد. داشتن روابط عمومی بالا و خوش قول بودن اعتبار فرد را نزد مشتری بالا برده و مشتری را به مشتری دائم تبدیل می کند. از این جهت می تواند در میزان درآمد شخص کابینت ساز تاثیر بالایی داشته باشد. علاوه بر این ها، کابینت ساز با استفاده از متد روز و تبلیغات به صورت پخش تراکت یا ثبت نام در سایت هایی مانند دیوار و آچاره یا از طریق شبکه های اجتماعی به معرفی خود پرداخته و میزان درآمد خود را بالا ببرد.

افراد مناسب برای کار کابینت سازی و نصب آن

افرادی مناسب شغل کابینت سازی هستند که از دقت و حساسیت بالایی برخوردار باشند. داشتن ظرافت و حساسیت در حین کار باعث تحویل سفارش با کیفیت تر و بدون وجود ایراد به مشتری، باعث پیشرفت شغلی فرد می شود. در صورتی که فرد به جزئیات دقت نکند و در ساخت جزئیات حساسیت به خرج ندهد، اشکالات و ایراداتی در پروژه به وجود می آید.

هم چنین افراد فعال در حوزه کابینت سازی ام دی اف باید از ابتکار بالایی برخوردار بوده به نحوی که بتوانند از فضای موجود بهترین استفاده را کنند. سلیقه خوب فرد کابینت ساز و آشنا به مد روز در این زمینه می تواند به مشاوره دادن به مشتری در زمینه طرح، رنگ، مدل و جنس چوب ام دی اف کمک کرده و از ویژگی های فرد مناسب می باشد. هم چنین افراد خوش قول و دارای روابط عمومی بالا می توانند در شغل کابینت سازی موفق بوده و با تحویل سفارش مشتری به بهترین وجه و به موقع، رضایت مشتری را جلب کرده و او را به مشتری دائم تبدیل کند.

افرادی که اهل تحرک و جنب و جوش بوده و هم چنین توانایی حمل ابزار مخصوص را داشته باشند نیز مناسب این حرفه هستند. به همین دلیل، افراد علاقه مند به شغل کابینت سازی معمولا از سن کم وارد این حوزه می شوند.

مهارت های لازم برای شغل کابینت سازی

به منظور موفقیت در شغل کابینت سازی ام دی اف (MDF) لازم است فرد با طراحی کابینت در آشپزخانه، کمد دیواری و کمد لباس در منازل آشنا بوده و مطابق با سلیقه مشتری عمل کند. هم چنین به منظور ارائه کار با کیفیت بالا لازم است با دستگاه های پیشرفته و جدید آشنا بوده و برای اندازه گیری دقیق و ظرافت کار خود از ابزار کابینت سازی استفاده کند.

مهارت های لازم برای شغل کابینت سازی

تجهیزات مورد نیاز برای شروع حرفه کابینت سازی

به منظور ورود به این شغل و شروع کار به تجهیزات و لوازمی نیاز داشته که با صرف هزینه برای خرید تجهیزات با کیفیت، تا پایان کار نیازی به خرید مجدد نمی باشد. تجهیزات مورد نیاز شغل کابینت سازی عبارتند از:

  • دستگاه برش اتوماتیک
  • دستگاه حکاکی CNC
  • دستگاه وکیوم چوب
  • دستگاه دمنده
  • کمپرسور هوا
  • دستگاه دور کن
  • گیره نگهدارنده
  • دریل با مته های سایز مختلف
  • تراز

تجهیزات مورد نیاز برای شروع حرفه کابینت سازی

1- دستگاه برش اتوماتیک

از دستگاه برش اتوماتیک برای برش زدن ورقه های ام در اف به صورت اتوماتیک استفاده می شود که باعث بالا رفتن دقت و سرعت انجام کار می شود.

دستگاه برش اتوماتیک

2- دستگاه حکاکی CNC

به منظور ایجاد هر گونه طرح دلخواه روی ورقه های MDF از دستگاه حکاکی CNC استفاده می شود.

دستگاه حکاکی CNC

3- دستگاه وکیوم چوب

دستگاه وکیوم چوب برای چسباندن ورقه پلاستیکی روی چوب بر روی سطح چوب کاربرد داشته و مورد استفاده کابینت سازان مخصوصا برای تولید سرویس خواب قرار می گیرد.

دستگاه وکیوم چوب

4- دستگاه دمنده

دمنده هوا از وسایل مورد نیاز برای شغل کابینت سازی بوده که وظیفه دمش هوا با فشار بالا به منظور پاک کردن گرد و غبار را بر عهده دارد.

دستگاه دمنده

5- کمپرسور هوا

کمپرسور هوا در انواع مختلف به منظور تامین فشار هوا برای ابزار آلات بادی کابینت سازی کاربرد دارد.

کمپرسور هوا

6- دستگاه دور کن

دستگاه دور کن در کابینت سازی در جهت افزایش سرعت و دقت در تولید به کار رفته و با استفاده از این دستگاه می توان ورقه های چوب را در سایز ها و اندازه های مختلف و حتی به صورت زاویه دار برش داد.

دستگاه دور کن

7- گیره نگهدارنده

گیره نگهدارنده طبقات در شکل و ابعاد مختلف برای نگه داشتن طبقات درون کابینت ها و قفسه ها کاربرد دارد.

گیره نگهدارنده

8- دریل با مته های سایز مختلف

به منظور ایجاد سوراخ در دیوار از دریل و مته های سایز مختلف استفاده می شود. مته ها در انواع و سایز های مختلف از نظر قطر و طول در بازار می باشد.

دریل با مته های سایز مختلف

9- تراز

تراز یکی از ابزار مورد نیاز برای اندازه گیری، عمود کردن سطوح مختلف و اندازه گیری شیب مورد استفاده کابینت ساز قرار می گیرد.

سرمایه اولیه لازم برای ورود به شغل کابینت سازی

به منظور آغاز فعالیت در شغل کابینت سازی و شروع کار به سرمایه اولیه نیاز دارید. سرمایه اولیه لازم برای شروع کار کابینت سازی متغیر بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در صورتی که مایل به همکاری در کارگاه های تولیدی به عنوان کابینت ساز دارید، کافی است ابزارآلات و تجهیزات ضروری را تهیه کنید. هزینه خرید تجهیزات با توجه به مدل ها و کیفیت های متنوع موجود در بازار متغیر بوده و حدودا به یک سرمایه 5 میلیون تومانی نیاز دارید. در این حالت نیازی به صرف هزینه برای اجاره یا خرید کارگاه و دستگاه های برش و CNC نبوده و با صرف هزینه کمتر برای خرید تجهیزات می توانید کار خود را آغاز کنید و به درآمد بالا برسید.

در صورتی که مایل به دایر کردن کارگاه یا مغازه کوچک بوده تا مشتریان امکان رفت و آمد به محل را داشته باشند، علاوه بر خرید تجهیزات اولیه باید هزینه ای را برای خرید یا اجاره کارگاه در نظر گرفت که نسبت به حالت قبل، سرمایه مورد نیاز بیشتر می باشد. هزینه اجاره و خرید کارگاه در مناطق مختلف تفاوت داشته و به متراژ مکان هم بستگی دارد.

در حالت بعد اگر قصد راه اندازی کارگاه مجزا و مجهز به تمامی تجهیزات و دستگاه های برش، CNC و غیره می باشید، به سرمایه ای در حدود یک میلیارد تومان نیاز دارید. با دایر کردن کارگاه مجزا می توانید در نمایشگاه های مربوطه شرکت کرده و با معرفی خود به مشتری به درآمد بالاتری نسبت به حالت های قبل برسید.

نتیجه گیری

شغل کابینت سازی یکی از پردرآمدترین شغل های فنی است که دارای طرفداران زیادی است. در این مقاله درباره هرآنچه که باید درباره این حرفه می دانستید از بازار کار گرفته تا ابزارها و لوازم مورنیاز برای شما توضیح دادیم تا دید کاملی را نسبت به کابینت سازی به دست آورید. در صورتی که علاقه مندید و تصمیم تان برای ورود به این حرفه جدی است، در کلاس کابینت سازی پایتخت فناوری شرکت کنید.

در دوره کابینت سازی شما با تمامی ابزارها و ساخت کابینت و نصب آن آشنا می شوید و می توانید به یک کابینت ساز حرفه ای تبدیل شوید

5/5 - (2 امتیاز)


بهترین دوره های آموزشگاه پایتخت فناوری

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166477628
02166477628