انواع نمایشگر دوربین مداربسته و اجزای دوربین مداربسته

انواع نمایشگر دوربین مداربسته و اجزای دوربین مداربسته

برای نمایش همزمان چند صحنه روی یک نمایشگر از چهاربخش کننده (Quad) یا مالتی پلکسر (Multiplexer) استفاده می شود. این تجهیزات میان نمایشگر و دوربین ها قرار می گیرند و ویدئوی دوربین ها را دریافت، ذخیره، فشرده سازی و سپس همزمان چند صحنه را روی یک نمایشگر نشان می دهند. در این مطلب به مداربسته نمایشگر دوربین مداربسته و انواع آن می پردازیم.

این تجهیزات می توانند ۲، ۴، ۹، ۱۶ تا ۳۲ ویدئوی مجزا را پشتیبانی کنند و روی یک نمایشگر نشان دهند. در شکل ۲-۲۵ نحوه ی اتصال دوربین ها به این دستگاه ها نشان داده شده است.

تنظیمات زیر با استفاده از کلیدهای کنترلی قسمت جلویی چهاربخش کننده و مالتی پلکسر اجرا می شود:

۱) نمایش تصویر یک دوربین روی نمایشگر

۲) نمایش همزمان چند صحنه (۴تایی، ۹ تایی و بیشتر) روی نمایشگر

3) نمایش تمام صفحه ی صحنه ها روی نمایشگر به صورت ترتیبی و زمان بندی یکسان.

انواع نمایشگر دوربین مداربسته

نمایشگرها (Monitors) به چند گروه اصلی دسته بندی می شوند:

  • سیاه – سفید
  • رنگی
  •  CRT
  •  LCD
  • پلاسمایی
  • صفحه ی نمایش رایانه

تصور نادرست عمومی که وجود دارد این است که لزوما با بزرگ تر شدن ابعاد نمایشگر دوربین مداربسته، وضوح تصویر و توانایی کنترل صحنه ها در آن افزایش می یابد.

انواع نمایشگر دوربین مداربسته

شکل ۲- ۲۵ چگونگی استفاده از چهار بخش کننده و مالتی پلکسر.

تمامی نمایشگرها US NTSC صرف نظر از ابعاد و سیاه سفید یا رنگی بودنشان دارای ۵۲۵ خط افقی هستند. بنابراین وضوح افقی تصویر در تمامی ابعاد نمایشگر CRT مشابه است. لازم به ذکر است وضوح تصویر افقی به وسیله ی پهنای باند بستر انتقال مشخص می شود و ربطی به ابعاد نمایشگر ندارد.

زمانی که وضوح تصویر نمایشگر انتخابی برابر یا بهتر از پهنای باند بستر انتقال یا دوربین باشد، بهترین کیفیت تصویری مربوط به قالب NTSC، و بهترین وضوح تصویر ویدئویی متعلق به نمایشگرهای رایانه ای و دوربین هایی با وضوح تصویر عالی است که پهنای باند بستر انتقال میان آنها به درستی انتخاب شده باشد.

نمایشگرهای دوربین مداربسته

در شکل ۲-۲۶ چند نمونه از نمایشگرهای ویدئویی نشان داده شده است.

شکل ۲- ۲۶ نمایشگرهای استاندارد ۵ و۶ اینچی تکی یا چند تایی LCD  ،CRT و پلاسما.

 نمایشگر سیاه – سفید

تا اواخر دهه ی ۹۰ میلادی در مجموعه های حفاظتی اکثرا از نمایشگرهای سیاه سفید CRT استفاده میشد. امروزه نیز این نمایشگرها در ابعاد مختلف از قطر ۹ تا ۲۷ اینچ استفاده می شود.

علت وجود نویز در دوربین مدار بسته و نحوه رفع آن
ادامه مطلب

استقبال زیاد از نمایشگرهای ۹ اینچی به دلیل بهینه کردن مشاهده ی تصویر از فاصله ی تقریبی ۱ متری است و امکان نصب دو عدد از آنها در یک قفسه استاندارد ۱۹ اینچی EIA دومین دلیل برای کاربرد زیاد این دسته از نمایشگرها است (شکل ۲-۲۶ب).

به طریق مشابه می توان به راحتی سه نمایشگر ۵ اینچی را در یک قفسه ۱۹ اینچی EIA نصب کرد. فاصله مناسب برای مشاهده ی تصاویر این نمایشگر سه تایی حدود نیم متر است (شکل ۲-۲۶ الف).

نمایشگر دوربین مداربسته به صورت رنگی

امروزه استفاده از نمایشگرهای رنگی در قطر هایی بین 3 الى ۲۷ اینچ زیاده شده است. فاصله مناسب برای مشاهده ی تصاویر و ظرفیت این نمایشگرها شبیه نمایشگرهای سیاه سفید است.

اغلب این نمایشگرها در ابعاد ۱۳، ۱۵ و ۱۷ اینچی استفاده می شود و برای تولید تصویر رنگی از سه کانال رنگی آبی، قرمز و سبز استفاده می شود و وضوح تصویر آنها نسبت به نمایشگرهای سیاه – سفید کمتر است.

نمایشگر CRT ،LCD، پلاسما

تصاویر ویدئویی از طریق چهار روش اصلی زیر روی صفحه ی نمایش، تولید می شوند: 1) لوله اشعه کاتدی (CRT)، ۲) صفحه نمایش دو جداره شیشه ای با محلول کریستال مایع (LCD)، 3) صفحه نمایش پلاسمایی (شکل ۲-۲۶ د) و ۴) دیودهای ساطع کننده نور (LED).

نمایشگرهای CRT دارای عملکردی پایدار و ارزان قیمت هستند. امروزه نمایشگرهای دیجیتال LCD به علت ابعاد کوچکتر شان کاربرد وسیعی پیدا کرده اند – عمق نمایشگرهای LCD ۲ الی ۳ اینچ است، در حالی که عمق نمایشگرهای CRT ۱۲ الی ۲۰ اینچ است.

به علت چشمه ی نوری بودن پیکسال های نمایشگر پلاسمایی که باعث تولید تصاویر کیفیت بالا می شود، استقبال از این دسته از نمایشگرها زیاد است. این نمایشگرها گران قیمت هستند و می توان از هر زاویه ای به تصاویر نشان داده شده روی آنها نگاه کرد. امکان نمایش تصاویر در قالب های 3: 4  و 9: 16 HDTV روی آنها وجود دارد.

امروزه استفاده از نمایشگرهای LED به علت وضوح تصویر بالا، مصرف برق پایین و چشمه ی نوری بودن پیکسل ها به طور چشمگیری در حال افزایش است. عیب این نمایشگرها قیمت بالای آنها است.

قابلیت پخش هم زمان ویدئو و صدا

بسیاری از نمایشگر دوربین مداربسته به صورت پیش ساخته دارای بلند گو هستند که به آنها امکان پخش هم زمان صدا و ویدئو را می دهد.

دستگاه ضبط کننده

دوربین، خطوط مخابراتی و نمایشگرها به نگهبانان این امکان را می دهد تمام فضاهای سازمانی را مشاهده کنند. اما اتفاقی که در صحنه می افتد پیش از هر اقدامی به پایان می رسد و از روی صفحه نمایش ناپدید می شود.

دستگاه یو پی اس دوربین مدار بسته
ادامه مطلب

زمانی که ضبط مداوم ویدئو دوربین ها لازم باشد. استفاده از DVR (در قدیم VCR) امری اجتناب ناپذیر می شود (شکل ۲-۲۷).

تصاویر ویدئویی می توانند به صورت زنده، نزدیک به زنده یا به صورت TL ضبط شوند. پیش از این تصاویر ویدئویی توسط VCR روی نوارهای مغناطیسی ضبط می شدند و حداکثر ظرفیت ضبط لحظه ای این نوارهای مغناطیسی ۶ ساعت در شبانه روز بود.

زمانی که ضبط تصاویر ویدئویی برای مدت های طولانی تر اهمیت پیدا کرد، استفاده از ضبط کننده های TL افزایش یافت. پردازشگر ضبط – کننده ی TL به شیوه ی پیوسته تصاویر ویدئویی را ضبط نمی کرد بلکه از آنها عکس فوری می گرفت و آنها را در کسری از ثانیه یا حتی چند ثانیه بعد نمایش داده و ضبط می کرد.

با این کار ظرفیت ذخیره – سازی ویدئو به چند صد ساعت افزایش پیدا کرد و حتی ظرفیت ذخیره سازی در برخی از انواع ضبط – کننده های TL به ۱۲۸۰ ساعت می رسید. علاوه بر این، دیجیتالی بودن تصاویر ویدئویی این امکان را به DVR می دهد که آنها را به هر نقطه ای که کاربر بخواهد از طریق بسترهای ارتباطی انتقال دهد.

دستگاه ضبط کننده

شکل ۲-۲۷ نمونه هایی از DVR و NVRهای موجود در بازار.

دستگاه ضبط ویدئو روی نوار مغناطیسی

به طور کلی از رسانه های ذخیره سازی مغناطیسی برای ضبط ویدئو استفاده می شود. به علت ابعاد کوچک قالب ۸ میلی متری سونی، از آن در تجهیزات حفاظتی قابل حمل استفاده می گردید و قالب های VHS و 8-Hi برای داشتن وضوح تصویر بالاتر استفاده می شدند.

دستگاه های ضبط ویدئو روی نوار مغناطیسی (VCR) به دو دسته کلی تقسیم می شوند: دستگاه VCR با نرخ فریم کامل (۳۰ فریم) و دستگاه VCR مدل TL. دستگاه VCR مدل TL تفاوت های عمده ی ساختاری و مداری با نمونه مشابه VCR لحظه ای دارد که به آن اجازه می داد با توجه به تنظیمات کاربر از تصاویر ویدئویی عکس بگیرد.

علاوه بر این امکان ضبط ویدئوی زنده نیز با توجه به پیام های هشدار دهندهی ورودی و تنظیمات کاربر وجود داشت. ظرفیت ضبط کننده هایی که با نرخ فریم کامل ویدئو را ضبط به صورت رنگی یا سیاه سفید ضبط می کردند فقط تا ۶ ساعت بود. بعدها و با اختراع VCRهای برنامه پذیر امکان مستمر تصاویر ویدئویی تا ۷۲۰ ساعت فراهم شد.

دستگاه ضبط دیجیتالی تصاویر ویدئویی

دستگاه ضبط دیجیتالی تصاویر ویدئویی (DVR) نمونه ی پیشرفته تر ضبط کننده های مغناطیسی است. در DVR امکان ذخیره صدها هزار تصویر و چندین ساعت ویدئو در قالب دیجیتال با استفاده از دیسک سخت و ریزپردازنده ی موجود در آنها فراهم شده است.

نصب دوربین مخفی کوچک در منزل
ادامه مطلب

استفاده­ی گسترده و موفق از DVR به علت ارزان بودن حافظه های دیسک سخت و پیشرفت های صورت گرفته در زمینه ی فشرده سازی تصویر می باشد. معمولاً DVR در ظرفیت های ۴، ۱۶ و ۳۲ کانال تولید می شود.

البته ظرفیت های بالاتر نیز در بازار موجود است. یکی از ویژگی های مهم DVR توانایی دسترسی به یک فریم یا دورهی زمانی خاص در هر جای دیسک سخت و در کسری از ثانیه است.

علاوه بر این فن آوری دیجیتال این امکان را فراهم آورده است که بتوان از تصاویر ویدئویی بدون این که از کیفیت تصویر و نسخه ها کاسته شود، چندین نسخه تهیه کرد.

صفحه نوری

زمانی که قرار باشد حجم زیادی از تصاویر ویدئویی ضبط شود، از سیستم صفحه نوری استفاده می شود. دیسک های نوری نسبت به نمونه های مشابه دیسک های مغناطیسی با داشتن ابعاد مشابه ظرفیت ذخیره سازی تصویر ویدئویی بیشتری دارند.

ظرفیت ذخیره سازی این دیسک ها نسبت به نمونه ی مغناطیسی مشابه چند صد برابر بیشتر است.

چاپگر تصاویر ویدئویی معمولا از تصویر ویدئویی چاپ شده یا به عنوان مدرک وقوع جرم در دادگاه جهت نشان دادن اعمال خشونت، دزدی و غیره استفاده می شود و یا به عنوان نسخه ی پشتیبان از ویدئوی ذخیره شده استفاده می شود.

در تولید نسخه ی چاپی از فن آوری حرارتی، افشانه ای یا لیزری استفاده می شود.

بهترین تصاویر چاپی سیاه سفید یا رنگی توسط چاپگرهای حرارتی تولید می شوند. این نوع چاپگرها با سوزاندن کاغذ تصویر ویدئویی را چاپ می کنند. در شکل ۲-۲۸ نمونه ای از چاپگر حرارتی و خروجی مربوط به آن نشان داده شده است.

صفحه نوری

شکل ۲- ۲۸ چاپگر حرارتی و نمونه ای از نسخه ی چاپی.

به طور پیش فرض در زمان نمایش تصاویر یا بررسی آنها چیزی حدود ۱۰ ثانیه از تصاویر نمایش داده شده در حافظه ی چاپگر ذخیره می شود.

این کار زمانی مفید است که توسط نگهبان حرکت مشکوکی مشاهده شود و یا پیام های هشداردهنده ی خودکار یا توسط یک نگهبان چاپگر را فعال کرده باشند تا نگهبان دیگر با استفاده از نسخه ی چاپی بتواند اقدامات لازم را انجام دهند.

برای استفاده از نسخه ی چاپی در دادگاه می توان چاپگر را طوری برنامه ریزی کرد که زمان و دیگر اطلاعات لازم را روی نسخه چایی اضافه کند.

امتیاز دهید


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166477628
02166477628