نحوه تست کردن سیستم های اعلام حریق اماکن تجاری

نحوه تست کردن سیستم های اعلام حریق اماکن تجاری

تست کردن سیستم اعلام حریق به طور منظم به شما این اطمینان را می دهد که هشدار دهنده ها به درستی کار می کنند و در موقعیت خطر همان گونه که انتظار دارید عمل می کنند.

در ادامه مراحل تست کردن یک سیستم اعلام حریق تجاری شرح داده شده است.

تست اعلام حریق

در صورت لزوم به آتش نشانی اطلاع دهید

بسیاری از سیستم های اعلام حریق تجاری مستقیماً به آتش نشانی محلی متصل هستند؛ به این معنا که به محض به صدا درآمدن هشدار دهنده، سیستم سیگنال وضعیت اضطراری را به آن جا ارسال می کند.

اگر شما چنین سیستمی دارید با شماره تلفن غیر اضطراری آتش نشانی محل خود تماس بگیرید و به آن ها اطلاع دهید که چه موقع می خواهید سیستم را امتحان کنید.

در بعضی سیستم ها این امکان وجود دارد که کنترل پنل را روی “حالت تست” تنظیم کنید در این صورت سیستم آتش نشانی را مطلع نخواهد کرد. دفترچه راهنمای سیستم اعلام حریق خود را مطالعه کنید تا نحوه ی انجام تنظیمات را یاد بگیرید.

نکات کلیدی در تست دستگاه اعلام حریق
ادامه مطلب

هشدار دهنده ی خود را فعال کنید

در بعضی از سیستم ها شما می توانید مستقیماً از داخل کنترل پنل هشدار دهنده ها را فعال کنید. برای این کار دکمه ای را که کلمه ی “تست” روی آن نوشته شده است را فشار دهید و یا از دستورالعمل های دقیق دفترچه راهنمای سیستم پیروی کنید.

هشدار دهنده ی خود را فعال کنید

در سیستم های دیگر لازم است که هشدار دهنده ها را به صورت دستی فعال کنید، به این صورت که جعبه ی اهرم فعال کننده ی آلارم را پیدا کنید و با کلید آن را باز کنید سپس اهرم آن را بکشید تا هشدار دهنده ها فعال شوند.

سیستم اعلام حریق

تمام هشدار دهنده های خود را بررسی کنید

هنگامی که سیستم را فعال کردید به تمام نقاط ساختمان سر بزنید و هر هشدار دهنده را جداگانه بررسی کنید. علاوه بر بررسی روشن بودن هشدار دهنده ها این را هم بررسی کنید که آیا صدایی که از آن ها خارج می شود به اندازه کافی بلند است و لامپ های تعبیه شده روی هشدار دهنده روشن هستند.

تمام هشدار دهنده های خود را بررسی کنید

نتایج بررسی خود را یادداشت کنید

در حین بررسی سیستم اعلام حریق خود، برای هر یک از هشدار دهنده های فعال لیستی تهیه کنید و چگونگی عملکرد آن در حین تست را بنویسید. اگر یک یا تعداد بیشتری از هشدار دهنده ها خراب باشند این اطلاعات به سرویسکار فنی کمک می کند که سریع محل وجود مشکل را پیدا کند.

یادداشت کردن اطلاعات در ساختمان های بزرگی که ده ها هشدار دهنده ی مختلف دارند دارای اهمیت ویژه ای است.

بعضی از هشدار دهنده ها مستقیماً به تلفن شما متصل شده و به صورت خودکار گزارشی ارائه می دهند. در این صورت باز هم باید شخصاً هشدار دهنده ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید گزارش درستی ارائه شده است.

نتایج بررسی خود را یادداشت کنید

سیستم اعلام حریق خود را مجدداً تنظیم کنید

برای تنظیم سیستم اعلام حریق خود به کنترل پنل مرکزی مراجعه کنید. در بیشتر سیستم های تجاری، شما می توانید با انتخاب قسمت های فعال و سپس فشردن دکمه ی “تنظیم مجدد” یا “سکوت” هشدار دهنده ها را مجدداً تنظیم کنید.

در سیستم های قدیمی تر یا پیچیده تر برای خاموش کردن و تنظیم هشدار دهنده ها به دفترچه راهنمای سیستم مراجعه کنید.

سیستم اعلام حریق خود را مجدداً تنظیم کنید

به طور مرتب حسگر های خود را ارزیابی کنید

در بررسی سیستم اعلام حریق لازم است که حسگر های دود و گرما سیستم های هشدار دهنده، لامپ ها و آب پاش ها توسط یک بازرس یا یک مهندس فنی دارای مجوز بررسی و سنجیده شود. شما باید سیستم آب پاشی را سالی دو بار و دیگر حسگر ها و سیستم ها را به صورت سالانه آزمایش کنید.

اگر در میان کار کنان خود یک متخصص فنی سیستم اعلام حریق ندارید می توانید در اینترنت به دنبال یک متخصص محلی بگردید که در سیستم های اعلام حریق تخصص داشته باشد.

 

دوره های آموزش نصب اعلام حریق به صورت عملی و ویژه بازار کار در مجتمع آموزشی پایتخت فناوری برگزار می گردد.

امتیاز دهید


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02166477628
02166477628